rumova_kulicka rumova_kulicka komentáře u knih

Oběť 2117 Oběť 2117 Jussi Adler-Olsen

Konečně díl, kdy jsem se nemohla odtrhnout a knihu za jeden den přečetla. Téma sice těžké, ale mělo to drive. Po selfies jsem si spravila chuť :-)

29.06.2020 5 z 5

Nesmírný Nesmírný Jussi Adler-Olsen

Ačkoliv to ezo téma není můj šálek čaje, tak konečně mě kniha hodně bavila a to z důvodu, že jsem poprvé dopředu netušila, kdo je vrah. Super! :-)

09.03.2020 4 z 5

Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Nejslabší pro mě tento díl nebyl, ale nejlepší také ne. Další díly ovšem už dočtu, protože mě zajímá osud hlavních hrdinů. Asad a jeho velbloudi mě fakt baví :-)

02.03.2020 3 z 5

Postel, hospoda, kostel Postel, hospoda, kostel Zbigniew Czendlik

Krásný a inspirativní rozhovor, ve kterém se skrývá spousta pravdy. Moc příjemné čtení :-)

17.02.2020 5 z 5

Zkouška ohněm Zkouška ohněm Katherine Center

Po Bodyguardce jsem sáhla po další autorčině knize a rozhodně nelituji. Objevují se zde těžší témata, ale přesto se kniha čte dobře. Opět oceňuji hodně přímé řeči, která baví.

11.11.2024 4 z 5

Příběh slunečnice Příběh slunečnice Miriam Blahová

Příběh je hodně sladký, ale taky plný pravd. Propojení minulosti s přítomností nebylo násilné a bavilo mě. Kniha není dlouhá, takže odsýpá a za pár hodin je přečtena. Určitě vyzkouším i další autorčiny knihy.

08.08.2024 3 z 5

Tiché hlasy Tiché hlasy Patricia Gibney

Čím méně je v dílech Lottie sebestředná a otravná, tím více mě baví. Takže tento díl byl super a přečetla jsem ho bleskově.

06.08.2024 4 z 5

Kdyby to věděla Kdyby to věděla Blake Pierce

No, nebýt to do letošní výzvy, tak knihu odložím. Hlavní hrdinka mě nezaujala. Asi to měl být pokus o to, aby vyšetřovatel nebyl jak podle detektivních tabulek - rozervaný pětatřicátník (žena/muž) se svými démony. Příliš akční čerstvá důchodkyně asi ale není úplně to pravé ořechové. Jestli si někdy přečtu další díl, tak jen kvůli mladé parťačce, která ke Kate byla přidělena. Celkově to byla spíše taková soft detektivka, kterou si může přečíst i někdo, kdo nezvládá hektolitry krve.

15.03.2024 3 z 5

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Rozhovory pana Moravce jsou prostě TOP! Člověk se do knihy začte a hltá a hltá a najednou je konec. Pan Dvořák sice není můj největší favorit, ale to, co dělá, jeho zápal už od útlého věku, nelze než obdivovat a fandit mu.

02.01.2024 5 z 5

Ostrov Ostrov Samuel Bjørk (p)

Knihu jsem zhltla ani nevím jak. I když bych nějaké výtky mít mohla, tak dávám plný počet.

02.01.2024 5 z 5

Ani slovo Ani slovo Patricia Gibney

I tento díl se četl dobře, bavil mě víc než předchozí. Lottie se asi trochu uklidnila, už mě tolik nerozčiluje. Ale nechápu, proč musí být pořád do případů zamotány její děti. Jak je psáno níže, figurování byť v jednom případě by bylo na dětskou duši až moc. Takže tohle je fakt zbytečné. Jednou fajn, je to zajímavé, ale stačilo by. A jak se koukám, tak v dalším to bude zas.

18.07.2023 4 z 5

Zatmění Zatmění Jo Nesbø

Abych pravdu řekla, začátkem jsem se musela doslova prokousat, první půlka se mi docela táhla a říkala jsem si, co to jako má být? Ale v té druhé se to zase rozjelo a byl to starý dobrý Harry a konec, ten to zachránil. Pěkně si s námi autor pohrál. Jsem zvědavá, co přinese další díl.

26.06.2023 4 z 5

Nemusíš! Nemusíš! Dagmar Digma Čechová

Kniha se četla dobře, líbilo se mi postupné propojení obou linek. Ale bohužel, všechny postavy mi byly hrozně nesympatické a protivné. Nicméně šanci dalšímu pokračování dám.

19.06.2023 3 z 5

151 příběhů na Stezce Českem: Dobrodružství holky s bucket listem 151 příběhů na Stezce Českem: Dobrodružství holky s bucket listem Lucie Kutrová

Lůcu s Marvelem nejde nemilovat :-) Knihu jsem si musela dávkovat, jinak bych ji shltla v nejkratším možném čase a to by vzhledem k délce putování nebylo autentické.

02.06.2023 5 z 5

Máme na vybranou Máme na vybranou Edith Eva Eger

Příběh mě úplně pohltil. Neuvěřitelná žena! K dnešnímu dni je paní Eger 96 let. Jaká nezlomná síla se v ní nachází...?

21.02.2023 5 z 5

Vesnice Vesnice Kristýna Trpková

Téma do českých luhů a hájů dost brutální, ale proč ne. Detektivní linka mě bavila a docela jsem i tušila, odkud vítr vane. Ale hlavní hrdinka mi bohužel nebyla ani za mák sympatická. Šanci ji ale ještě dám. Tohle byl první díl, který jsem četla.

19.01.2023 4 z 5

Co neodvál ani čas Co neodvál ani čas Hana Marie Körnerová (p)

Moc pěkná kniha o životě, vztazích, dobrém i zlém. Četla se skvěle. Klidně bych si přečetla o životě hlavních hrdinek jednou tolik :-)

21.12.2022 4 z 5

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Velmi smutný příběh několika generací...

01.12.2022 4 z 5

Nezvěstná Nezvěstná Tina Frennstedt

Nápad odložených případů tu už byl, ale znovu mě nalákal. Celkově hodnotím knihu jako průměr. Dva případy, jeden odložený, jeden nový, žádný krvák, celkem poklidné vyšetřování. Jediné, co mi moc nesedlo, jsou hlavní postavy, ty mi dvakrát sympatické nebyly, ale dám jim ještě šanci v příštím dílu.

Někdo tady zmínil nepřeložené německé věty. Ty mi nevadily, ale když už tam musí být, tak by možná nebylo na škodu, aby byly napsány gramaticky správně. Hned ve druhé větě je špatně člen a tím pádem jeho skloňování.

07.11.2022 3 z 5

Příběh Arthura Truluva Příběh Arthura Truluva Elizabeth Berg

Moc milé a dojemné čtení. Arthura si nejde nezamilovat.

01.11.2022 4 z 5