salamandrina komentáře u knih
Skvělý! Dlouho mě něcotak nezaujalo jako tahle kniha. To, jak je příběh stavěný, jak je s jistou ironií vyprávěný, téma, prostě za mě pecka.
bomba! Konečně po všech těch nudných psychologických severských krimi na jedno brdo zas klasická detektivka s motive záhady zavřeného pokoje. Zhltnuto na posezení...skoro ;) Jen mě štvalo, že jsem na to nepřišla :)
Chvili mi trvalo se zacist, ale pak Murakami nezklamal. Hodne se me to osobne dotklo a sedlo.
Stejně jako první díl - dobře se to čte, ale nějak se úplně do toho neumím ponořit.
Moc hezké ilustrace, příběh zajímavý, zajímalo by mě, jak to baví děti. Podle mě víc než dospělé.
„Toto předstírání duchovní plnosti, která je naopak duchovní prázdnotou, odhaluje obchodní centra jako psychopatické budovy, které vás finančně i psychicky vysají, a na místo odpočinku zde pocítíte úzkost a vyčerpání..”
Zajímavá kniha od architekty o obchodních centrech. Není úplně jen kritická, ale ukazuje i cesty, jak to dělat jinak a lidštěji, aby OC byla součástí města a ne jen nepřátelskou kostkou na kraji, kam se nedá dostat jinak než autem
I když jsem si knihu půjčila na základě dobrých recenzí, nějak se mi do ní nechtělo. Spíš než řecká mytologie mě zajímá severská, ale nakonec jsem potřebovala nějakou fajn "pohádku" a tohle sedlo. Až jsem byla překvapená, jak dobře se to čte. Úplně bych to nenazvala fantazy literaturou, i když mytologie je tam poměrně změněna, ale to je už jen drobnost. Je to fajn ne blbě napsaná oddechovka, skvělý základ pro nějaký Netflix seriál. Mě to bavilo.
Krásný ale náročný. Trošku vyčerpávající číst o nekompatibilním nešťastným vztahu.
Zajímavý začátek, pak už moc ezo. Nebo pro mě neuchopitelný. Asi nejsem moc fanynka Junga :)
Nedočetla. Podle mě by to bylo hezčí jako krátká povídka. Ale možná mi ten příběh jen prostě nesednul.
Je fajn číst tyhle knihy znovu a nemuset si je jako na vysoký pamatovat a podtrhávat v nich. Jen je absorbovat.
Milej čtenáři, tuhle jízdu alkoholovou, portugalskou si užij stejně tak, jako já.
Zajímavá knížka. Poučná. Nebavil mě font toho písma a ani moc ta ilustrace (ale tak o tom to ani moc není) a klidně bych uvítala, kdyby to bylo podrobnější, ale i tak stojí za přečtení.
Pro mě zajímavé téma, takže bavilo. Nicméně je to takový úvod, no a asi by nevadilo to ještě propracovat. Myslela jsem, že lucidnímu snění tam bude věnována větší část - takže za tohle lehké zklamání. V zásadě je totiž kniha rozdělena na delší část popisující různé výzkumy snů a na závěr je velmi krátce popsán autorčin zážitek z jednoho programu o snech. Osobně by mi vyhovovalo víc, kdyby ten poměr byl naopak. Ale zajímavé čtení o tom žádná.
Ale jo, tohle číst neublíží. I když už nejste úplný začátečník. Ale chystám se na whole30 a jako motivace kniha dobrá. Jen v českém prostředí jsou někdy rady úsměvné (viz jak komunikovat s rodinou a kolegy).
Zajímavý komiks, chvílemi úsměvný. Nevím, jestli se to dá takhle hodnotit, ale mě tam byli strašně nesympatický ty hlavní postavy. Hlavně otec. Ale člověk se dost dozví.