SimonaM86

Dva životy - Anna a Charlotte, dva rozdílné způsoby života, ale stejné zlomove okamžiky - první lásky, první zklamání... A pohled na druhou světovou válku z pohledu německých žen a ukázku toho, že život není černobílý a a každá strana mě dvě mince.

Přečteno jedním dechem a v duchu stále s Majou a Magdalenou...Můžeme v duchu jen poděkovat lidem, kteří za nás demonstrovali v listopadu 1989 a my máme možnost žít svobodně...

Do třetice Kim Stoneova a zase skvělá. Pro mě zatim nejlepší díl! Na konci i slza ukápla a to je u kriminálky co říct :-)

Paradoxně je tohle prvni kniha serie s Kate a Tomasettim a ja ji četla jako poslední, ale nic to na příběhu neubralo. Série se mi libila a tato knížka není vyjímkou...Doporučuju..Nevim proč, ale Johna Tomasettiho si představuju jako pana Božskeho ze Sexu ve městě

Bývala bych dala plný počet bodů, ale za ten konec musím strhnout jeden - nemám ráda takto otevřené konce ( což je můj problém :-), přijdu si ošizená o rozuzlení celého případu, ale zase na druhou stranu mohu doufat v druhý navazující díl...Již několikrát jsem u této autorky zmiňovala, že se mi líbí styl psaní a u této knihy se budu zase opakovat - vyprávění hlavního příběhu Martina Bennera z jeho pohledu se mi moc líbilo a vsuvky rozhovoru mezi hlavním hrdinou a novinářem zvyšovali napětí a hlavně touhu se dozvědět co bude dál a jak to vlastně s Martinem, Lucy a Bellou dopadne...Za mě rozhodně doporučuji, výborně se čte a nechybí nic co by správná kriminálka měla mít...

Čtivé, skvěle napsané a střídání postav a jejich pohledů tomu dodává správnou dynamiku!
Druhý díl vůbec nezaostává za prvním dílem a zcela se mu vyrovnává!
Musím říct, že nejvíc se mi líbí vykreslení postavy Eliase. Fandila jsem mu.

Musím říct, že jsem dlouho Maasové odolávala, kdysi jsem zkoušela Dvůr trnů a růži, ale nechytlo mě, možná špatný čas a nálada. Se Skleněným trůnem jsem začala na doporučení a překvapilo mě s jakou lehkostí se knížka čte.
Vykreslení postavy hlavní hrdinky Celaeny se mi líbilo, ale asi největší pozornost u mě měl princ Dorian ( a stal se i mým oblíbencem, takový můj lehký nešvar, někoho si oblíbím na začátku a už se ho nepustím :-)
Už se těším jak tohle všechno dopadne.

Dočteno.
Závěrečná tečka za Hunger Games a stvoření krutého prezidenta Coriolanuse Snowa - jen nepatrný náznak lidstvý a lásky, který byl uhašen v zárodku a touha po uznání a moci, která zvítězila a převálcovala všechny morální hodnoty, které člověk v sobě má.
Snow vždycky vítězí.
Původní sérii s Katniss se to vyrovnat nemohlo, ale jako fanouškovi Hunger Games, se mi to líbilo.
Moc se těším na filmové zpracování, jak si s tím poradí!

Knížka má skvělou myšlenku, která nedá člověku spát a přemýšlí nad spletitostí našich životů a rozhodnutí. Je v ní uvedeno i plno krásných a pravdivých citátů, vyzařuje jistou přímočarost.
Bohužel ve mě, ale Nora nevzbudila žádné emoce, ale to je asi jen můj problém.

Pohodová knížka, která je ideální k tomu, když potřebujete vypustit a celkově všechny série Off-campus jsou fajn, protože jakmile máte depku a potřebujete přečíst něco co zaručeně skončí happyendem, jdete do nich

Nemám ráda povídky a to z jednoho důvodu, když se mi kniha líbí a splynu s hlavními hrdiny, tak je mi líto konce. A u povídek je to tak krátký čas, že si ani nelze oblíbit postavy příběhu.
Ale tato knížka se mi líbila moc, nejen,
že byla neuvěřitelně čtivá, ale i přes
ten krátký časový úsek ve mě každý příběh dokázal vyvolat emoci. Někdy mi
zůstává rozum stát nad tím čeho jsou lidé schopni a že cesty osudu jsou
opravdu nevyzpytatelné.

Zase tleskám, moc se mi to líbilo, Krkavec- Helena a její dobrota i přesto, že je zlověstnou maskou, Elias - Strážce duší a jeho smutek nad ztrátou svého lidství, Laia ze Serry, která se snaží zabránit všem krutostem, které se dopustili na jejím lidu Učenců. Za mě kniha měla dynamiku, spád, vývoj a mnohá rozuzlení. Tento díl nezaostával za ostatními.

(SPOILER) Každá knížka mi to dokazuje stále dokola, ať už se jedná o YA, krimi, román, že na svět se musí koukat s otevřenýma očima bez předsudků a nejen v knižních předlohách, ale pojďte mě to zkusit v i reálném životě.
Declan Murphy, byl od začátku můj bad boy :-)

Snažila jsem se představit Jonasův svět, kde by jsme byli sice v bezpečí a blahobytu, ale bez jakékoliv existence citů, vlastního já a bez možnosti výběru. A i když nám život přináší nejednu řadu životních zkušenosti, které jsou těžké, tak i přesto, by to byla příliš velká oběť.

" každý dech, který pro sebe vybojuje, hned odevzdává mně"
Síla lásky může vzniknout kdekoliv, s kýmkoliv, za jakékoliv situace a v jakémkoliv prostředí či životní rovině.
Will a Stella i přesto jak jim osud v životě nepřál, tak poznali osudovou lásku a to se jen tak někomu nepoštěstí za celý život.

Musím říct, že jsem dlouho nečetla knížku, která by mi vehnala slzy do očí a tady se stalo. Tato knížka je příběh nejen o druhé světové válce, ale hlavně příběh o nezdolné naději, lásce, víře, touze žít a přežít a že když si člověk myslí, že už dál nemůže je kvůli blízkým lidem schopen obětovat vše.
DOPORUČUJI!

Vyborna knizka!!! Hlavne konec, ten jsem hltala jednim dechem a popravde do posledni chvile jsem netusila, kdo to dela....

Za mě výborná detektivka...dobře se čte, má spád a člověk se pří ní rozhodně nenudí...a profilista Winter je opravdu génius...

Tato knížka pro mě byla zklamáním... Z předchozích knížek této autorky jsme byla nadšená. Místo pro tajnosti je dle mého názoru zbytečně obsáhle, jsou tam pasáže, které jsou vleklé a opakující se. Uvědomuji si, že pouto přátelství hlavně v tomto věku je silné, ale už mi přišlo zbytečné do toho plést magii, nevím zda to mělo ještě víc umocnit tajemnou atmosféru, ale efekt byl opačný. Obvykle mám ráda i přechody z minulosti do přítomnosti, ale zde jsem měla docela problém si uvědomit, ve které fázi se zrovna nacházím. Tak snad to bude příště lepší, protože Na Věrnosti je má oblíbená...