regulax regulax komentáře u knih

Ženy mafiánů Ženy mafiánů Clare Longrigg

Ženy vládnou světem i podsvětím. Zajímavé čtení o existenci mafie z nedaleké minulosti. Místy bylo moc faktů najednou, a stále se opakujících, tohoto fascinujícího života.

29.12.2020 3 z 5

Letištní klinika Letištní klinika Heinz Günter Konsalik

Za mě perfektní. Bylo tam od všeho něco. Letiště je moloch...

30.11.2020 5 z 5

Strážkyně majáku Strážkyně majáku Diane Chamberlain

Čtivý, poutavý příběh. Místy překombinované a favorité se mi v průběhu čtení měnili, tak jak se postavy vyvíjely.

29.11.2020 5 z 5

Pohyblivý terč Pohyblivý terč Ross Macdonald

Přečteno. Vítána změna dnes už historického stylu psaní amerických 50 let minulého století, ale místy jsem se ztrácela a některá chování detektiva k neuvěření.

16.11.2020 3 z 5

Hygge - Prostě šťastný způsob života Hygge - Prostě šťastný způsob života Meik Wiking

Neurazilo ani nenadchlo. Dostala jsem chuť na pečené kaštany, určitě si je doma zase upeču! Ani nevím, že je to hygge :-)

16.11.2020 3 z 5

Smutné pondělí Smutné pondělí Kathy Reichs

Mrazivé čtení, odborné profesní "pitvání" děje mi nevadilo, jen to někdy drhlo s Annou, Ryanem a osobním selháním v závěru. Jinak fajn čtení. Díky ČV!

05.11.2020 5 z 5

Tíživá láska Tíživá láska Elena Ferrante

Tíživý příběh. Smutné. Místy bizarní. Šílené vztahy v rodině, v manželství, v chudé a špinavé Itálii. Jedinečný styl EF.

28.10.2020 5 z 5

Suši v duši Suši v duši Eva Urbaníková

Perfektní čtení. Mám ráda suši a získala jsem nový pohled na Japonsko. A taky nový pohled na věc jako na kostku!

25.10.2020 5 z 5

Žebrák se stříbrnou holí Žebrák se stříbrnou holí Ludmila Vaňková

Tak to jsem nedala, sorry.

24.10.2020

Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Jonas Jonasson

Vtipný stařík nezklamal, kdyby tak bylo všechno jednoduché. Já bych ale přivítala právě více politiky a Alanův pohled na ni. Je to takový rychlokurz světových dějin.

24.10.2020 3 z 5

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Lehká čtivá detektivka. Začne to nevinnou dopravní nehodou, ztrátou paměti a pak je to na román. Hlavním bodem ženské intriky! Cherchez la femme...

28.09.2020 5 z 5

Všechno bylo jinak aneb Moje úspěšná žena Všechno bylo jinak aneb Moje úspěšná žena Karl-Heinz Jakobs

Díky ČV se s chutí čtou dílka, na která by se jen prášilo. Čtivý příběh z prostředí německé rodiny, z doby pozůstatků kapitalismu a začínajícího socialismu, zavádění operačního výzkumu a psychologických pracovníků do výrobních závodů. Líbil se mi nástin rodinného života manželů, čtyřicátníků, spolupracovníků, kteří se pracovně motivují, uznávají a mají se rádi. Idea minulé doby?

28.09.2020 3 z 5

Mlsná huba Mlsná huba Magda Váňová

Oddechovka. Klasika Váňová.

17.09.2020 3 z 5

Krásné zelené oči Krásné zelené oči Arnošt Lustig

Smutné. Hrozná doba. Dílek života z několika protichůdných pohledů. Vypravěčský styl je unikátní, detailní, ale místy jsem se ztrácela a připadalo mi, že se autor opakuje.

17.09.2020 4 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Skvělé. Další čtivá sága od autorky!

17.09.2020 5 z 5

Doktorka Samantha Doktorka Samantha Barbara Wood

Jsem vděčná, že žiji v tomto století a děkuji ženám za jejich odvahu.

18.07.2020 4 z 5

Holky to někdy nemaj lehký Holky to někdy nemaj lehký Klára Mandausová

Rychlo psycho poradna. Možná někomu otevře oči nebo něčím malým oduševnělým přispěje. Smutné i šťastnější životní ženské osudy protkané fascinujícím povídáním doktora Honzáka, kterého mohlo být více.

22.06.2020 5 z 5

Jednadvacet detektivů Jednadvacet detektivů * antologie

Fajn čtení směsky dobrých i méně zajímavých krimi povídek.

07.06.2020 3 z 5

Sestra a sestřička Sestra a sestřička Magda Váňová

Poklidné čtení ze života...

12.05.2020 5 z 5

Americká hvězda Americká hvězda Jackie Collins

Klasická Jackie Collins. Oddychové dráždivé americké čtení.

12.05.2020 5 z 5