Romalu komentáře u knih
Je to psáno tak agresivním stylem, až má čtenář pocit, jako by mu autoři vyhubovali. Na mě příliš extrémní názory, podané nepříliš čtivou formou.
Dlouho, dlouho trvalo, než mě kniha začala nějakým způsobem bavit. Je to citlivě napsané, ale děj se pořád motá tak nějak zvláštně dokola ve vzpomínkách, klouže po povrchu. Dost emocí postav si čtenář musí domýšlet.
Nebude to knížka, ke které bych se vracela. Bylo příjemné ji číst, ale znám i lepší na podobné téma. Ale hvězdičku navíc ode mě dostává za ten název!
Kniha jako hořkosladký likér - přesně taková, jaká je v dnešní době potřeba!
Jako posty na sítě by to bylo fajn, ale na knížku tohle nevydá...
Četla jsem, když jsem byla stejně stará jako hlavní hrdinka. Vzalo mě to.
Jeho styl mi sedí ve standupech, jeho výstupy na rozdíl od ostatních nemusí být vulgární nebo nechutné, aby byly trefné a rozesmály. A stejný pocit mám i z této knížky. Život uchopený s vtipem, ale přesto s velkou dávkou empatie. Líbí se mi to, pan Tomeš by zasloužil více pozornosti.
Povídky miluju, ale jen málo autorů je dokáže napsat tak, abych se s postavou sžila i na tak malém prostoru, a navíc příběh dospěl k pointě. Tady se to povedlo tak napůl.
Pohled na střídavou péči duší dítěte. Pevně doufám, že tato situace u mých dětí nikdy nenastane... Moc krásná knížka! Doporučila bych všem dětem, které něco podobného prožívají.
Nevím, jestli to není materiál spíš na nějaký rozsáhlejší rozhovor, dokument, podcast... Přečetla jsem jednou, špatně se to nečetlo. Zajímavý pohled na život, ale asi paní Žilková pro mě není osobnost, kterou bych potřebovala mít v knihovně. Jsou životopisy, které jsem přečetla, a myšlenky těch lidí ve mně zůstaly do dnes. Tady se to tak nestalo.
Pánové - reálně - vážně vám to takto funguje? ;) pokud ano, změním své hodnocení. Snad autor ví, o čem mluví a může si dovolit radit ;)
Jak tyhlety "se životem radící knížky" nemám ráda, tady jsem se bavila. Ale že je to až takový bestseller? I když vtipné to je, to ano.
Viděla jsem film... A to byla asi chyba. Film mě každoročně dovede začátkem léta královsky pobavit, s knížkou jsem úplně nesouzněla. Ale asi mi mělo dojít, že knížka a film jsou úplně jiné žánry.
Něco na trošku jiný způsob, než jsem byla doposud zvyklá... Ale koho by bavilo číst pořád jen styl, který je mu komfortní!
Tady nejspíš nejsem cílovka, takže nehodnotím. Sáhla jsem po tom spíše ze zajímavosti, když je to tak obrovský hit. Spíše ale ponechám dceři. Nicméně určitě to holky naučí nebát se tlustých knih a to je dobře.
Jejda, to je tak skvělé, že dnes vycházejí knížky pro mládež tohoto typu! Baví mě to a moc.
Styl mi sednul maximálně. Viděla jsem i film, ten byl možná ještě o píď lepší! Ale děkuji za tuto knihu
Četla jsem ihned po Úsměvech a Umřel jsem v sobotu, musím říct, že ty předchozí mě nadchly. Proto asi je mé hodnocení v porovnání s těmito romány nižší, než by si kniha třeba objektivně zasloužila.