Ronin Roujin komentáře u knih
příběh o bohatém a úspěšném mladíkovi, který z nudy začne zabíjet lidi, nudný 80tky, celé kapitoly věnované popovým kapelám, podrobné líčení nákupů a návštěv restaurací a sem tam nějaké to sadistické vraždění nebo mučeníčko, taková červená knihovna podle La Vaye xD
Začátek mne sice vylekal a už jsem si říkal, že plůjde o vyhozenné peníze ale nakonec se to slibně rozjelo a je jen škoda, že konec byl takový do ztracena.
film je lepší, mnohem lepší (ale kniha špatná není)
celkem čtivý příběh jedné příslušnice chemické "generace"
Sice na druhý pokus ale poté!! Autor "vykrádá" pana profesora Eca mnohem dříve a lépe než pan Hnědý. Škoda, že jej téměř nikdo nezná, zatímco pan Hnědý má své revivaly.
kniha, která je jakýmsi Alešovým životopisem nemůže být nudná!
Ukázka toho, že dobrý cyberpunk nemusí psát jen mladí geeci ale bravurně jen zvládne i filosof "nad hrobem".
Hodně drsná "Růžovka"! realistický příběh lékaře, který se účastnil vivisekce amerických zajatců.
sbírka pár známých kousků : Nadaný žák a vykoupení z věznice Shawshank +dva méně provařené kousky (přičemž tělo bylo myslím již též zfilmované ale nemá takový "kultovní" status jako Shawshank)
11 krátkých japonských detektivek, většinou buď s příchutí černého humoru nebo drsnějšího tajemna
Knížka mně hodně pobavila (bohužel). A to jsem ještě nemohl tušit co za zvíře přijde na Hrad po něm.
velice zajímavé čtení o jedné mocné civilizaci a její přesahy do tváře současného Mexika
Britský manuál pro přežití v "divočině" zejména Paříže, hodně mne bavily "slovní hříčky", neboli britské čtení francouzských slovíček a stejně tak i francouzské čtení angličtiny.
Obsáhlá fantasy sága, která trošku trpí zbytečným neustálým vyjmenováním potomků postav a někdy sklouzne i do nudného popisu různých podivných rituálů a náboženských úkonů.Jazyk je hodně "zaprášený" a kvalitě knihy též nepřispívá mírná roztříštěnost literárního stylu různých autorů, kterých je více než členů Kelly Family (nebo Manson family - pokud neznáte hvězdy pedo popu),..
pěkně depresivní varianta Nahého oběda, smažky, fízlové v utajení, všudypřítomná paranoia a schizofrenie..