SladkaK SladkaK komentáře u knih

Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Množství přečtených knih o holocaustu postavilo laťku příliš vysoko na to, abych mohla tento příběh hodnotit větším počtem hvězd. Období to bylo strašné a jen těžko uvěřitelné, obzvláště, když je příběh napěchovaný situacemi, kdy autor unikl hrobníkovi z lopaty snad v každé kapitole. Čtení provázelo snad na 47 výkřiků "To snad není možné", ale je mi jasné, že ty nejsilnější příběhy píše sám život. Nicméně literárně jsem byla zklamaná. Přečteno za dva večery, stejně jako mé maturitní okruhy. To byl stejný výcuc výcucu z výcucu.

07.12.2022 1 z 5

Novinářky Novinářky Linda Bartošová

Zde se nevyplatilo soudit knihu podle obalu. Zajímavý vhled do práce v médiích přebil fakt, že poutavé výpovědi vedly pouze některé z žen. Ty ostatní byly mírně řečeno bez pointy a na granát.

23.08.2022 2 z 5

Pes baskervillský Pes baskervillský Arthur Conan Doyle

Tak vyjasněna jest jedna z mnoha záhad mistra Holmese. Vím nyní, proč občasní čtenáři dívají se s takovou nelibostí na knihu, třeba jinak případ ten musil býti v každém směru zajímavým. Avšak i tak rozhodla jsme se, že učiním nový pokus k porozumění knize té. Strana padesátá, strana dvoustá, a já oddávala se již po několikáté zoufalství, veškeré znavené smysly napjaly se ke krajní pozornosti. Byliť jsem osoba vzdělaná, jsem nepronikla k jádru tajemství krásy knihy. Toť konec všeho toho.

01.01.2022 1 z 5

Mapa dní Mapa dní Ransom Riggs

Paní Bronislava Grygová mi dala docela zabrat svou složitou skladbou vět a volbou slov v překladu. Nevím, jestli to bylo jí, nebo jsem z příběhu podivných už vyrostla, ale jediné, co mě na knize bavilo, byly fotografie. Nehledě na to, že se NĚCO začalo dít až na 184 straně a ještě k tomu se to NĚCO dalo předvídat. 2 hvězdičky v tomto případě jsou velký kompliment. Pokud si knihu někdy přečtu v originále, ráda přehodnotím.

28.10.2021 2 z 5

Bulbem záchranáře Bulbem záchranáře Vít Samek

Není-li vám osud, hercna, končetina či jiný orgán lidí kolem lhostejný, jděte na kurz, kupte si tuto knihu nebo ještě lépe obojí najednou. Přestanete se bát v cuku letu přiskočit k nějaké patálii a budete užiteční. Díky za tuto knihu!

29.12.2020 5 z 5

Vaše štěně Vaše štěně Horst Hegewald-Kawich

Praktické rady ohledně výběru a výchovy štěněte. Ovšem kniha jde napříč všemi oblastmi, ale bohužel nejde do hloubky. Některé informace jsou proto jen nakousnuté a dále nerozvinuté.

17.08.2020 4 z 5

Kraď jako umělec Kraď jako umělec Austin Kleon

Knihu jsem přečetla v práci během 31 příprav kávy v kávovaru. A musím říci, že to byl nejlépe investovaný čas během přípravy kávy v kávovaru.

18.03.2020 4 z 5

Mallorka Mallorka kolektiv autorů

Lehký souhrn míst, které stojí za to vidět. Skvěle plní roli kapesního průvodce. Pokud se ale chcete dozvědět více, musíte googlit. A právě tohle mi v knize chybělo - více povídání o zmíněných bodech.

23.09.2019 3 z 5

Jak drahá je intuice? Jak drahá je intuice? Dan Ariely

Lepší, než „Jak drahé je zdarma". Tentokráte se Ariely vydal po stopách spíš každodenního života, než pracovního prostředí.

10.04.2019 4 z 5

Velká kniha manipulativních technik Velká kniha manipulativních technik Andreas Edmüller

Vyčerpávající a užitečná učebnice pro vyjednávání. Vidím v ní velký přínos pro řešení sporů jak v práci, tak osobním životě.

29.08.2018 4 z 5

Dám ti slunce Dám ti slunce Jandy Nelson

Tato červená knihovna o lásce všech podob, projevů a síle ve mně zanechala pěkně hlubokou emoční stopu. Občas se podaří přečíst si knihu v pravý čas.

05.01.2018 4 z 5

Ve stínu schizofrenie Ve stínu schizofrenie Eva Beránková

Kniha mě svým tématem velmi zaujala. Myslím, že paňmáma měla taky trochu občas zkreslené vnímání a cítění. Avšak musí být velice těžké ustát takovouto situaci svého dítěte, tudíž tato má připomínka není výčitkou. Nicméně po stránce literární toto dílo nebylo žádný skvost.

26.05.2017 2 z 5

Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Kniha se čte opravdu sama, tudíž je vhodným odlehčením ve zkouškovém období a jako malý bonus pár zajímavých faktů z dějin.

24.05.2017 3 z 5

Můj kámoš Ježíš Můj kámoš Ježíš Lars Husum

Miluji, když knihy končí jako tato. Pak totiž skončí přesně tak, jak bych si přála.

31.01.2017 4 z 5

Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Po přečtení tohoto se už nestydím za nic, co jsem kdy přečetla a kdy přečtu.

13.01.2016 3 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Ocenila bych ji nějakou hodnotnou medailí, stejně jako čokoládový dort a hrnky s kočkami.

13.01.2016 4 z 5

Prokletí Prokletí Chuck Palahniuk

Kniha plná fekálního a černého humoru se ukázala být příjemným překvapením. Nedá se říci, že by jste se dočkali působivého příběhu. I když malá záhada ohledně smrti hlavní hrdinky tam je, velice brzy ji rozluštíte. V knize je spousta myšlenek a emocí a mně se velmi líbila.

14.02.2015 4 z 5

Veg mňamky nejen pro vegan(k)y Veg mňamky nejen pro vegan(k)y Martina Čermáková

Výborná kniha s výbornými recepty. V průběhu přibližuje veganství a nepohlíží na něj jako na nejlepší ideál, ale neutrálně jako jednu s možností.

29.12.2014 4 z 5

Lechtivé vaření Lechtivé vaření Maria Froydová

Celkem zajímavé recepty s trochou oddechovým prokládaným a možná i trochu zbytečným povídáním.

29.12.2014 3 z 5

Ženy, které příliš kouří Ženy, které příliš kouří Debora Conti

Výborná kniha, která neříká jen přestaň kouřit, ale celkově mění pohled na věc a upravuje vaše myšlení. Opravdu s vámi působivě pracuje a její knihu můžete číst když máte jakýkoliv problém se závislostí. Ať už s cigaretami, láskou, jídlem... Doporučuji.

29.12.2014 4 z 5