simona5r simona5r komentáře u knih

Nebezpečné známosti Nebezpečné známosti Pierre Choderlos de Laclos

Posloucháno jako audiokniha. Výběr narátorů a jejich výkon je perfektní. Ale obsahově mi tento styl knihy moc nevyhovuje. Vyprávění mi přišlo plytké a opakující se.

20.07.2018 3 z 5

Ku-klux-klan: Tady bydlí láska Ku-klux-klan: Tady bydlí láska Katarzyna Surmiak-Domańska

Reportážní literatura je pro mě novým žánrem ke čtení a zpočátku jsem s tím trochu bojovala. Ale netrvalo dlouho a autorka mě svým poutavým psaním vtáhla do čtení. Rozhodně jsem si rozšířila obzory a nebyla to moje poslední reportážní kniha.

11.07.2018 4 z 5

Jako bys jedla kámen Jako bys jedla kámen Wojciech Tochman

Ač je kniha velmi krátká, musela jsem si ji dávkovat postupně. Možná proto, že mi přiblížila blízkou historii o blízké zemi. Nějak stále nemůžu uvěřit, že se taková krutost děla a měla jsem z toho nelehké sny. Ale určitě je potřeba knihu přečíst a uvědomit si, co se dít nemá, a že se máme parádně.

29.04.2018 4 z 5

Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Posloucháno jako audiokniha. Zpočátku byl pro mě příběh odtažitý a trochu mi to připomínalo poslech 1984, ale postupně mě kniha začala do sebe vtahovat a já jsem začínala přemýšlet, v jaké realitě vlastně žiju?! :-D

06.03.2018 4 z 5

Rozvíjej se, děťátko... Rozvíjej se, děťátko... Eva Kiedroňová

Užitečná kniha pro novopečené rodiče radící ohledně psychomotorického vývoje. Samozřejmě ne všechny rady jsou ideální a je potřeba mít svůj rozum a na vše si udělat vlastní názor. Co mě ale značně rozčilovalo, byly častokrát se opakující informace. Kniha tak mohla být mnohem kratší, což by určitě rodiče ocenili, protože času na čtení je málo. Vhodné číst měsíc po měsíci tak, jak se vám zrovna vyvíjí vaše dítko.

30.01.2018 3 z 5

Václav IV. - Tajná kronika velké doby malého krále Václav IV. - Tajná kronika velké doby malého krále Josef Bernard Prokop

Historické romány běžně nečtu, respektive neposlouchám. Ale na manželovo doporučení jsem si poslechla trilogii o Karlu IV. a nebylo to zas tak špatné. A co bych to byla za čtenáře/posluchače, kdybych nechtěla mít ve svém čtenářském deníčku celou pentalogii?! S chutí jsem se pustila do poslechu příběhu o Václavovi IV. Moc mě zajímalo, jak si poradí s náročnou úlohou, která mu byla svěřena po odchodu tak velikého vládce. Jeho příprava byla dle mého nedostatečná, přece jen ho otec Karel hodně šetřil a omlouval, tak pak nemůžeme očekávat nemožné. Víc již ale prozrazovat nebudu, ať se máte také na co těšit. A pokud vás má ještě něco nalákat, tak je to opět perfektní výkon Jiřího Dvořáka, ke kterému se tentokrát přidal Marek Holý. Máte se na co těšit. Jedinou výtku mám ke zpracování – písně na konci kapitol byly sice dobové, ale na mě zbytečně dlouhé, takže jsem je stejně hned přeskakovala.

15.01.2018 4 z 5

Sál smrti Sál smrti Peter May

Posloucháno jako audiokniha, výkon narátorů byl opět perfektní, moc jsem si poslech užila. Zpočátku mě "žabomyší války" Margaret a Liena už pěkně vytáčely. Možná to bylo tím, že už je to 3. čínský thriller v řadě, co poslouchám. Ale ten závěr můj názor zlepšil.

04.01.2018 5 z 5

Doppler Doppler Erlend Loe

Ulítle odpočinková kniha, která člověka pobaví a na chvíli odvede od vlastního života.

15.12.2017 3 z 5

Muž, který hledal svůj stín Muž, který hledal svůj stín David Lagercrantz

Lisbeth opět nezklamala a já jsem si její příběh užívala i po počátečním pomalém rozjezdu knížky. Posloucháno jako audiokniha a výkon Martina Stránského je naprosto skvělý!

08.11.2017 5 z 5

Nebudu nenávidět Nebudu nenávidět Izzeldin Abuelaish

Kniha mi rozšířila obzory o tom, jak to (ne)funguje v pásmu Gazy. Klobouk dolů, že si autor dokáže stále zachovávat optimismus.

04.11.2017 4 z 5

Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Autorku a její slaďáky mám ráda a čtení si užívám. Knihu jsem četla před časem v angličtině a teď jsem si ji ráda přečetla přeloženou. Ale prostě to nějak už nebylo ono a zbytečně se to táhlo. Colleen umí i líp.

25.09.2017 3 z 5

Čtyři roční doby Čtyři roční doby Stephen King

Posloucháno jako audiokniha, ale bohužel nedoposloucháno. Po 2. příběhu jsem již neměla chuť poslouchat dál, přišlo mi to jen mrhání časem. Bylo to první seznámení s Kingem a vůbec mě to teda neoslovilo.

31.07.2017 2 z 5

Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Posloucháno jako audiokniha. Kniha má rychlý spád, a proto mě překvapila předposlední kapitola, která se neskutečně táhne. Škoda, že autor nevydržel s rychlým tempem až do konce.

07.07.2017 3 z 5

Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Dominik Landsman

Vtipná a pohodová oddechovka :-) Čteno nahlas s manželem, ve dvou se tomu člověk více zasměje :-D

23.04.2017 3 z 5

Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Již od začátku jsem měla tušení, jak to bude probíhat. Přestože má očekávání byla správná, tak jsem si u knížky pěkně odpočinula a místy se při čtení usmívala. Zamilované příběhy s "happy-endem" prostě můžu :-)

09.01.2017 3 z 5

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Posloucháno jako audiokniha. Upřímně musím říct, že jsem se těšila, až knížka konečně skončí. Bylo to nejspíš tím, že se mi nelíbila zápletka, kdy je celou dobu žena někde zamčená a týraná. Vše probíhalo strašně zdlouhavě.

03.12.2016 2 z 5

Do tmy Do tmy Anna Bolavá (p)

Čekala jsem od knihy víc, ale bohužel má očekávání nebyla splněna. Po celou dobu byl pro mě problém se do knihy začíst. Anna je zahalená tajemstvím, které po celou dobu nebylo odhaleno. Autorka odkrývá jen část a spoustu otázek zůstává nezodpovězeno.

26.10.2016 3 z 5

Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

První část knihy mě bavila, bylo to vtipné a říkala jsem si, že Britt-Marie je "Ove v sukni". Ale pak už mi vyprávění v Borgu přišlo zdlouhavé, nudné a nicmoc neříkající. Vše zachránil skvělý výkon narátorky, jelikož jsem poslouchala jako audioknihu.

16.06.2016 3 z 5

Přízrak Přízrak Jo Nesbø

Posloucháno jako audiokniha. Skvělý výkon narátora, super hudební efekty. Občas jsem se při poslechu ztrácela ve jménech, ale na konci vše dává smysl. A Harry je prostě nesmrtelný :-D

09.05.2016 4 z 5

Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Posloucháno jako AUDIOKNIHA. Možná to bylo i díky tomu, že knihu opět fantasticky namluvil Martin Stránský, ale jsem s pokračováním knihy velmi spokojená. 1 hvězdičku ubírám za pro mě někdy náročnou terminologii v oblasti počítačů, ve které jsem se chvilkami ztrácela.

07.03.2016 4 z 5