Sandalkar Sandalkar komentáře u knih

Od slackline k tiché radosti Od slackline k tiché radosti Anna Hanuš Kuchařová

Jsou knihy, které čtu co nejrychleji, protože se nemůžu dočkat toho, jak to dopadne. A pak jsou knihy, které čtu co nejpomaleji, protože nechci aby skončily. Tahle je jedna z těch druhých.

Má toho v sobě tolik. Lásku. Radost. Přijetí. Pochopení. Adrenalin. Odvahu. Obdivuji, jak jde Anička po své vlastní originální cestě, s hlavou vzhůru, učí se přijímat a pracovat se svými slabšími stránkami a ještě k tomu pozve nás čtenáře.

Díky. Moje první v roce 2021.

13.01.2021 5 z 5

Hovory s doktory - 12 pohledů na zdraví, lásku, víru… a život Hovory s doktory - 12 pohledů na zdraví, lásku, víru… a život Barbara Nesvadbová

Inspirativní. Jen to vrtání se v tématu ženské emancipace u každého lékaře, prosím příště vynechat...

29.12.2020 3 z 5

První rok dítěte První rok dítěte Miroslav Matoušek

Milé překvapení, jak pokroková kniha v té době byla. Není nijak fanatická, autor má velmi fajn názory ohledně oblékání, nemocí, .... a tak mě často uklidnila. OVŠEM je nutné si z toho (stejně jako vždy) brát jen to, co s vámi souzní. Viz komentář od Edeltrudy, ale jinak proč ne. Pro mě i v roce 2020 základ informací pro "údržbu" mého prcka. Výchovné metody beru zase jinde :-)

09.11.2020 4 z 5

Síla Síla Siri Pettersen

Super vyvrcholeni cele serie. Dreysil a popis jeho obyvatel (samolibi, neukazuji strach...) mel napad. Posledni 1/4 knihy jsem slupla jako malinu. Rozhodně se na tuto trilogii nebude v me knihovne prasit. Hirka a Rime jsou moji oblibenci, jejichz lasce na pozadi vsech tri svetu se drzely palce samy...

18.08.2020 5 z 5

Když sob se ženou snídá Když sob se ženou snídá Halina Pawlowská

Pro mě osobně hodně nevyvážené. Některé země podané jen "letem světem". Naopak nudná pasáž o tom, co měl kdo v roce XY na Oscarech na sobě, neskutečně dlouhá. Hvězdičku navíc dávám za poslední kapitolu která nabídla zajímavá zamyšlení.

23.06.2020 3 z 5

Zen na každý den Zen na každý den Charlotte Joko Beck

Kniha, která ukazuje bez příkras všechny stránky duchovního života. To, že bychom měli denně makat na tom, abychom žili přítomným okamžikem a brali vše, jak to přichází. Věci příjemné, nepříjemné... Někdy to na mně bylo hodně složité a abstraktní, přesto mám podtrhaných spoustu řádků, ke kterým se budu chtít vracet a připomínat si je.

15.05.2020 4 z 5

Sedmidenní víkend Sedmidenní víkend Ricardo Semler

Exkurz do firmy, která nás svou firemní kulturou nadchne, ale když se opravdu upřímně zamyslíme, není pro každého. Obdivuji autorovu odvahu a víru, se kterou Semco (pře)budoval, i to, že zná spoustu svých zaměstnanců jménem i s osobním příběhem. Na druhou stranu bych určitě uvítala určité zhuštění a zkrácení textu. Ke konci už se to trochu opakovalo, už tam nebylo tolik svěžích impulzů a wow efektů jako zpočátku.

08.05.2020 3 z 5

Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Pohodovka. Kdo zná blog a videa na streamu, často si je čtením připomene, ale bohužel pak už nenajde ve čtení nic nového. Hezký výlet pod hereckou pokličku, někdy trochu rušivé grafiky, některé pro mě i nepochopitelné. Zajímavý koncept široké knihy.

04.02.2020 3 z 5

Příběh psaný do vody Příběh psaný do vody Blanka Milfaitová

Cestovatelský životopis, který odhaluje život jedné silné ženy, která má odvahu pustit čtenáře blízko. Nabídnout mu svůj pohled na svět a nechat mu luxus se v klídku doma nad vším zamyslet, souhlasit či polemizovat. Nádherné fotografie, opakovaný důraz na to, aby člověk dělal věci pořádně. Jen mi někdy fotky neseděly k textu (když čtu o nejvoňavějším a nejlegendárnějším citronu, chci ho vidět).

Dvě věci mě štvaly. Opětné vrtání v nelehké minulosti a souboji s ošklivými podnikateli (už známe z POV) a terminus technicus "holka z lesa". Když pak v drahém outdoorovém oblečení, vaří marmeládu v nejdražším hrnci světa vedle auta za 2,4 milionu. Myslím že autorka by se nemusela stydět za to, že už není obyčejnou "čtyřcítkou", vždyť na tom není nic špatného.

Jinak ale chválím kvalitu zpracování knihy.

08.09.2019 3 z 5

Ve znamení Štíra Ve znamení Štíra Maggie Stiefvater

Krásná obálka, nevšední příběh, velmi mě to zaujalo. Příjemná kniha, kterou bych určitě nedoporučila jen dětem.

04.07.2019

Ódinovo dítě Ódinovo dítě Siri Pettersen

Úžasné... Těším se na další díly a další probděnou noc, protože prostě potřebuju vědět, jak to bude dál. Hirka a Rime jsou skvělí a uvěřitelní hlavní hrdinové.

18.06.2019 5 z 5

Cesta pokojného bojovníka Cesta pokojného bojovníka Dan Millman

Čekala jsem úplně jiného - klasickou literaturu osobního rozvoje a místo toho mi byl naservírován zajímavý příběh, ze kterého si čtenář sám, "tady a teď" musí svou inspiraci vyzobat. Velmi hezké ve svém žánru.

31.05.2019 5 z 5

To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Už dlouho jsem u knihy necítila takový rozdíl mezi čtivostí a tím jak mi byl příběh a jednání některých postav proti srsti. Dobře řemeslně napsáno, autorka umí pracovat s emocí čtenáře, poslední dva řádky dle mého ovšem ubraly na uvěřitelnosti, už to bylo fakt moc...

04.03.2019 3 z 5

Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel) Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel) Jonas Jonasson

Chyběla mi šťáva a odpich příběhu. Některé dějové linie zbytečně dlouhé (úvod v hotelu, matka Pera Perssona), děj se vlekl. Posledních 70 stran zvedlo hodnoceni o hvězdu, ale současná humoristická literatura nabízí větší skvosty.

25.02.2019 3 z 5

Žila jsem již před staletími Žila jsem již před staletími Barbara Erskine

Začátek knížky byl ohromně napínavý, nadchla mě jak současná tak historická dějová linka. Hltala jsem každé slovo. V půlce knihy jakoby autorka vystřílela všechny trumfy. Čtení je zdlouhavé, nudné. Posledních 100 strach zase dobrých, jen stále nechápu úlohu Richarda de Clera. Taky už jsem byla alergická na stránky typu: Ne, Jo, už nikdy hypnózu nepodstupuj... Tři hvězdičky za prvních 200 a posledních 100 stran.

13.01.2018 2 z 5

Zatancuj si se mnou Zatancuj si se mnou Victoria Clayton

Milá romantická knížka o tom, že ten druhý na nás může číhat tam, kde bychom ho rozhodně nečekali.

Včelička Včelička Chris Cleave

Moc hezká kniha, která zase o krok přibližuje svět uprchlíků a lidí jiných barev, než bílé. Silné téma, silné hrdinky. Jediné, co mě mrzelo je moderní otevřený konec. Doufám, že si jím autor nechystá půdu pro druhý díl....

Tři přání Tři přání Liane Moriarty

Příjemné překvapení. Čekala jsem oddechovku, ale kniha měla překvapivě i spád a hlavu a patu. Jen bych byla ráda, kdyby neměla tak dětinsky naivní obal, to mě pokaždé nahlodá, jestli se nejedná o nějakou mýdlovou operu s upatlaným dějem a předvídatelným koncem.

13.01.2018 3 z 5

Tajemství modrých třešní Tajemství modrých třešní Matthew Nicholls

Knížka má spád a nenudí. Jen mi bylo trošku líto těch opičáků. Trošku mi to připomínalo situaci v USA při segregaci černochů...Doporučuji nejen dětem a možná raději na denní počtení :-).

13.01.2018 5 z 5

Svět podle Garpa Svět podle Garpa John Irving

Knihu jsem četla před několika lety, ale některé její segmenty si budu pamatovat navždy. Třeba legendární scénku v autě... Skvělá kniha!