Shardlake komentáře u knih
Kniha popisuje smutné období dějin, přesto velice povzbuzující pro křesťany.
Zpočátku jsem knihu chtěla odložit, ale kdo vydrží, dočká se neuvěřitelných zážitků. Postava strážce katedrály Marca, se mi velmi líbila.
Kniha mi obsahem připomínala jiným způsobem zpracovanou pohádku. Kniha má krásné ilustrace.
V této útlé knížečce najde čtenář podněty a rady pro prohloubení duchovního života. Některé podněty mne zaujaly více, jiné méně. Zajímavá brožurka.
Za mne mohl v ději být více popisován příběh ohledně zjišťování příčin smrti panského písaře než o vojsku. Přesto se kniha nečetla špatně.
Kniha není lehká na čtení, alespoň začátek pro mne nebyl moc čtivý. Část, která popisuje život trapistů v řádu a jejich každodenní koloběh pomalý a nezáživný rozjezd vynahradila.
Příjemné oddechové čtení, i když místy připomínalo "červenou knihovnu".
Kniha je velmi čtivá a vtáhne do děje. Určitě je poutavěji napsaná než série s "Ranhojičem".
Popisuje příběh malého chlapce, který touží stát se dobrým lékařem. Vzorem je mu jeho otec, který zachrání jeho nevlastní matku při porodu. Děj se odehrává v 16. století, kdy lékařství a léčitelství bylo v mnoha věcech v počátcích. Kniha má i velice pěknou obálku.
Příjemné a oddechové čtení okořeněné několika vraždami s historickým pozadím.
Opět příjemné počtení.
Velice milá knížka, která ukazuje lidskou hloupost. Krásné ilustrace!
Ráda jsem si přečetla druhý díl, přesto mně místy přišel děj nezáživný a vleklý. První díl byl pro mne zajímavější. Přesto tomu dám ještě šanci a časem si přečtu pokračování.
Pěkně popsané pokračování o klášterech, místech a řádech, které dnes už většinou neplní svoji původní funkci, a to protože zanikly, nebo byly objekty předány někomu jinému.
Autorka prý uvažuje o vydání třetího pokračování. Už nyní se těším...
Hlavním tématem je naše poslušnost vůči Boží vůli a cesty, jak dosáhnout v tomto směru naprostého odevzdání. Probírají se zde možné námitky a potíže spojené s takovými snahami a také úžasné důsledky úplného souhlasu s Boží vůlí. Text je provázen mnoha citacemi autorů, kteří s touto cestou mají hluboké zkušenosti.
Kniha mne lákala kvůli tématu, o kterém se v poslední době často mluví. Ocenila jsem, že autor téma nepojal jako bulvár, ale snažil se prostř. hlavní postavy, chlapce Aidana, popsat jak se cítí a jak na vše nahlíží až do okamžiku, kdy našel odvahu o tom všem říct lidem kolem sebe.
Příběh mladé dívky z velmi bohaté rodiny, která má vše na co si ukáže a která zjistí, že peníze nejsou to nejdůležitější v životě a pro život a že se dá žít i s málem.
Zajímavé zakončení série o podrychtáři Václavovi od Černého koně, ale musím přiznat, že předchozí knihy série pro mne byly o trošku víc čtivější.
S postupujícím dějem je čtenář více a více vtažen do dění a nechce a nemůže přestat, dokud se nedozví, kdo za vším stojí. Pěkná detektivka.
Čtivou formou zpracován život Karla IV. z pohledu jeho samotného. Určitě si přečtu další díly.