Ryšava

Z knihy mám smíšené pocity. Zdá se mi, že autorka napsala tu knihu, aby nezapomněla na lidi a jména... Taky se mi zdá, že je to hodně zmatečné a přeskakuje čas. Na druhou stranu chápu, že se jí čas musel špatně určovat, když jen spala a pracovala... Sama jak na konci napsala, byla naivní a plno věcí šlo kolem ní, nebo si vážnost neuvědomovala. Což měla "štěstí"...

Kniha se mi moc líbila. Po dlouhé době jsem napjatá a půjdu si hned půjčit další díl. Kniha je napínavá a akční. Líbí se mi humor, který autorka používá. Je to moje první kniha tématu retelling.

Moje první kniha od Coelho. Knihu jsem nečetla, ale poslechla jsem si ji. Líbila se mi, ale zdá se mi, že je přechválená. Některé myšlenky se mi líbily a každý si tam určitě najde svou pravdu...

Četla jsem knihu po nocích a trochu jsem se bála xD že začátku je kniha napínavá a má rychlý průběh. Mám ráda u tohoto typu knih rychlý děj, protože se nedokážu odpoutat od knihy a chci znát konec. Konec mě zklamal. Všechno dobře dopadlo a svět je zase krásný a dokonalý...

Kniha je svižná. Měla jsem ji přečtenou za den. Příjemné čtení na dovolenou, nebo v létě u vody. Dvě povídky z nečekaným koncem. Více se mi líbila první povídka. Druhá byla smutná...

Myslela jsem si, že kniha bude o něčem jiném, ale překvapilo mě to. Nečekala jsem, že to bude příběh. Myslela jsem, že to bude čistě rozhovor s Bohem. Příběh byl pěkný, trochu smutný. Pár věcí jsem si uvědomila a pravda je, že odpuštění je nejtěžší...

Hobita i Pána prstenů mám přečtené, ale díky téhle knize jsem pochopila spojitosti mezi postavami příběhu. Po dočtení téhle knihy se na Hobita a Pána prstenů budu dívat jinýma očima... Ze Silmarillionu jsem měla obavy, ale po přečtení téhle knihy jsem pochopila základy. Věřím , že i na Silmarillion dojde. Třešnička na dortu jsou krásné ilustrace.

Nejvíc se mi V knize líbily ty rozdíly mezi Británii a Francii. Taky jak se otec snaží pěkně naznačit Anně, že už je dospělá a nemusí mít výčitky svědomí, že chce mít vlastní život. Myslím si, že tyhle příběhy existují jen v knihách a filmech. Konec se dal předvídat. Dobrý nápad s receptama. Určitě nějaký zkusím =D

Seriál Hercule Poirot s Davidem Suchetem znám nazpaměť. Pořád se na něho dívám, tak jsem si řekla, že začnu číst i knihy, které byly předlohy seriálu. Tenhle díl je dost pozměněn oproti knize.
Kniha je skvělá. Pořád mě Poirot překvapuje, jak si všímá i těch nejmenších detailů. Kolikrát stačí jen poslouchat. Člověk se nakonec propálí sám... Určitě si přečtu, nebo poslechnu další knihy, kde figuruje Poirot.

Knihu jsem četla z napětím. u Nesba se mi moc nelíbí styl psaní. Někdy mám problém se v jeho dějích vyznat, ale tenhle děj se mi líbil. Od třetí části jsem knihu nechtěla odložit. Konec mě překvapil. Nesba čtu, jen kvůli výzvám =D jinak bych na ho asi nečetla =D

Dobrá kniha. Četla jsem ji i poslouchala. K téhle knize se ráda vracím. Hlavně, když mám špatné období a tvořím si v hlavě moc předsudků. Takhle kniha mě vždy postaví zpátky na zem.

Příjemný odpočinek. Jako vždy jsem byla vedle a špatně jsem odhadla vraha, ale to se mi u detektivek stává často =D moc se mi líbilo, že je to stará kniha, kde požívají telefony, telegrafy atd. Lidem věří a stačí jim podepsané prohlášení na obyčejném papíře... Možná si jednou přečtu další díly.

Knížka mě nebavila. Nedokázala jsem se začíst. Když umřel plukovník Michálek, málem jsem ukápla slzu a bylo mi to moc líto. Člověk by si myslela, že všechno dobře dopadlo, ale opak je pravdou. Trochu se divím, že se Alice nezbláznila... Prošla si si peklem (čubčin pohár), otroctvím atd. a stále je v pohodě... Kotleta má lepší knihy, než je tahle.

Kouzlu Zaklínače jsem nepropadla. Dvě knihy jsem si přečetla a zbytek poslouchala. Ciri mě upřímně štvala... díky tomu, že děj skáče z jednoho hrdiny na druhého, tak jsem se občas ztratila... konec byl pěkný, až mi skoro ukápla slza za všechny padlé lidí, kteří umřeli na Stygga. Celkovou ságu bych hodnotila 3,5 hvězdičky, ale tím, že nejde dátpůl hvězdy, tak dám 4 :-) musím uznat, že spisovatel měl děj skvěle propracovaný.

Když jsem byla malá a viděla jsem filmové zpracování, tak jsem to vůbec nechápala... Nejvíc mi bylo líto Boxera, který dřel a nic z toho neměl. Ale když jsem si to teď poslechla jako audioknihu, tak je to opravdu nadčasové dílo. Nejde jen o politiku, kde tohle chování můžeme vidět nejčastěji, ale teď se to chování ukazuje v práci, na školách, v kroužkách atd... smutné je, že se ostatní zvířátka nepostaví proti nespravedlnosti, protože si už nepamatuji, jaké to bylo předtím, než jim vládla prasata...

Do téhle knihy jsem se hned začetla. Kapitoly ubíhaly rychle. Hned musím číst další knihu. V tomhle je Kotleta skvělý. Dokáže navnadit na další díl, nebo nechcete přestat číst knihu, protože vás zajímá, jak se děj bude dál odvíjet.

Trvalo dlouho než jsem se ke knížce dostala... Musím říct, že mě odrazovala tloušťka knihy a taky vzpomínky, že autor vše detailně popisuje a jsou v knihách i nudné pasáže. Taky jsem věděla, jak celá sága skončí, takže mě nic nenutilo si knihu přečíst. Ale na youtube jsem narazila na audioknihy celé ságy, tak jsem si řekla, že si ji poslechnu. Musím říct, že jsem byla překvapená :-) Eldest a Brisngr mě moc nebavilo, ale Inheritance mě překvapila. Kniha byla napínavá. Bylo v ní víc akce než nudy. Líbilo se mi i jak Eragon zabil Galbatorixe. Už tak moc se mi nelíbil závěr knihy, ale je dobře, že se naplnil Eragonuv osud. Celé sérii bych dala 4*.

Příjemná oddechovka. Kotlety ráda čtu, když nechci nic řešit a odpočinout si. Postapokalyptické téma se teď celkem hodí.

Když jsem tuhle knihu četla poprvé před pěti lety, tak jsem si říkala, že až moc přeceňovaná. Nechápala jsem, co na ní všichni vidí.... Teď jsem si knihu poslechla a líbila se mi více, než když jsem si ji četla. v knížce jsem si našla svoji pravdu =)