rumova_kulicka komentáře u knih
Taky patřím k těm, kterým se líbil více první díl a asi jsem taky více fandila Coleovi. Celou dobu byla kniha fajn, ale ke konci už těch nedorozumění a nevyřčeného bylo tolik, že mě to začlo štvát...
Za linku Fawleye 5, tam jsem skoro nedýchala. Za linku zneužití jen 3. Byla na mě příliš rozvláčná, bylo ji moc, pořád se měnili podezřelí. Navíc to rozhřešení... "Opakovaný vtip přestává být vtipem."
Jinak mě série baví, baví mě forma, proložení výslechy, konverzací v chatu apod.
Na knihu jsem se dlouhou dobu těšila a asi jsem měla přehnaná očekávání. Začátek byl raketový, ale celkově jsem od knihy čekala víc. Něco mi tam oproti jiným dílům chybělo. Celkově mám ale tuto romantickou sérii ráda, je to fakt oddychovka, u které se nemusí vůbec přemýšlet. Budu se těšit na další díl, tentokrát s Izzy z kurzu vaření.
Taky hodnotím jako zatím nejlepší díl. Na některé věci jsem sice přišla i přes tu velkou zašmodrchanost příběhu, ale stejně jsem si jistá být nemohla. Možná by se dalo v tomto směru i ubrat. Každopádně téma a případ šílený.
Vždycky když sáhnu po takové knize, tak si říkám, co těmhle nápadům říkají maminky aktérů :-D
Kniha mě velmi mile překvapila. A to jednak tím, jak mě hned vtáhla a nepustila, než jsem došla až na konec. U cestopisů se snažím dávkovat postupně, abych měla delší zážitek, stejně jako hlavní hrdinové. No bohužel se mi to nepodařilo a knihu jsem shltla za jediný den. Tomík má dar vyprávění a i když jsme se nedozvěděli příliš nějakých reálií, jak bývá u cestopisů zvykem, stejně knihu hodnotím jako jednu z těch lepších na dané téma.
Vyzdvihnout musím i samotné zpracování, kniha má pěkné ilustrace, obálku a všimli jste si, že čím dál čtete, tím jsou stránky "špinavější"? Super nápad. Jediné co, tak bych ocenila více fotek z cesty. Třeba východ slunce v Nepálu je barvitě popsán, tak bych ráda viděla i jak to vypadalo.
Každopádně skvělý počin a doporučuji všem dobrodruhům :-)
Perfektní kniha, jak zpracováním, tak obsahem. Nad koupí jsem chvíli váhala, protože motorky nejsou nic pro mě, ale jsem ráda, že jsem si ji pořídila. Velké množství fotek, kvalitní papír a velká spousta zážitků doplněna velkou spoustou faktických informací. Jediné co často u těchto děl postrádám je trochu podrobnější datování, kdy kde a na jak dlouho byli, aby si člověk mohl udělat trochu lepší představu. Závěrečné putování po Peru a Bolívii a návrat domů se mi zdálo už trochu kvaltem, ale celkově hodnotím knihu plným počtem hvězdiček a doporučuju všem nadšeným cestovatelům a nadšeným čtenářům cestopisů :-)
Už jsem četla na dané téma spoustu knih, ale tohle, tohle bylo fakt neskutečné peklo. A to jsem v elektronické verzi byla "ochuzena" o fotky. Něco takového nesmí upadnout v zapomění....
Zajímavá kniha, která chytne za srdce. Neměla jsem velká očekávání, o to víc mě příjemně překvapila.
Četla jsem jako šestou knihu a musím říct, že ji řadím mezi ty lepší, dobře jsem se pobavila. Sice je tu stále stejný vzorec, ale tentokrát zasazení mezi zpovykané modelky přineslo i více humoru a lokace v Chorvatsku je prostě úžasná. Ještě bych chtěla pochválit obálky knih, protože ty se neskutečně povedly a jsou hezčí než originál.
Vyvolat emoce umí kniha velmi dobře. Až moc. Všichni mi byli tak protivní, až jsem začla být protivná na svého muže. Takhle by to teda fakt nešlo....
A absence uvozovek mi teda drásala nervy obstojně. Asi na tyhle moderní věci už nejsem, či co.
Škoda, že jsem předchozí díly četla už před nějakým časem a moc si je nepamatovala. Nicméně v průběhu čtení jsem se jakž takž rozpomněla. Rozhodně ale doporučuji číst za sebou.
Celá trilogie je skvělá, promyšlená (i když mám pocit, že je tam pár nesrovnalostí), má drive. Prolínání s minulostí a postupné rozuzlování je super. Ale ten závěr mě trochu zklamal, proto 4 hvězdy. Každopádně můžu jedině doporučit, opravdu napínavé čtení, které nepustí :-)
Přečetla jsem všechny knihy autorů a tahle je jednoznačně nejslabší. Že to bývá drsné, nechutné a nekompromisní jsem si zvykla, že má Joona deset životů v každém díle taky. I toho nesmrtelného Jurka v posledních dílech jsem brala. Ale tentokát to bylo prostě divné, překombinované a i to vysvětlení jaksi nepochopitelné. Myslím, že autorům dochází dech. Vždycky to mělo spád, že jsem napětím ani nedýchala a nechtěla, aby to skončilo. Tentokrát jsem konec uvítala docela s nadšením.
Asi budu jedna z mála, ale pro mě to žádné terno nebylo. Nevím, jestli to bylo překladem, ale tak do poloviny mi to přišlo jako školní práce. Jednoduché věty, trochu na sílu napsáno tak, aby byl podezřelý každý. Každý s každým všechno řeší a dokola omílá, vyšetřování takové nijaké. A navíc jsem pachatele trefila docela brzy. Ostatní knihy autorky mě bavily rozhodně víc.
Opět perfektní! Na autorku jsem náhodou narazila mezi knihami v akci za pár korun a díkybohu za to. Od té doby jsem shltla všechny díly a žáden mě nezklamal. Těším se na další pokračování :-)
Jak již bylo zmíněno, Šikmému kostelu se bohužel jen tak něco nevyrovná. Historický příběh byl zajímavý, ale stálo by za to mu věnovat více prostoru na úkor toho ze současnosti. Ten mi tam vůbec neseděl a ani mě nebavil. A to propojení pomocí vizí, to nebyl můj šálek čaje. Střídání historické linky a linky ze současnosti je teď velice populární, ale třeba u Příběhu slunečnice mi přišlo mnohem přirozenější. Každopádně je super, že se do podvědomí lidí dostane zase trochu jiné pohraničí a jeho historie.
Tato série z Bretaně má prostě svůj styl. A mě baví. Krom detektivky se jedná i o gastro a turistického průvodce a vždycky nás zavede do dalších koutů poloostrova. Samotné vyšetřování je založeno hlavně na rozhovorech a výsleších, ale to nevadí. Komisař Dupin má své metody. Budu se těšit na další díl.
Lůcy knihy jsou sázka na jistotu. A takhle byla pro mě zatím ta nej :-) Lůca je fakt vtipná, kolikrát jsem se smála i nahlas. K tomu nádherné fotky a milé ilustrace. Propracované i po grafické stráce. To zas bude dlouhé čekání na další dílko :-)
Kniha se čte dobře, ale jo, vážně to bylo až moc přeslazené a výchovné. A Jack mi úplně nesedl. Chápu, že měl zpočátku pusobit odtažitě, ale bylo to na můj vkus až příliš, že ani později mi k srdci nepřirostl.
Tuhle sérii jsem si opravdu oblíbila. Všechny dřívější aktéry jsem zase ráda potkala, Green Valley je srdcovka. Ale tento díl mi přišel asi ze všech nejslabší. Přišlo mi to až příliš prvoplánové. Nevím jestli by si jednadvacetileté holka takhle nabalila chlapíka s dítětem, ale možná jo. Co já můžu vědět :-D Každopádně jako celek sérii můžu doporučit všem, kdo se chtějí pustit do něčeho oddechového a romantického.
Pro mě byl tohle nejslabší díl. Příliš mnoho postav, překombinované, každý s každým něco... Do toho ta sebestředná Lottie, která mě rozčiluje od prvního dílu. Nevím, proč tu sérii čtu. Vlastně vím, autorka píše dobře, je to čtivé, ale takhle protivného hlavního hrdinu si v jiné detektivní sérii nevybavuju. Pořád dělá, jako by ji všichni ubližovali, přitom se chová jak rozmazlený fracek.