Safienka Safienka komentáře u knih

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Tak to byla jízda. Trochu jsem ten přelom Amber Daphne čekala, ale stejně.. Parádní psycho :)

01.03.2018 5 z 5

Opravdově, šíleně, řecky Opravdově, šíleně, řecky Mandy Baggot

Jedna letní oddychovka na pohodové odpoledne :) Líbilo se mi to rychlé střídání pohledů Jana a Ellen. Téma nijak zvlášť originální, ale kniha byla až na pár úvodních stran čtivá, takže jsem si ji stejně jako Vánoce v Paříži užila.

27.02.2018 4 z 5

Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Má první kniha od autorky. A líbila moc! Nijak extra originální téma, ale slupla jsem to během pár dní a měla z ní opravdu dobrej pocit. Nejvic se mi asi líbila postava babičky a pak vývoj Viktora. Jsem zvědavá na další již vydané knihy.

20.02.2018 5 z 5

Ubulená hromádka štěstí Ubulená hromádka štěstí Sarah Andersen

Tak to byla parádní půlhodinovka, kdy jsem se jen a jen smála a tolik se v tom viděla! Určitě musím mít doma! Jinak pro mě víc humorná první polovina. Jako celek ale boží!

17.02.2018 5 z 5

Pojízdný krámek snů Pojízdný krámek snů Jenny Colgan

To bylo hezký! Milá kniha s moc hezkým námětem, kdy se jedna knihomolka odhodlá a začne prodávat knihy v pojízdné dodávce. A samozřejmě, že se zamiluje. Sympatické odhodlání, odvaha, vášeň pro knihy a i pro to, jak ostatním vybrat tu nej knihu. No a co budu povídat, dostala mě ta skotská krajina a pohostinnost :)

14.02.2018 5 z 5

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Slabší jak první díl, ale nemění to nic na tom, že jsem se skvěle pobavila :) zvlášť u posledních návštěv školních výletů.

06.02.2018 4 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Moje první kniha od Radky Třeštíkové. Líbí se mi její styl psaní, je čtivý a určitě nenudí. Víc pohlcující mi přišla druhá polovina, ale i tak jsem si ji užila. Čekala jsem více práce vyšetřovatelů, ale rozuzlení nám vlastně přinesla autorka svoji retrospektivou. Čtenář tak mohl poznat alespoň víc charaktery postav a udělat si o nich svůj vlastní názor.

05.02.2018 4 z 5

Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

Líbí se mi, že Liane do svých příběhů zamotá nějaký psychologický podtext, který je takový neotřelý a pro mě vždy zajímavý. I tentokrát to bylo stejné, vztah Clementine a Eriky byl hodně zajímavý. Každopádně ostatní se na můj vkus trochu vleklo a bylo to moc natažené.. Jinak ale příjemné počtení.. Určitě si letošní léto na toho svého tříleťáka budu dávat víc pozor!

28.01.2018 4 z 5

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Tak to byla jízda! Moc jsem si to užila... V rámci možností shltla za pár dní, oblíbila si Noční dvůr a Rhyse. Moc se mi líbí vývoj Feyre! Ještě, že je za chvíli pokračování :)

16.01.2018 5 z 5

Opravář osudů Opravář osudů Robert Fulghum

Milé čtení, které mělo Fulghumovský styl, který mám ráda. Našla jsem spoustu hezkých myšlenek a knížku si užila.

12.01.2018 4 z 5

Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Pořádně se to rozjelo až tak po 200. straně, ale jinak opět skvělé počtení!

10.01.2018 5 z 5

Továrna na sny Továrna na sny Anie Songe

Moc milá kniha, která mě dostala do dobré nálady, donutila zase trochu popřemýšlet a zavzpomínat. Moc jsem si ji užila, věřím, že se k ní budu často vracet. Škoda jen, že nemá víc stran :)

30.12.2017 5 z 5

Navždy družičkou Navždy družičkou Lindsey Kelk

Oblíbená Lindsey nezklamala. Opět jsem si ji užila. Kniha je psaná zajímavou formou deníku pro družičku, ke kterému se přidává život Maddie, jednatřicátnice, která je opět příjemně švihlá, hledá toho pravého a pro každého udělá první poslední. Občas mi pilo krev, jak nevidí to, co je zřejmé, ale budiž ji odpuštěno :O)

14.12.2017 5 z 5

Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Hezká prvotina :) Bavilo mě to, občas bych to brala víc propracovanější, některé pasáže na mě byly zbytečné na rychlo zkrácené a nějak mi neseděla babička. Jakože za živa dobrý, ale po smrti mi trochu "lezla krkem". Jinak ale moc pěkně vykonstruované nebe/peklo a pěkný závěr.

05.12.2017 4 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Skvělá kniha, která se moc dobře čte a je příjemně opředena dvěma příběhy. Ač jsem z ní nadšená, tak jsem jí vlastně nedočetla. Četla jsem ji chvíli po Vypravěčce a nějak jsem toho čtení o druhé světové měla moc, takže i přes úžasnost knihy ji odkládám. Třeba se k ní jednou vrátím a dočtu ji. Pro tentokrát odkládám :)

01.12.2017 5 z 5

Autismus & Chardonnay Autismus & Chardonnay Martin Selner

Útlá knížečka, která obsahuje tak moc krásných i ošklivých pravd o autistech. O tom, jaké to je se o autisty starat každý den a jak je alespoň trochu zase pochopit. Jsem ráda, že se mi dostala do ruky a určitě ji z ní jen tak nedám :) Parádní dílo!

26.11.2017 5 z 5

Falešný román Falešný román Magdalena Mintová

Po všech těch nadšených ohlasech jsem čekala trochu víc... Ale i tak pěkné čtivo :) Ema mi svou povahou připomínala seriálového Lucifera a svým štěstím na šílený život Libby Lomaxovou. Denikové zápisky jedné zazobané dámičky, která se snaží datlovat na psacím stroji a kterou už mají rodiče plné zuby, tak ji donutí se postavit na vlastní nohy. A ona to pojme po svém. Druhý díl si určitě přečtu, i když jsem měla chuť každou kapitolu hlavní hrdinku řádně proplesknout :)

19.11.2017 4 z 5

Anton a Jonatán Anton a Jonatán Jostein Gaarder

Knížečka, která se mi dostala náhodně do ruky ve mně zanechala rozporuplné pocity. Na první pohled jsem se dostal ní zamilovala, protože má krásné ilustrace. Příběh je vyprávěn plyšovým medvídkem, který ztratí kamaráda. V něčem mi to připomíná Malého prince. Myslím, že je spíše určena pro starší děti, které jsou schopny nad příběhem diskutovat.

05.11.2017 4 z 5

Kam se poděl můj sýr? Kam se poděl můj sýr? Spencer Johnson

Skvělá motivační kniha o změnách v našem životě, o našem strachu a odvaze. Myšlenka je nám předávána skrze příběh dvou myšek a dvou pidilidí, kteří hledali svůj sýr v jednom bludišti.
Viděla jsem se ve spoustě věcí a musela se sama sobě občas smát.
Moc hezké!

"To, čeho se bojíme není tak strašné jako to, co si představujeme."

"Všechno závisí na tom, čemu věříme."

05.11.2017 5 z 5

Prostá pravda Prostá pravda Jodi Picoult

Teda.. Páááni! To jsem nečekala. Jakože tak čtivý příběh. Vím, že Jodi Picoult nezklame, ale říkala jsem si, že když je to starší, tak to bude třeba míň propracované nebo tak něco. Ale vůbec. Četla jsem ji po Vypravěčce a musím říct, že se mi snad líbila ještě víc. Téma Amišů a vraždy novorozence mi sednul. Konec jsem sice čekala, ale stejně to bylo docela drsné. Přesně styl autorky :) Oblíbila jsem si spoustu postav a opravdu jen a jen doporučuji :)

05.11.2017 5 z 5