Shardlake Shardlake komentáře u knih

Cesta českého kněze pod sekeru Cesta českého kněze pod sekeru Václav Chalupský

Kniha popisuje smutné období dějin, přesto velice povzbuzující pro křesťany.

18.02.2018 4 z 5

Dokonalá Dokonalá Gilly Macmillan

Děj knihy byl čtivý, napínavý a měl spád.

12.02.2018 4 z 5

Strážci Strážci Jon Steele

Zpočátku jsem knihu chtěla odložit, ale kdo vydrží, dočká se neuvěřitelných zážitků. Postava strážce katedrály Marca, se mi velmi líbila.

05.02.2018 4 z 5

Spáčka a vřeteno Spáčka a vřeteno Neil Gaiman

Kniha mi obsahem připomínala jiným způsobem zpracovanou pohádku. Kniha má krásné ilustrace.

19.01.2018 3 z 5

Krokodýl aneb můžeš růst Krokodýl aneb můžeš růst Marek Dunda

V této útlé knížečce najde čtenář podněty a rady pro prohloubení duchovního života. Některé podněty mne zaujaly více, jiné méně. Zajímavá brožurka.

19.01.2018 4 z 5

Smrt panského písaře Smrt panského písaře Ladislav Miček

Za mne mohl v ději být více popisován příběh ohledně zjišťování příčin smrti panského písaře než o vojsku. Přesto se kniha nečetla špatně.

04.01.2018 3 z 5

Vody Siloe Vody Siloe Thomas Merton

Kniha není lehká na čtení, alespoň začátek pro mne nebyl moc čtivý. Část, která popisuje život trapistů v řádu a jejich každodenní koloběh pomalý a nezáživný rozjezd vynahradila.

26.12.2017 3 z 5

Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Příjemné oddechové čtení, i když místy připomínalo "červenou knihovnu".

20.12.2017 3 z 5

Medikus z Heidelbergu Medikus z Heidelbergu Wolf Serno

Kniha je velmi čtivá a vtáhne do děje. Určitě je poutavěji napsaná než série s "Ranhojičem".
Popisuje příběh malého chlapce, který touží stát se dobrým lékařem. Vzorem je mu jeho otec, který zachrání jeho nevlastní matku při porodu. Děj se odehrává v 16. století, kdy lékařství a léčitelství bylo v mnoha věcech v počátcích. Kniha má i velice pěknou obálku.

13.11.2017 5 z 5

Loutkář Loutkář Wolf Serno

Příjemné a oddechové čtení okořeněné několika vraždami s historickým pozadím.

29.10.2017 3 z 5

Husitská epopej. IV, 1438-1449 - za časů bezvládí Husitská epopej. IV, 1438-1449 - za časů bezvládí Vlastimil Vondruška

Opět příjemné počtení.

15.10.2017 5 z 5

Vačice, která se nesmála Vačice, která se nesmála Frank Tashlin

Velice milá knížka, která ukazuje lidskou hloupost. Krásné ilustrace!

01.10.2017 5 z 5

Karel IV. - Císař a císařovna Karel IV. - Císař a císařovna Josef Bernard Prokop

Ráda jsem si přečetla druhý díl, přesto mně místy přišel děj nezáživný a vleklý. První díl byl pro mne zajímavější. Přesto tomu dám ještě šanci a časem si přečtu pokračování.

23.09.2017 3 z 5

Tichá srdce 2 - příběhy míst a lidí Tichá srdce 2 - příběhy míst a lidí Alena Ježková

Pěkně popsané pokračování o klášterech, místech a řádech, které dnes už většinou neplní svoji původní funkci, a to protože zanikly, nebo byly objekty předány někomu jinému.
Autorka prý uvažuje o vydání třetího pokračování. Už nyní se těším...

19.09.2017 4 z 5

Otče, odevzdávám se ti Otče, odevzdávám se ti Wilfrid Stinissen

Hlavním tématem je naše poslušnost vůči Boží vůli a cesty, jak dosáhnout v tomto směru naprostého odevzdání. Probírají se zde možné námitky a potíže spojené s takovými snahami a také úžasné důsledky úplného souhlasu s Boží vůlí. Text je provázen mnoha citacemi autorů, kteří s touto cestou mají hluboké zkušenosti.

18.09.2017 3 z 5

Zimní evangelium Zimní evangelium Brendan Kiely

Kniha mne lákala kvůli tématu, o kterém se v poslední době často mluví. Ocenila jsem, že autor téma nepojal jako bulvár, ale snažil se prostř. hlavní postavy, chlapce Aidana, popsat jak se cítí a jak na vše nahlíží až do okamžiku, kdy našel odvahu o tom všem říct lidem kolem sebe.

30.07.2017 3 z 5

Zázračný Josef Zázračný Josef Mika Waltari

Příběh mladé dívky z velmi bohaté rodiny, která má vše na co si ukáže a která zjistí, že peníze nejsou to nejdůležitější v životě a pro život a že se dá žít i s málem.

23.07.2017 3 z 5

Úkol pro šaška Úkol pro šaška Pavel Hrdlička

Zajímavé zakončení série o podrychtáři Václavovi od Černého koně, ale musím přiznat, že předchozí knihy série pro mne byly o trošku víc čtivější.

20.07.2017 3 z 5

Ledová princezna Ledová princezna Camilla Läckberg

S postupujícím dějem je čtenář více a více vtažen do dění a nechce a nemůže přestat, dokud se nedozví, kdo za vším stojí. Pěkná detektivka.

10.07.2017 4 z 5

Karel IV. - Tajný deník Karel IV. - Tajný deník Josef Bernard Prokop

Čtivou formou zpracován život Karla IV. z pohledu jeho samotného. Určitě si přečtu další díly.

06.07.2017 4 z 5