Shardlake komentáře u knih
Opět čtivé až mrazivé. Při četbě jsem si kolikrát kladla otázku, zda se tato zvěrstva děla opravdu v naší zemi? Autorka umí čtenáře zaujmout a poutavě popsat podstatné. Těším se na závěrečný třetí díl.
Má první kniha této autorky a musím přiznat, že mně se příběh, kterým autorka přibližuje, jak v 50. letech byla církev a řeholní společnosti pronásledovány, velmi líbil. Autorka vycházela ze skutečných reálií, které si doplnila fiktivními postavami a dějem. Na příběhu ukázala, jak i tehdy někteří, co pracovali v církvi či pro církev, dokázali více naslouchat režimu té doby, než svému vlastnímu svědomí. Za mne moc pěkný počin autorky. Vřele doporučuji!
Čtivé, zajímavé. Při četbě jsem se dokázala přenést do popisované doby, i když je to doba pro mnohé z nás tolik vzdálená. Neměli tehdy snadný život. Už teď se moc těším na další pokračování!
Další příběh o vyšetřování Kim Stoneové a jejího týmu neměl chybu. Zvrácená psychiatrička Alex, která nepracuje pro dobro svých klientů ale pro své vlastní pohnutky, gradace děje a opět skvělé rozuzlení! Těším se na další díl série.
Krásný a poutavý příběh o tom, jak se sirotka po smrti rodičů ujal bradýř - ranhojič, vyučil ho svému řemeslu a o tom, jak chtěl chlapec více pomáhat lidem, proto toužil stát se lékařem. Poutavým způsobem popisována cesta za jeho snem. Doporučuji!!
Kéž by šlo dát deset hvězdiček! Opět úchvatné, čtivé a propracované. Celou knihu jsem si velmi užívala a stála jsem na straně Edgara, Ragny, Aldreda a dalších postav, které bojovaly za to, aby bezpráví bylo potrestáno.
Autorka mi byla doporučena. Musím říct, že mně se příběh moc líbil. Určitě si přečtu od této spisovatelky i něco dalšího.
Autorka zatím v každém díle podle mne má vysoko nasazenou laťku a dokáže držet čtenáře v napětí až do konce. Opět jsem si knihu užila a těším se na další díl.
Třetí příběh detektiva Washingtona Poea a jeho kolegyně Tilly byl opět napínavý od začátku až do konce. Kdo za vším stál jsem netušila po celou četbu knihy. Autor umí skvěle pracovat s příběhem a detaily. Těším se na další příběh této skvělé dvojice!
Série detektivních příběhů mi byla doporučena. Tento prequel seznamuje čtenáře s vyšetřovatelkou Kim Stoneovou a jejím týmem, který i když nejsou sehraní a nemají zrovna jednoduchý případ k řešení, dokážou nadřízeným ukázat, že jsou schopni odhalit, kdo všechny ty hrůzy dělá.
Kniha obsahuje velmi krátké kapitoly a čtenář se nemůže od knihy odtrhnout. Doporučuji.
Krásné a úsměvné! Díky pane Ebene za milé chvíle s touto knihou.
Kniha má krásnou myšlenku: Neopouštějme své blízké či známé, kteří ztratí paměť. Zůstaňme jim na blízku.
Další příběh mne opět pohltil. Tentokrát Kimin tým lidí bojuje za záchranu unesených malých dívek. Při čtení děj neztrácí na kvalitě a napětí. Knihu jsem si moc užila, doporučuji ji ostatním čtenářům a těším se na další díl.
Skvělé a úžasně čtivé i přestože se jedná o smutné osudy lidí na Ostravsku, z 50. a 60. let 20. století, kdy se tehdejší režim nestyděl posílat lidi za smyšlené zločiny na neúměrně dlouho dobu do vězení. V knize je též popisováno, jak kvůli těžbě na Ostravsku museli lidé opustit své domovy a odstěhovat se na nová sídliště. Autorka v knize popsala i jedno z důlních neštěstí, které se skutečně stalo, ale vložila je do jiného roku oproti skutečnosti. Doporučuji všem, kdo se chce více dozvědět o tehdejší době.
Opět jsem si četbu užila! Washington Poe spolu s Tilly tentokrát hledají vraha dcery kuchaře s Michelinskými hvězdami. Najde se zde i trochu gastronomie, ale nedoporučuji s postupem četby u knihy cokoliv konzumovat... :-) Vřele doporučuji!!
Perfektní, zajímavý a čtivý příběh a vůbec mi nevadilo, že hlavní postava je žena - policistka. Snad v dalších dílech autorka více popíše i život a komunitu Amišů. Časem se velice ráda vrhnu na další díl. Doporučuji!!
Skvěle propracovaný příběh. Dvě časové osy, mrtví zabití za použití kouzel, milostná linka a hlavní postavy autista Vincent a policistka Mina, která je posedlá až chorobnou čistotou. Těším se na pokračování a vřele doporučuji!
Tato kniha byla síla! Zajímavý pohled na adopci dítěte, o kterém se nezná jeho minulost a z jakých poměrů pochází. Děj má nečekané zvraty. Konec na mne působil otevřený. Doporučuji, je to pecka!
Krásný příběh právě na Vánoce. O skrblivém člověku, který dostane šanci se změnit a využije ji!!
Kdykoliv čtu příběhy Káji Maříka, vidím hájovnu, lesovnu a Lážov jako na dlani a vůbec nepotřebuji vidět, jak onen Lážov ve skutečnosti vypadá, protože fantazie každého čtenáře je tou nejkrásnější věcí.
Krásné oddechové čtení.