SilvieSisinka komentáře u knih
Drsná skvěle napsaná kniha.Opravdu nechala matka dítě v autě a nic si nepamatuje?Nebo to bylo všechno jinak?
Drsné čtení.Pribeh temně napsán.Je to hrozné se dostat do tohoto pedofilního kruhu.Chudaci děti,kteří musí tohle zažít.Mit potom normální život asi nejde lehce a možná vůbec.
Další díl Bílé Masajky mě moc nedal i tak jsem ráda že jsem knihu přečetla.Ze se paní spisovatelka opět vrátila do Afriky za svou starou rodinou.
Po primitivním životě u Masaju čekají Corinnu v novém začátku problémy.S odvahou, vůlí a optimismem buduje své dceři a sobě novou existenci.
Díky dodnes trvající korespondenci s bývalou rodinou ožívají téměř zapomenuté události.
Stále své Masaje finančně podporuje.
Měla problém se rozvést.Najit práci,bydlení.Ted si našla nový vztah a daří se jí skvěle.
Neuvěřitelný příběh.Jet na dovolenou do Afriky s přítelem a nechat se ocarovat Masajem.Tak moc že se člověk vzdá pohodlí,rodiny a své rodné země.Pro mě nepochopitelné.To jak tam lidé žijí je hrozné.Nemaji vůbec nic.Lednici, toaletní papír,pro vodu musí chodit daleko.Nebezpeci číhá všude.Nebezpecna zvířata,různé nemoci, těhotenství a porod v hrozných podmínkách.Narodnost úplně jiná.Pani Hofmannová má můj velký obdiv že zde zvládla žít a nezbláznit se úplně.
Ujeta zvláštní kniha,člověk musel číst dál.Do konce nevěděl kdo je vrah.
Úkol vybrat 100 muzeí a galerií musel být velice těžký.Muzea a galerie nám ukazuje vše,co člověk kdy vymyslel,co vzbuzovalo jeho zvědavost,co chtěl uchovat pro další generace.
Některá muzea jsou zároveň památníky např.Osvetim.Jina zase vzdávají počtu technickému rozvoji-Kennedyho vesmírné středisko.Dalsi jsou věnována starým kulturam-muzeum Akropole.
Tato kniha vás slovem i obrazy provede 100 muzeí a galerií celého světa.Urcenych k pobavení i naprosto seriózních.Ponekud potrhlych i opravdu poutavých.
Drsně čtení, když člověk ví že se tohle opravdu stalo.
Krvavé jahody vypráví děsivé svědectví Věry Sosnarove,deportované ve 14 letech spolu s 9 sestrou Naďou a jejich ruskou matkou-petrohradskou emigrantkou Libuši Šímovou roz.Melkinovou-z Brna Aldo Sovětského srazu.
V nápravném pracovním táboře na Sibiři zažívají nekonečné hrůzy Stalinova teroru,které matka nepřežije.
Po propuštění putují jako sirotci bez dokladů na dálný východ.Kde pokračují v otrockých pracích v lese,na tichomořské obchodní lodi a posléze v sovětském vnitrozemí v dole,kolchoze, slévárně.
Do Československa se vrací až po 19 letech,za velmi nevýhodné smlouvy v jistém JZD musí odpracovat deset let jako levná pracovní síla.Obe děvčata vysvobodí ze spárů nelidského ponížení až láska a svatba.
Pro mě poslední díl zklamání.Nemohla jsem se začíst,první dva díly jsem četla dávno....tedy trošku guláš v osobách, ději.
Originální zápletka.Na mě mnoho stran zbytečně i tak skvěle severské čtenícko.
Kniha mě celkem bavila.Zacatek byl skvělý,potom to šlo hůř.Rozuzleni zvláštní,podle mě to měli řešit dřív.
Skvělá detektivka plná napění.Muj oblíbený autor.Pise vše srozumitelně,vždy to dává smysl.Plus bonus pokaždé na konci knihy vše vysvětlí.
Krásná kniha,úžasné fotky. Člověk zde cestuje spolu s knihou.
Tak to byla opravdu sesterská láska.Obe byli silně narušené.Ani jedna mě nezaujala.I přes odpor postav se kniha četla dobře.
Velmi čtivá kniha.Pokusy na dětech v sirotčinci.Pokud bude pokračování ráda si přečtu.