regulax komentáře u knih
Ženy vládnou světem i podsvětím. Zajímavé čtení o existenci mafie z nedaleké minulosti. Místy bylo moc faktů najednou, a stále se opakujících, tohoto fascinujícího života.
Za mě perfektní. Bylo tam od všeho něco. Letiště je moloch...
Čtivý, poutavý příběh. Místy překombinované a favorité se mi v průběhu čtení měnili, tak jak se postavy vyvíjely.
Přečteno. Vítána změna dnes už historického stylu psaní amerických 50 let minulého století, ale místy jsem se ztrácela a některá chování detektiva k neuvěření.
Neurazilo ani nenadchlo. Dostala jsem chuť na pečené kaštany, určitě si je doma zase upeču! Ani nevím, že je to hygge :-)
Mrazivé čtení, odborné profesní "pitvání" děje mi nevadilo, jen to někdy drhlo s Annou, Ryanem a osobním selháním v závěru. Jinak fajn čtení. Díky ČV!
Tíživý příběh. Smutné. Místy bizarní. Šílené vztahy v rodině, v manželství, v chudé a špinavé Itálii. Jedinečný styl EF.
Perfektní čtení. Mám ráda suši a získala jsem nový pohled na Japonsko. A taky nový pohled na věc jako na kostku!
Vtipný stařík nezklamal, kdyby tak bylo všechno jednoduché. Já bych ale přivítala právě více politiky a Alanův pohled na ni. Je to takový rychlokurz světových dějin.
Lehká čtivá detektivka. Začne to nevinnou dopravní nehodou, ztrátou paměti a pak je to na román. Hlavním bodem ženské intriky! Cherchez la femme...
Díky ČV se s chutí čtou dílka, na která by se jen prášilo. Čtivý příběh z prostředí německé rodiny, z doby pozůstatků kapitalismu a začínajícího socialismu, zavádění operačního výzkumu a psychologických pracovníků do výrobních závodů. Líbil se mi nástin rodinného života manželů, čtyřicátníků, spolupracovníků, kteří se pracovně motivují, uznávají a mají se rádi. Idea minulé doby?
Smutné. Hrozná doba. Dílek života z několika protichůdných pohledů. Vypravěčský styl je unikátní, detailní, ale místy jsem se ztrácela a připadalo mi, že se autor opakuje.
Jsem vděčná, že žiji v tomto století a děkuji ženám za jejich odvahu.
Rychlo psycho poradna. Možná někomu otevře oči nebo něčím malým oduševnělým přispěje. Smutné i šťastnější životní ženské osudy protkané fascinujícím povídáním doktora Honzáka, kterého mohlo být více.
Fajn čtení směsky dobrých i méně zajímavých krimi povídek.
Klasická Jackie Collins. Oddychové dráždivé americké čtení.