Roseblood komentáře u knih
Další komiksový příběh o Geraltovi obsahuje opět nádhernou kresbu.
Příběh byl fajn ale bohužel za mě takový slabší, něco mi tam chybělo.
Doslova řečeno, pocit při čtení jsem měla takový, jako by mi chyběly stránky, jak kdyby tam mělo být víc částí a jednoduše se vytratily.
Žádný vysloveně silný moment se nekonal, příběh skáče sem tam a je dosti uchvátaný.
Byla jsem ráda, že konec vám vlastně příběh vysvětlí, všechno zapadne na své místo jen ve mě nic nezanechal. Myslím, že za pár dní ani nebudu vědět, že jsem ho četla.
Geralt mi tady připadal takový plošší ale potěšilo mě, že tady vystupuje Marigold a jako třešnička na dortu se na konci objeví i Yen.
Hodnocení: 3*/5
Další komiksová lahůdka, tentokrát Hellboyovy příběhy z Mexika. Povídky jsou provázané ale dají se bez problému číst i samostatně. Líbily se mi moc.
Opět mix hlášek u kterých se i nahlas zasměju, akce a celkové provedení mi sedly. Ani chvíli jsem se nenudila, za mě veliká spokojenost a akutně potřebuju další díly.
Doporučuju ️
Další Oksanina knížka pro nejmenší je opět nádherná.
Knížka obsahuje veliké, překrásné ilustrace tukoňů - strážců lesa a jejich domov o který s láskou pečují.
Někteří tukoni se starají o květiny, jiní o stromy nebo zvířátka a ptáčky. Strom je nejlepší přítel hlavního hrdiny tukoně Tuláčka. Tuláček se ho chystá navštívit a dát si s ním čaj ale zjistí, že se stromu něco stalo a vydá se mu s dalšími tukoni pomoci.
Knížka je opravdu čarovná, přímo vybízí svými ilustracemi příběh rozvíjet, pustit fantazii z uzdy a klidně vymyslet díky celostránkovým obrázkům další dobrodružství.
Moc doporučuji ️
Šelmu už jsem četla před delší dobou, vlastně tehdy, když vyšla, takže lehké zopakování děje Šelmy bylo pro mě příjemné osvěžení paměti a vybavení děje.
Thea mám ráda, jeho postava mi sedla už v jedničce, miluju jeho humor a líbí se mi i tím jak je jiný, jak má svůj vlastní svět.
Komu neseděla v prvním díle spousta vědeckých informací, tak ani zde se jim nevyhne ale mě to nijak zásadně nevadilo, naopak jsem se dozvěděla spousty zajímavých a poučných věcí.
Tempo knížky mi vyhovovalo, na nudu nebyl čas a ani jsem nezaznamenala vysloveně hluchá místa. Samozřejmě pro mě, jako pro laika, některé z vědeckých částí byly opravdu těžce pochopitelné.
Opět se setkáme s velmi zajímavým případem a zajímavým postupem vyšetřování.
Tentokrát zde vystupuje tajemná a děsivá postava Hračkáře. Já miluju městské legendy, takže pro mě naprosto skvělé téma. A když se k tomu přimíchá magie, kanibalismus a mizející malí kluci tak se nedalo odtrhnout. Ve spoustě částí mi běhal mráz po zádech a to pořádně. Čtení jsem si moc užila.
A abych tady jenom nechválila, mrzelo mě, že samotný Hračkář byl takový nedotažený, ten začátek, legenda, vykreslení bylo bezvadné ale potom jako by to bylo useknuté, taková postava z velkým potenciálem, strašidelná legenda, přímo děsivá ale později je ke konci upozaděná, spousta věcí nevysvětlená, chyběla mi tam přece jenom větší omáčka.
Některé pasáže jsou už na mě příliš přitažené za vlasy. Ale jak celek to bylo vážně dobré.
H.P. Lovecraft je mistr hororu, miluju jeho tvorbu a zdaleka jsem od něj ještě nepřečetla tolik, kolik bych ráda.
Komiksové zpracování Lovecraftových povídek se mi velmi líbilo a musím říct, že jsem byla ráda, že je místy velmi nejasná a abstraktní, tím pádem moje fantazie mohla jet naplno. Musím říct, že efekt mrazení v zádech u povídek se několikrát dostavil, ač jsem valnou většinu z nich již četla a znala je.
Jednoduše řečeno, KILL CREEK byl ÚŽASNÝ!
Miluju horory o strašidelných domech a tady jsem si vrněla spokojeností.
Nevadilo mi, že knížka má ze začátku takové své pomalejší poklidné tempo, při kterém se seznámíme s hlavními hrdiny a nastíní se nám jak na tom momentálně jsou. Jejich osudy i minulost se nám postupně v příběhu odkrývá.
K hlavním postavám jsem si vytvořila vztah, bavili mě, měla jsem je ráda, bylo mi líto, co si v minulosti prožili a když na to přišlo, tak jsem se o ně pořádně bála. Líbilo se mi na nich, jak se vyvíjí, jak se mění.
Sedl mi styl psaní a bavila mě zápletka, byla jsem překvapená i skutečností, že se celý příběh neudál pouze v domě. Měla jsem také ohromnou radost za hororové filmy, které byly zmíněny na začátku knihy.
Můžu vřele doporučit
Úžasná záležitost. Tohle jsem četla jedním dechem, je to bomba. Strašně moc mě to bavilo, opravdu tolik, že mám takovou chuť pustit se do komiksu ještě jednou od začátku.
Nenacházím dostatečná slova nadšení, protože tohle je tak fantastický, jak jen může být.
Výborný příběh, okamžitě jsem si zamilovala ústřední postavy, kterým jsem celou dobu fandila. Na konci jsem řvala jak želva.
Tohle je nefalšovaná městská hororová fantasy, která obsahuje neskutečně zajímavé postavy. Kde klaďas/zachránce není vůbec typický ale záporáci jsou teda echt fujtajbloví.
Ještě bych s nimi v příběhu chtěla být, chtěla bych delší konec, některé scény prodloužené ale přesto jsem opravdu šťastná že jsem si tenhle komiks mohla tak užít.
Kresba mě dostávala do kolen, je bezvadná.
Takže shrnuto a podtrženo milionkrát DOPORUČUJU, nebudete litovat. Je to skvost
Hodnocení: 5*/5
Totálně mě dostaly nádherné ilustrace v pastelových barvách, je to tak krásně zpracované. Každou jednu stránku jsem si užila. Tukoni jsou tak roztomilí a celý příběh je tak krásný.
Četla jsem spoustu názorů, že knížka obsahuje malinko textu, ano je to pravda ale nemyslím, že je to na škodu.
Sice zatím nemám drobečka, kterému bych o tukonich mohla číst ale dokážu si představit, jak kolem toho upředu daleko delší příběh. Fantazii podněcují ilustrace přes celé stránky, které vypráví celý příběh.
S knížkou se bude dobře pracovat, dá se krásně vyprávět i o každém zobrazeném zvířátku a tím pádem vám nebude vadit, že je textu v knížce málo.
Určitě vřele doporučuji a těším se na další autorčiny knížky
Noční návštěva se mi moc líbila, je to žánrový mix, který mi sedl.
Kniha je čtivá, děj spletitý a jen tak nepřijdete na rozuzlení. Díky tomu udržela moji pozornost a postupně se mi celý příběh rozplétal.
Musím říct, že je to taková knížka, která by se mi líbila i zfilmovaná.
A byly tam i části, které mě dojaly. Postavy se mi moc líbily, i to, jak jsem poměrně dlouho nevěděla jak moc jsou kladné nebo ne. Taky mi určité pasáže navozovaly tíseň a u některých mi zase lezl mráz po zádech.
Pokud máte rádi propletené napínavé, dojemné příběhy, s kapkou smutku a tajemna, tak je to ideální čtení pro vás.
Vřele doporučuji ️
Thriller, který je vyprávěný z několika pohledů.
Originální a velmi zajímavý námět, kdy vrah, cestuje časem a zabíjí dívky.
Několik časových rovin, kdy v hlavní rovině je příběh dívky Kirby, která jako jediná přežila řádění šíleného vraha a pouští se do pátrání po něm.
Kniha je čtivá, napínavá, čtenáře dokáže pohltit a udržet jeho pozornost.
Jako čtenář jsem se ze začátku opravdu musela hodně soustředit na přeskakování v čase, kdy jsem občas mívala v hlavě zmatek. Časové skoky byly pro mě ve většině případů náročnější na zorientování v ději ale když si na styl, jakým je kniha psaná zvyknete, tak už vás nepustí.
Čím víc vražd přibývá, tím víc je děj propojený a zároveň zamotaný, komplikovaný.
Co mi přišlo úplně fantastické byl Dům a jeho tajemství.
Hlavní hrdinka mi byla od začátku velmi sympatická, držela jsem jí palce. Harper jako záporná postava je ďábelský a brutalita jeho vražd je opravdu extrémní.
Protože miluju Draculu ve všech možných podobách, nemohla jsem si nechat ujít tuhle knížku.
Je čtivá, poutavá, moc se mi líbilo prolínání minulosti a současnosti. Příběh je originální, bavil mě, jen mi bohužel přišly některé pasáže nedořešené a to byla škoda.
Postavy jsem si oblíbila, určitě bych tady uvítala, kdyby měly některé přece jenom trošku více prostoru.
Knížka rozhodně stojí za přečtení.
Už od mala miluju pohádky, vždycky jsem se na ně před spaním těšila a teď jsem narazila na tenhle knižní poklad z roku 1979
Andersen je jeden z mých nejoblíbenějších autorů, ač spousta jeho pohádek dodnes vhání slzy do očí, jako moje milovaná Holčička se sirkami.
V tomto souboru pohádek je krom pro mě známých pohádek i řada neznámých, které jsem četla poprvé. Knížka je prokládaná nádhernými ilustracemi ❤️
Sněhová královna, která se pyšní na prvním místě, je následována Pastýřkou a kominíčkem a pro mě zcela novým Sněhulákem.
Již zmiňovaná Holčička se sirkami, mnou velice oblíbené Ošklivé kačátko a Cínový vojáček u kterého také v mém případě nezůstane žádný kapesníček suchý.
Nezbývá mi nic jiného, jen velké vřelé doporučení, nejen pro malé ale i pro velké čtenáře.
Hodnocení: 5*/5
Knížka je kraťounká s nádhernými ilustracemi Chrise Riddella. Přesto, že je krátká, příběh v člověku ještě dlouho po přečtení rezonuje. Příběh s překvapením, vícero pohádek, které známe, v novém originálním kabátě. Trošku temné, magické, dojemné, chvílemi skoro hororové a to překvapení, když vám dojde, kdo je vlastně královna. Co se týče konce, to je prostě pecka❤️
"Člověk má vždycky na vybranou."
Vřele doporučuji nejen milovníkům Gaimana.
Hodnocení 5*/5
Zavržená vrána s krizí identity, která se spřáhla s bladhaundem na cestě světem, kterému narostly zuby a pozbyl hranice.
Čerstvě dočtené Království Dutců, které ve mě zanechalo velikou stopu.
Nikdy jsem nic takového nečetla, nedokážu to k žádné knize připodobnit. Je neskutečně originální. S něčím takovým jsem se zatím nesetkala. Je to skutečně hluboký zážitek.
Čtivost je maximální, pořád chcete vědět, jak to bude dál.
Moc jsem si oblíbila hlavní hrdiny, nesourodou dvojici, která vás bude knihou provázet.
Je pravda, že po dočtení mám pocit, že mi kniha něco předala, teď se na ptačí a zvířecí svět, potažmo celou přírodu dívám jinak.
Příběh, který má daleko hlubší kontext, předávající člověku zprávu, poselství.
Měli by jsme se zamyslet nad tím, jak přírodu ničíme a co se stane, když si začne příroda brát svoje právoplatné místo. Žijeme už příliš dlouho v době elektroniky a tady se setkáváme s jedním pohledem, co se může stát.
"Ten, který vybírá, musí také vracet"
Moc mě bavily pasáže o všemožných zvířatech, přírodě, rozličnou květenou a hledala jsem si například jak vypadají různé druhy ptáčků, kteří v knize vystupují.
Spousta kapitol se mnou dost otřásla a neubránila jsem se slzám. Třeba ta, která se věnuje poslední lední medvědici.
Všem moc moc doporučuji. Sice jsem dočetla před chvílí ale už teď mi chybí.
Velice silný příběh, který nebude pro každého. Úžasný psychologický thriller/drama. Poutavý, napínavý od začátku do konce.
Vřele doporučuji
Hodnocení: 5/5*
Panečku tak to byla kniha podle mého gusta, úžasná jízda, až mi bylo líto, že končí.
Hlavní postavy mi byly sympatické, od začátku jsem byla hodně zvědavá, co že se to vlastně stalo v lese a co hlavní hrdiny pronásleduje.
Měla jsem hned pár teorií ale že to nakonec bude tak jak bylo, to mě vůbec nenapadlo.
Wow miluju momenty překvapení v knize, kdy najednou přestanete číst a říkáte si COŽE!?!... A takových momentů tam bylo více ????
za mě super čtení moc moc vřele doporučuji
hodnocení: 5/5*
Naprosto úžasná klasická Kingovka, na kterou budu ráda vzpomínat. Úžasně propracované postavy. Postupné odhalování a rozuzlení příběhu, krásně čtivé, nenudila jsem se ani chvilku. Max Devore a Rogette ďábelské zlé duo. Mohu jen doporučit. Milovníci Kinga budou určitě nadšení.
hodnocení: 5/5*
Knížka, která se mi líbila půl na půl. Zajímavý nápad, první půlka super, moc se mi líbily zápisky a přílohy, kterými je knížka proložená.
Romantická linka byla pro mě rušivá, celá říše Nibelungů není moc jasně vykreslená, což je velká škoda a celý konec je useknutý.
Kniha na mě působí neúplně, vše je nastíněno ale nerozpracováno, vzhledem k tomu, že je to prvotina, tak je to pochopitelné.
Velice se mi líbí obálka knihy
HODNOCENÍ: 2,8/5*
Neskutečně jsem se na tuhle knížku těšila ale bohužel, knížka mě až tolik nezaujala, od začátku mi nesedla hlavní postava, ač kniha byla čtivá.
Hlavní postava mi přišla neskutečně naivní a mnohdy jsem její chování úplně nepobrala.. Nebylo tak vysvětleno pár věcí, například proč skončil Adamův minulý vztah tak, jak skončil apod..
Konečné rozuzlení pro mě nebylo překvapením.
Líbily se mi spíše vedlejší postavy včetně Pammie, taková správně ďábelská tchýně
hodnocení: 2,9/5*
Zajímavý námět, děj dynamicky ubíhá, kniha je dobře napsaná. Moc jsem si knížku užila.
Z postav jsem si hodně oblíbila Petea.
Rachel jako matka byla schopná udělat cokoliv pro záchranu svojí dcery Kylie, ať to stojí, co to stojí.
Bohužel některé věci nebyly vysvětleny. U některých pasáží se dalo příběh více rozvést hlavně v dějové lince o dvojčatech, která mohla mít v knize více prostoru.
Líbilo se mi, že bylo vysvětleno jak Řetěz vznikl.
Určitě jako čtenář oceňuji originální námět, kniha je napínavá a můžu vřele doporučit
hodnocení: 4/5*