Saturnia
![Dcery jezera Dcery jezera](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445680/dcery-jezera-Lae-445680.jpg?v=1597239130)
Kniha, která jen částečně spadala do mého žánru, ale nakonec se mi moc líbila.
Děj byl poutavý, měl hezkou atmosféru a bylo šokující zjistit pravdu až v úplně poslední kapitole.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jeden z nás Jeden z nás](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433030/jeden-z-nas-51i-433030.jpg?v=1585339989)
Moc pěkně napsaná kniha!
Bylo to na mě takové pohodovější čtení, které bylo doprovázeno až neskutečnou propleteností sousedů, která se skrývala pod pokličkou.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Město plné oken Město plné oken](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446456/mesto-plne-oken-d2K-446456.jpg?v=1608129215)
Skvělá kniha, která mě bavila od začátku do konce.
Postava Lucase Page byla dokonalá, byl něco mezi doktorem Housem a Gibbsem z NCIS. Měl fascinující dar, který mu pomáhal řešit případy.
Děj byl napínavý a měl krásně propletenou zápletku.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Po pravdě Po pravdě](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458800/po-pravde-ih4-458800.jpg?v=1608652783)
Pamatuji si, že když jsem knihu tehdy četla, byla jsem z ní hrozně nadšená.
Děj byl napínavý, rychle utíkal, byl plný zvratů a postavy ve vás dokázaly vyvolat silné emoce.
Jediné, co nemám ráda je, když na konci není něco dovysvětleno a nechá se to otevřené čtenáři.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Helix - I ty budeš nahrazen Helix - I ty budeš nahrazen](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415279/helix-fWU-415279.jpg?v=1562755657)
(SPOILER) Kniha se mi moc líbila. Nebyla tak dobrá, jako Black Out a strukturově mi přišla trochu jako přes kopírák.
Nicméně se mi moc líbila problematika, která byla v tomto případě spojena se šlechtěním rostlin, domácích zvířat a lidí.
Na konci mi přišlo, že měli normální lidé až nějak moc štěstí, oproti těm šlechtěným.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Do vody Do vody](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333112/do-vody-GC4-333112.jpg?v=1493364389)
Po Dívce ve vlaku, bylo toto veliké zklamání :(
Začátek byl hrozně zmatečný, protože kapitoly byly rozdělené z pohledů postav a těch bylo na zorientování moc.
Hned po představení hlavních postav jsem si domyslela, co se stalo a na konci se mi to jen potvrdilo.
Průběh příběhu byl dále pohodový a postupně gradoval, ale konec tam přišel z čista jasna a působil nepatřičně.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262619/divka-ve-vlaku-IOv-262619.jpg?v=1442479641)
Kniha se mi moc líbila. Byla psána poutavě a konec mě velmi překvapil.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Reborn Reborn](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426982/reborn-5YC-426982.jpg?v=1576048594)
(SPOILER) Jsem ráda, že jsem se do druhého dílu pustila, protože byl rozhodně lepší!
Přijde mi, že se tam toho celkově dělo více, bylo to akčnější a napínavější.
Moc se mi líbily retrospektivní pohledy otce. Čekala jsem, že na konci konečně dojde k jejich setkání, ale autor nás nechal napnuté na třetí díl :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Mech Mech](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433487/mech-YZb-433487.jpg?v=1581454567)
Čekala jsem více odbornou knihu, ale jedná se spíše jen o zahradničení.
Nicméně bylo zajímavé sledovat, jak jinde ve světě lidé tvoří mechové zahrady, hlavně ty japonské byly fascinující.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Tisíc kousků tebe Tisíc kousků tebe](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335035/tisic-kousku-tebe-7vK-335035.jpg?v=1555315435)
Na první pohled mě u této knihy zaujal obal, anotace zněla zajímavě, akorát YA žánru jsem se bála, protože ho vůbec nevyhledávám.
Nakonec se knížka stala mou velmi oblíbenou.
Postavy byly sympatické.
Moc se mi líbilo cestování mezi dimenzemi a jak byla hlavní postava v každé z nich někde jinde. Milostná linka byla také pěkná.
Nutně jsem potřebovala další díl :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413458/tajemstvi-sidla-craven-manor-PGp-413458.jpg?v=1560505396)
Příběh této knihy začínal jako můj dětský sen, najít někde v lese starý dům a začít se o něho starat. To se mi moc líbilo, ale nebylo to na celou knížku.
Zbytek děje byl dobrý, ale moc se mi nelíbil konec. Byl na mě trochu zmatečný a nemám moc ráda horrory typu za všechno může duch.
Možná je to má chyba při výběru knihy :)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Kde zpívají raci Kde zpívají raci](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447981/kde-zpivaji-raci-blU-447981.jpg?v=1598943617)
Po knize Dcera krále močálů jsem toužila po nějaké další, která se bude odehrávat někde v mokřadech.
Zde šlo sice o román, ale vražda se tu také řešila, což bylo bližší mému žánru.
Kniha mi dala přesně to, co jsem chtěla.
Poutavý příběh o životě dívky v mokřadech (ale s větším důrzem na milostný život) a vyšetřováním vraždy.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Cizinec Cizinec](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/364858/cizinec-UNx-364858.jpg?v=1515076519)
Další ze série knih, které jsem si koupila, protože se mi líbil obal, anotace, byly v akci a nakonec mě neskutečně překvapily!
Tato kniha byla od začátku do konce velmi napínavá a tím, že byla psána ze dvou pohledů, jste měli problém rozeznat, kdo mluví pravdu.
Co se asi stalo se dalo odhadnout, nicméně konečné vysvětlení stejně překvapilo :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Osudová volba Osudová volba](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353483/osudova-volba-Ixh-353483.jpg?v=1611236665)
Kdybych měla tuto knihu popsat jedním slovem, bylo by to absurdní. V jednu chvíli mi tam přišla shoda náhod tak absurdní a směšná, že jsem vybuchla smíchy, i když samotná scéna vtipná nebyla.
Přišlo mi, že vlastnosti postav byly až moc překombinované. Každý trpěl nějakou závislostí, duševní poruchou, nebo někoho zabil.
Kniha se jako taková četla docela dobře a na konci jsem byla přeci jen překvapená z rozuzlení.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Podzimní případ Podzimní případ](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394584/podzimni-pripad-CEs-394584.jpg?v=1547580422)
Opět velmi sympatické postavy, skvělá podzimní atmosféra, napínavé a nečekané vyvrcholení!
Tato kniha je má druhá nejoblíbenější ze série.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kořist Kořist](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458306/korist-jrO-458306.png?v=1605796238)
(SPOILER) Kniha, která měla výborné recnze a i tak předčila má očekávání!
Mám ráda horrory, u kterých jsou konce reálně opodstatněné. Proto ve mně celý příběh evokoval detektivku s nádechem nadpřirozena.
Postavy byly sympatické (nejvíce hlavní detektivka). Děj byl napínavý od začátku do konce a četl se jedním dechem!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Konec léta Konec léta](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360518/konec-leta-InB-360518.jpg?v=1601550106)
Nejslabší kniha série.
Byla stejně kvalitní, jako ty ostatní, ale na konci trochu zmatečná a to zkazilo celkový dojem z tak dobře budovaného vyvrcholení.
Jinak se mi líbila hlavní postava a děj byl jako vždy napínavý a nepředvídatelný :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Jarní oběť Jarní oběť](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458679/jarni-obet-jci-458679.jpg?v=1606232818)
Moje nejoblíbenější knížka ze série!
Velmi sympatická hlavní hrdinka.
Miluji prolnutí retrospektivního a přítomného pohledu.
Bylo to napínavé až do konce, který neuvěřitelně překvapil a dojal.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zimní oheň Zimní oheň](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424019/zimni-ohen-vMJ-424019.jpg?v=1575554743)
Poslední přečtený díl mé nejmilovanější série vůbec!
Můžu říct, že až na Konec léta, který byl na konci trošku slabší, si všechny knihy držely stejnou úroveň. Byly psány stejným stylem a konec byl stejně nepředvídatelný, ohromující a smutný.
Hlavní hrdinka mi ze začátku nebyla tak sympatická, ale po nějaké době se to změnilo.
Tento díl byl můj třetí nejoblíbenější.
Doufám, že Anders de la Motte napíše ještě nějaké podobné knihy, mohla bych je číst pořád!!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hypotéza lásky Hypotéza lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496097/hypoteza-lasky-gAn-496097.jpg?v=1658406139)
Tento žánr vůbec nečtu. Udělala jsem výjimku, protože mě lákalo odborné prostředí vysoké školy a velmi dobré recenze.
Děj se mi moc líbil a kniha se četla jedním dechem.
Už se těším na další knihy autorky!