rekkky komentáře u knih
Kniha dokáže upoutat chronologickým soupisem jednotlivých období Zemanova politického života. Obsah je doplněn zajímavými vsuvkami s neméně důležitými kontexty, které se vztahují k jednotlivým rozebíraným tématům. Ačkoliv se jedná vesměs o kauzy veřejně všeobecně známé a publikované, v této knize jsou rozpitvány detailněji s odkazy na cenné fakta, ostatně v tom tkví největší devíza této knihy. Autor odvedl perfektní práci, protože po celou dobu se drží nastavené věcné linie s velmi vhodně zakomponovanými spojitostmi a podporuje tak celkový pozitivní dojem z knihy, která nejenže přibližuje zákulisí české postrevoluční politiky, ale také objektivně nastiňuje symbiózu politiky & businessu v tom negativním smyslu, se všemi souvisejícími socio-ekonomickými dopady.
George Owell popisuje z první ruky ani ne tak zážitky, jako spíše strasti a zmar při konflitku, který zastihl nepřipravené Španělsko. Tím jak, Orwell vystihuje absurdní atmosféru jakoby dával tušit, jakým směrem se bude jeho tvorba ubírat v následujících letech.
Dívka ve vlaku se tváří jako četba, která perfektně reprezentuje žánr, respektive vyčnívá nad žánr, ale opak je pravdou. Děj ubíhá celkem plynule a čtení není nikterak krkolomné, nicméně slabé vyústění a nesympatické hlavní postavy znamenají slabší hodnocení.
Kniha obsahuje zajímavé fakta, události a popisuje odvětví, které je určitě naplněno zajímavými příhodami, takže o zábavu v konstruktivním provedení není nouze. Kdo je psychopat je vhodně rozdělena do kapitol, které na sebe volně navazují a autor připližuje tématiku psychiatrie povedeným způsobem. Jednotlivé pasáže můžou působit nevyrovnaně, ale velkou výhodou je bohaté ústřední téma.
A přece je na tomto světě něco fantastického. Prostřednictvím této knihy si lehce uvědomuji své omezené hranice lidského chápání a k tomu mimo jiné napomáhají snímky s rozlišením 600 000:1. Neuvěřitelný zdroj informací, detailů, popisů a naučných faktů. Už nikdy se nebudu dívat na svět jako před přečtením této knihy.
Při čtení mě spoustu věcí postupně docházelo a v tom si myslím, tkví kouzlo této knihy. Abstraktní formou nádherně nastiňuje pravdy týkající se výchovy, komunikace a samotného existování. Každý, kdo rád přemýšlí o svých postojích a názorech, ocení tuto perfektní knihu.
Rozhodně obdivuji pracovní nasazení autora jelikož veškeré generování jednotlivých informací muselo být šílené. Myslím si, že nejde ani tak o popis pocitů odehrávajících se v člověku, který se skrývá před svou vlastní smrtí, ale jedná se o pohled pod pokličku pražského podnikatelského prostředí. Člověk ihned přichází o iluze.
Popis znovu nalézání svého já pomocí dobrodružné cesty vedoucí po trase Transsibiřské magistrály v mnoha ohledech zaostává za Alchimistou nebo titulem Jedenáct minut, ale určitě se řadí mezi díla s velkou čtivostí a ponaučením. Skvělá a moc sympatická je hlavně postava Hilal. Kniha se mně moc líbila a těším se na další autorovo dílo.
Perfektní ukázka loajality a úcty vůči nadřízenému. Knížka s jednoduchým, ale výstižným posláním.
Velice vitální vyprávění o pocitech, které člověk prožívá pří běhání. Pro mě jako rekreačního běžce tato kniha znamená popis duševních pocitů, které se dají při běhání opravdu zažít a autor dokázal vystihnout situace velice autenticky. V některých pasážích knížky jsem se vysloveně našel a proto mě tato kniha nadchla. Nezůstanu jen u tohoto počinu. Autor s velice lidským a sympatickým přístupem k běžnému životu.
Neskutečně barevný příběh amerického dobrovolníka Roberta Jordana jehož děj se odehrává během španělské občanské války ve třech dnech. Propracovaný popis hlavních postav, ale i válečného prostředí jen nahrává k co nejlepšímu hodnocení. Strhující závěr knížky jen dokládá kvalitu čtení.