SimonaM86 | Komentáře u knih | Databáze knih

SimonaM86 SimonaM86 komentáře u knih

Hejno havranů Hejno havranů Kate Stewart

Tajemno, erotika, napětí... Mě se to líbilo, trochu jiný formát románu, ne klasika krásná - krásný, na co jsme zvyklí v každé druhé průměrné knížce s erotickým nádechem.

17.09.2022 4 z 5

Bez zábran Bez zábran T. L. Swan

Přečteno. Asi jsem čekala mnoh víc než mi bylo dáno. Díl s Tristanem byl fantastický, ale tento díl už pro mě byl dost opakující, jak fráze, gesta, příběh - dobrá až na pointu s malířkou, která, ale začala 50 stránek před koncem. Za mě průměr a to dávam hvězdičku navíc, za to jak jsou knížky od této autorky čtivé. Zbývá příběh Christophera, tak uvidíme, zda se zvedne laťka nebo západne do průměru splu s Elliotem.

10.09.2022 3 z 5

Stínová hůlka Stínová hůlka Laurie Forest

I přesto, že to byl asi nejslabší díl, z toho co zatím vyšlo, tak musím dát 5, pořád mě to dost baví. Nejvíc mě bavila asi část ze zasvěcení, jo Lukas to s hůlkou dost umí :-) ale i pohledy ostatních, roztroušených po celé Říši byli hodně zajímavé.
Každopádně se moc těším až budou i ostatní díly venku, protože tenhle fantasy svět mě dost učaroval.

06.05.2022 5 z 5

Květ železného stromu Květ železného stromu Laurie Forest

Kdybych mohla tak dám ještě větší počet hvězdiček, protože je to bomba!
Už u prvního dílu jsem byla uchvácena a teď už se vezu na křídlech závislosti.
Ten kdo váha, tak neváhejte a čtěte, stojí za to... Tajuplný svět Vás totiž natolik očaruje, že už nebude cesty zpět a vy ho budete prožívat s Elloren Gardnerovou po boku.

30.04.2022 5 z 5

Černá čarodějka Černá čarodějka Laurie Forest

Musím říct, že jsem tomuto příběhu propadla a je to výborný. Doporučuji, stojí to za to.
Vítejte ve světě Gardneriánů, Keltů, Elfů, Urrisek,Ikaralů... Už se těším na další díly s Elloren, Yvanem, Trystanem, Rafem, Dianou, Jarodem, Wynter, Ariel...

26.04.2022 5 z 5

Neviditelný život Addie LaRue Neviditelný život Addie LaRue Victoria Schwab

"Já si Tě pamatuju"
Doporučuji!
Skvělý příběh, zvrat, cesta... Od chvíle kdy jsme se ponořila do světa Addie, Henryho a Luca, tak jsme se nemohla odtrhnout.

29.01.2022 5 z 5

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Dalši výborná kniha od této autorky... Držela jsem palce Florianovi, Joane a Emili, aby jim to dopadlo a zachránili se.. Líbilo se mi i nepatrné propojení mezi touto knihou a knížkou v Šedých tónech. Možná i já bych stala o to, aby se jejich příběh více rozvinul, ale i tak to byla pecka. Četla se sama.

30.07.2021 4 z 5

Sucho Sucho Jane Harper

Za mě super, knížka má spád a je chytlavalá...pár výtek bych sice měla, co se například týká konce a nevyjasnění některých situací, ale i tak bych jí určitě doporučila...
Nevím, proč, ale z nějakého neznámého důvodu, jsem s Falkem moc nesoucítila...hold do mé topky oblíbenců se neprobojoval

04.06.2017 4 z 5

Kruh Kruh Bernard Minier

Jak již tady někteří avizovali tak Kruh je opravdu lepší než prvotní Mráz, doufám, že tedy všechny knížky Miniera budou mít stoupající tendenci. Musím říct, že dle mého názoru je Martin Servaz sympaťák každým coulem....

08.02.2016 5 z 5

Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Trilogie Hunger games se mi dostala do ruky teprve nedávno a vůbec mě nenapadlo, že mě to až takhle pohltí...vřele všem doporučuju, nejen že je to čtivé, ale nechybí ani napětí či láska...prostě od každého trochu... dlouho mě takhle žádná trilogie nechytla...

22.07.2015 5 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Libilo a moc. Musím říct, že tenhle díl předčil první a jestli budou mít i zbylé knižky v sérii stoupající tendenci,tak mi už nestačí hvězdičky. V prvním díle u mě vedl jednoznačně Dorian teď i Celeana získala body, i když Doriana přesto nepřekonala
Jejich svět včetně probouzejici magie mě uchvátil. Budu se opakovat, ale těším se co bude dál...

28.02.2023 5 z 5

Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

Jestliže jsem druhý díl pohanila jen 3*, tak tenhle díl mu mnohonásobně napravil reputaci.
Od druhé půlky knihy, jsem se nemohla odtrhnout a stalo to za to! A ten konec? Přímo epesní!
PS: A možná by nebylo špatné, propůjčit si jednu vílí vlastnost a to nespochnost lhát ...jak by ten náš svět pak vypadal, aspoň an jeden den ️

24.05.2022 5 z 5

Zrádné srdce Zrádné srdce Mary E. Pearson

Vykreslené prostředí Vendy mi přišlo fascinující ač kruté a nelítostné ke všem i k těm nejmocnější.
"Moc se nikdy nenasyti..."
PS: já jsem určitě Kadenův tým :-)

09.04.2022 4 z 5

Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Lia, Kaden, Rafe.. Jejich příběh, jejich pouta, touhy, nevyslovená přání a jak moc je těžké vyslovit pravdu, když nebyla řečena na začátku.
"Semínko daru vzklíčí možná samo, ale když ho nezaliješ zahyne"
PS: na začátku jsem byla chycena a špatně odhadla zabijáka a prince.

03.04.2022 5 z 5

Hra o dědictví Hra o dědictví Jennifer Lynn Barnes

Asi jsem měla velká očekávání podle všech recenzí, ale můj šálek kávy to nebyl.
Začátek mě navandil, ale poté to šlo dolů. Přišlo mi to dost jednoduché nejen dějství, ale i postavy.
Za mě slabší průměr.

27.03.2022 3 z 5

Lásku nespočítáš Lásku nespočítáš Kira Gembri

Musím říct, že oba hlavní hrdinové měli něco do sebe. Pohled Ley byl naplněn úzkosti a nemocí a bylo k ní přistupováno ze všech stran, jak ze strany rodičů s jistou opatrností a jako k nemocnému člověku ( což ostatně byla, protože hlava je mocná čarodějka) a pak pohled Jaye, bez servítek a skrupulí a jak šel na věc po svém, ztracen ve svém vlastním světě. Občas si myslim, že když nás něco trápí a nebo se něčím zabýváme ( i když ne vždy to jde, uznávám) tak by každý z nás potřeboval svého Jaye, aby nám to řekl narovinu a bez servitek ( berme to z nadsázkou :-).

01.01.2022 4 z 5

Přísně tajné Přísně tajné Elle Kennedy

Bylo to jiné, ale neříkám, že špatné, bylo fajn, zase zkusit si přečíst něco jiného. A knihy od těchto dvou autorek se čtou jedna báseň.

15.11.2021 3 z 5

První První Kiera Cass

První díl mě moc nenadchnul, ale pořád dobrý, že jsem si říkala, že si musím přečíst i druhý. Ten už se mi líbil moc a třetí? Mrzí mě to, končí. Bylo to skvělý a já bych Maxona brala všema deseti :-)

30.08.2021 4 z 5

Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Daniel Matheson byl sympaťák od první stránky :-)

08.07.2021 4 z 5

Blízko obzoru Blízko obzoru Jessica Koch

"půjdu životem s otevřenýma očima bez předsudků a škatulkovaní..."
Doporučuji!

05.07.2021 5 z 5