Simstr Simstr komentáře u knih

15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Některé rozhodnutí hlavního hrdiny nechápu, ale nemůžu soudit, nebyla jsem v takové situaci :-) ale velice čtivé jako všechny knížky autora. Píše skvěle, mohu jen doporučit.

15.05.2023 5 z 5

Vyvolení Vyvolení Jørn Lier Horst

Za mě skvělé čtení. Děj mě držel v napětí do poslední stránky. Záruka kvality oba autoři. Mohu jen doporučit.

26.09.2022 5 z 5

Jak přežít svého muže Jak přežít svého muže Jana Bernášková

Jako první jsem četla Couru, nevěděla jsem, že díla na sebe navazují, tudíž jsem již věděla jak bude dál děj pokračovat. Každopádně mě kniha bavila, nenáročné čtení. Autorka má skvělou fantazii na různé situace do kterých se Lucie a její kamarádky dostávají. Takový pražský Sex ve městě. Prý se chystá i třetí pokračování, určitě si ho přečtu. Pro pobavení doporučuji :-)

12.09.2022 4 z 5

Coura Coura Jana Bernášková

Za mě příjemné čtení, jen oslovování zdrobnělinami mi moc nešlo přes pusu :-) Než jsem začala číst, vůbec jsem nevěděla do čeho jdu. Byla jsem příjemně překvapena, občas jsem se i nahlas zasmála. Jak se blížil konec knížky, tak vtipů ubývalo a nastalo to krásné životní "vystřízlivění". Určitě si přečtu i další díla této autorky. Doporučuji.

22.08.2022 4 z 5

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Když sáhnete na knihu od této autorky, víte přesně co čekat. Nebyl to úplně nejsilnější díl, ale bavilo mě to. Třicátníci se tady vlastně nechovali jako třicátníci, ale vše je jim v Paříži odpuštěno. Na pohodové víkendové čtení, doporučuji.

25.11.2021 4 z 5

Kdo je bez hříchu Kdo je bez hříchu Bo Svernström

To byla jízda :-) mohu jen doporučit. A ten konec !!! Přesně takhle má vypadat pořádná severská mrazivá krimi :-)

18.10.2021 5 z 5

Případ pro exorcistu Případ pro exorcistu Michal Sýkora

Byla jsem velice mile překvapena. Moje první setkání s panem Sýkorou. Televizní zpracování mě minulo. Těším se na další díl.

27.09.2021 5 z 5

Jarní oběť Jarní oběť Anders de la Motte

Celá série, Roční období, byla skvělá. Jarní oběť, jedna z nejlepších. Pozvolné propojení minulosti a přítomnosti. Velice čtivé. Pořád mě to hnalo číst, číst a číst. Konec perfektní !

30.08.2021 5 z 5

Ledový strach Ledový strach Mads Peder Nordbo

Jsem ráda, že jsem se odhodlala ke druhému dílu. První díl byl za mě nic moc. Za to druhý díl je lepší, opravdu. Doporučuji a těším se na třetí...

12.04.2021 5 z 5

Silmarillion Silmarillion J. R. R. Tolkien

Nádherný vstup do světa Pána prstenů. Úvod knihy byl opravdu náročný mnoho jmen, docela jsem se ztrácela. Krásný příběh Beren a Lúthien nebo má oblíbená o Turínu Turambarovi :-) . Jde vidět, že tento příběh je hluboce promyšlen. Když budu tuto knihu číst 100x, pokaždé se dozvím něco nového. Nelze všechno vstřebat na poprvé. Opravdu famózní dílo pro všechny fanoušky Hobita a LOTRa. Bez tohoto "začátku" není dílo kompletní.

01.07.2020 5 z 5

Úplně jiný příběh Úplně jiný příběh Håkan Nesser

Velice dobře odvyprávěné... nakonec to byl "úplně jiný příběh" :-). Nemůžu dát nic jiného něž plný počet a těšit se na další díl !

12.05.2020 5 z 5

Jiná Gabriela Koukalová Jiná Gabriela Koukalová Martin Moravec

Čtivá kniha. Paní Koukalová je mi sympatická, kvůli ní vím, co je to biatlon. Její manžel Petr je obrovský manipulátor a sobec. Nic hezkého o něm po přečtení knihy napsat nemůžu :-) i když ho vůbec neznám. V některých kapitolách si protiřečí, ale nic co by nešlo zkousnout a trocha špíny v biatlonovém světě na závěr oukej. Je to její pohled na věc, někdo to může cítit jinak. A také nechápu humbuk kolem její osoby kvůli této knize...

29.04.2020 4 z 5

Zločin I Zločin I David Hewson

TOP mezi severskými krimi. Škoda, že nevyšly další dva díly. Švédi celou sérii zfilmovali, velice dobrá podívaná !!!

13.04.2020 5 z 5

Muž bez psa Muž bez psa Håkan Nesser

Přesně podle mého gusta. Takový typ krimi mám ráda. Radost se začíst. Pan Nesser je opravdu výborný vypravěč. Každé postavě v knize je udělán prostor abychom pochopili proč se děje to co se děje a proč se stalo to co se stalo. Výborné. Už se těším na druhý díl, hned si ho jdu sehnat :-)

26.02.2020 5 z 5

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Velice čtivá knížka, ale opravdu nechápu postavu Niny. Konec s únosem dětí už byl dost i na mě a kroutila jsem hlavou... Knihu přelouskáte za jedno odpoledne. Účel splnila. Přečtu si s chutí i poslední díl této série.

29.01.2020 4 z 5

Vyšší spravedlnost Vyšší spravedlnost Hans Rosenfeldt (p)

Velice dobře se četla, tuto sérii mám ráda. Mělo to tah na branku, užila jsem si to do poslední stránky :-) Trošku mě začíná vytáčet postava Vanji. Za to mě začíná zajímat psychoušek Billy. Jen tak dál :-)

15.01.2020 5 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Pěkný příběh, dobře se knížka četla. Ke konci mi přišlo, že se všechno pořád opakuje, ale nenudila. Taková nenáročná víkendová četba, když chcete vypnout.

29.11.2019 4 z 5

Schindlerův seznam Schindlerův seznam Thomas Michael Keneally

Tuhle knihu by si měl přečíst každý.

25.11.2019 5 z 5

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Nebylo to úplně špatné, děj se točil pořád dokola, ale u takových knížek je to vlastně v pořádku. Za víkend máte přečteno. Takový pohodová kniha, když nechcete nad ničím přemýšlet.

11.11.2019 4 z 5

Temné říční proudy Temné říční proudy Sharon J. Bolton

Jako vždy výborné čtení od začátku až do konce. Paní Boltonová nikdy nezklame !

20.09.2019 5 z 5