slamenka slamenka komentáře u knih

Kdo o tom ví? Kdo o tom ví? Lesley Kara

Do první půlky knihy nic moc nevíte a ta druhá je zase překombinovaná. A prosím, ať už někdo píše tyto romány aspoň s adekvátní hrdinkou. Ne nějakou ufňukanou hysterkou, kterou chcete praštit hned na začátku.
Mě teda moc neohmromila ani Fáma, ale tohle bylo ještě horší.

21.01.2021 2 z 5

Karanténa Karanténa Peter May

Ano číst tuto knihu v téhle době je zvláštní. Detektivka mi přišla ale taková průměrná. Já nemám ráda detektivy, kteří zvládnou vyřešit vraždu za jednu noc. A chvílema mi to přišlo docela přitažené za vlasy, ted myslím tu detektivní linku. Samotný lockdown je popsaný celkem reálně. Za mě ale obrovské plus za motiv vraždy, protože ten je až děsivý, v téhle situaci. A teda postavy tu padali snad víc jak ve Hře o trůny, a to ne na ptačí chřipku!

15.10.2020 3 z 5

Zákeřné keře: Pohádka Zákeřné keře: Pohádka Daniela Krolupperová

Dceru kniha nadchla, protože je plná víl. Syn se zase rád dozvěděl něco o keřích. Ale mě osobně se samotný příběh moc nelíbil. Nebylo to ono, takové plytké to bylo, víly takové hloupé a naivní. Předtím jsme četli jiné z této bylinkové-rostlinné sady a ty byly lepší. Děti milují ty otázky na konci každé kapitoly a tady mě už mrzelo, že ani nebyli ukázané odpovědi a vlastně ty odpovědi nebyly zakomponované v textu. Jako třeba u knížky Jde se lesem.
Ilustrace ovšem nádherné jako vždy.

24.09.2020 3 z 5

Plachetnice na vinětách Plachetnice na vinětách Jiří Hájíček

Tahle kniha nebyla určená mně. Četla jsem od Hájíčka před pár lety Rybí krev a ta se mi moc líbila a čekala jsem něco v podobném duchu. Kontrast vesnice a města, venkovské sestry a městské sestry, příběh starého otce z dob minulých, to se mi moc líbilo, to je prostě Hájíčkova parketa a toho bych uvítala víc. Jsem hold mladší generace, takže milostné avantýry, které se vlastně ani moc nekonají (takové mnoho povyku pro nic) mi tam nesedly a hlavně celá ta aféra s Filipem. Tento nádech červené knihovny prostě ne. Pro mě ne. Třeba změním názor za 20 let :-)

25.06.2020 2 z 5

Feministky nenosí růžovou a jiné lži Feministky nenosí růžovou a jiné lži Scarlett Curtis

Tento soubor feministických esejů na mě působil celkem zmateně. Rozhodovala jsem se mezi 2 a 3 hvězdičkami. Skákání od tématu k tématu, a upřímně u poloviny jsem si říkala, co to tam ta feministka vlastně plácá. Za feministku se považuji a řekla bych, že toto je spíš taková "příručka" pro teenagerky, které o feminismu moc neví a neumí se třeba ani zeptat, takže za to plus nahoru. Četlo se to celkem dobře, prolouskala jsem to za den. Většinu žen jsem vůbec neznala a vypíchnutí Emmy Watson na obálce mě vlastně spíš naštvalo, protože jen dodala seznam další četby a žádný její názor jsem se nedozvěděla. Nejvíc se mi líbily eseje od K. Knightley a J. Jamilové, která nabádá jak otevřít oči chlapovi. Takže jen díky těmto esejím nelituju, že jsem knihu četla :-)

30.01.2020 3 z 5

Síla přírody Síla přírody Jane Harper

Začalo to zajímavě, ale to je tak všechno. V půlce mi už bylo vlastně jedno jak to dopadne a ten konec ani nestál za to.

20.09.2019 1 z 5

Těžko uvěřitelný příběh Těžko uvěřitelný příběh Chris Colfer

Kniha sice pro mladší čtenáře, ale tak perfektně napsaná, čtivá. A ten konec? Tušila jsem něco, ale i tak mě překvapil. Hlavně musím autora pochválit jak se lehce dotýká současných témat homosexuality a transexuality. Velice doporučuju mladým si ji přečíst!!

20.09.2019 5 z 5

Hovory s porodní bábou Hovory s porodní bábou Jana Doležalová

Každá těhotná, co chce přirozený porod by tuhle knihu měla mít přečtenou. Úplně jsem si při jejím čtení ujasnila, jaký chci mít porod :-)

01.07.2014 5 z 5

Oceán na konci uličky Oceán na konci uličky Neil Gaiman

Teprve druhá kniha od Gaimana, co jsem četla a byla jsem z ní nějaká celá zmatená, ale přitom se mi ta kniha moc líbila :-) mimochodem o vytahování červa se mi i zdálo :-D

07.10.2013 3 z 5

Hoši z Brazílie Hoši z Brazílie Ira Levin

Pro mě je to ta nejlepší Levinova knížka :-)

10.09.2013 5 z 5

Nadaný žák Nadaný žák Stephen King

První kniha od Kinga, kterou jsem četla a naprosto mi vyrazila dech. Doporučuju všem deseti :-)

10.09.2013 5 z 5

Vánoční vyznání Vánoční vyznání Karen Swan

Tahle knížka mě málem rozbila... čekala jsem vánoční romantiku a dostala jsem emocemi nabitý příběh, plný zlomů a popisů Himalájí. Tuhle jen tak z hlavy nedostanu!!

09.01.2025 5 z 5

Červená nit osudu Červená nit osudu Mirka Skočílková

Naplno souhlasám s Aghatte pode mnou... je to vlastně 15 let života Andrejky, který tam lítá roky sem, roky tam. Nevyhovoval mi styl psaní a to kam se příběh ubíral a kam se nakonec dopracoval, se mi vlastně vůbec nelíbilo. Knížka má krásnou obálku, to je celé.

30.09.2024 1 z 5

V jeho stínu V jeho stínu Audrey Blake

Lekařský román zasazený do viktoriánské Anglie. Místy docela popisné, romantická linka taková okatá. Moc mě to nebavilo.

30.10.2023 2 z 5

Korunovace Korunovace Lena Valenová

Korunovaci jsem četla čistě ze zajímavosti. Protože co kdyby u nás bylo království? No kdo by tomu odolal. Bohužel děje tam opravdu moc není, navíc je to pro mladší generaci. A první díl vyslověně slouží k seznámení jak to chodí v českém království. Královské trio je prostě takové lehce zaškatulkované. Máme tu princeznu, kterou každý vidí jen jako modní ikonu, namachrovanýho prince a prince se syndromem prostředního dítěte. No a nějaká ta malá politická intrika. A co bych naprosto paní autorce vytkla, jsou ta hrozná česká jména (Břitva, Třešnička, Jurášek, Skřivánek, Vrabec, Holubová, Pěničková, Lasičková, Lišková... to se u nás všichni jmenují po zvířatech?).

17.10.2023 2 z 5

Hradní intrikáři Hradní intrikáři Lena Valenová

Tenhle díl má rozhodně lepší hodnocení než ten první a to ne jen proto, že se tam konečně začíná něco dít, ale hlavně, protože ho čtou jen ti, co opravdu chtějí. Já si ho přečetla jen proto, že mi doma ležel, první mě moc nenalákal, ale když už doma byl...Je to prostě četba pro puberťáky, takže mě to tolik nedalo...ale kupodivu!!! jsem zvědavá na další díl :-D

17.10.2023 3 z 5

Smrt v ledu Smrt v ledu Amy McCulloch

U těchto knih prakticky hodnotím to, jak rychle odhalím vraha. A tady až na konci. Takže za mě skvěle odvedená práce. Navíc tentokrát na jiném prostředí, než jsme u detektivek zvyklé. Takže já doporučuju!

06.03.2023 4 z 5

Terapie sdílením Terapie sdílením Ester Geislerová

Budu se opakovat, ale .... je to škoda papíru, mělo to zůstat jen na instagramu a vůbec, ale vůbec mi to nepřišlo vtipný. takže tak. Ani ten krásný obrázek na titulce to nenapraví :-D

07.02.2022

Dobrodružství králíčka Petra Dobrodružství králíčka Petra Beatrix Potter

Tahle knížka je krásně zpracovaná. Četl jí sedmiletý syn nahlas v rámci své četby do školy. Četla se mu dobře, příběhy se mu moc líbili. Já už tak moc nadšená nebyla, zvířátka oblečená jako lidi, většinou jen kradou zeleninu zapšklému panu Gregorovi. Ilustrace jsou ale nádherné.

03.02.2022 3 z 5

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Tohle byla jízda. Colleen umí rozhodně psát, ale podle mě mohla ještě trošku zabrat a bylo by to ještě lepší :-) Lowen mi lezla na nervy, ale Jeremy byl super. Musím teda jen podotknout drobnost k závěru. Autorka asi chtěla, aby to působilo tak, že čtenář si vybere na kterou stranu se přidá a které uvěří. Zda Lowen nebo Verity. Ale u mě tohle nefungovalo. Ta jediná věta, zda je ten dopis od Verity věrohodný, mi celý příběh trochu shodila.

08.09.2020 4 z 5