slamenka slamenka komentáře u knih

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Tohle byla jízda. Colleen umí rozhodně psát, ale podle mě mohla ještě trošku zabrat a bylo by to ještě lepší :-) Lowen mi lezla na nervy, ale Jeremy byl super. Musím teda jen podotknout drobnost k závěru. Autorka asi chtěla, aby to působilo tak, že čtenář si vybere na kterou stranu se přidá a které uvěří. Zda Lowen nebo Verity. Ale u mě tohle nefungovalo. Ta jediná věta, zda je ten dopis od Verity věrohodný, mi celý příběh trochu shodila.

08.09.2020 4 z 5

Pád do hlubin Pád do hlubin Amber Cowie

Tak toto bylo něco... Autorka mě trochu překvapila koncem, rivalita sester je hrozná věc a navíc puberta s alkoholem... Opravdu psychopatický příběh. Jednu chvíli mi přišlo, že se to už vleče a Annu jsem už nesnášela a myslela jsem, že tu knihu už odložím, protože se to motalo stále dokola. Ale musela jsem ubrat jednu hvězdičku, protože po přečtení mám z knihy divný pocit, ale nevím zda je to knihou nebo tím koncem.

08.09.2020 4 z 5

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Bylo to super čtení, takové oddechové, dokáže hodně rychle vtáhnout do děje. Spisovatelka píše hodně poutavě. Přečetla jsem na jeden zátah, ale zase v tomhle žánru nic, co by vyčnívalo. Erotiky celkem dost, napětí dobré, konec předvídatelný . Vím, že za 2 týdny si už moc nevzpomenu o čem byla.

31.08.2020 4 z 5

Bylinkář: Přírodní kouzla naší babičky Bylinkář: Přírodní kouzla naší babičky Monika Čechová Golasovská

moc krásně dělaná, krásné obrázky, zajímavé recepty, opravdu pro děti :-)

29.07.2020 4 z 5

Měsíc Měsíc Hannah Pang

Krásně zpracovaná kniha. Je spíše určena trochu starším dětem, protože odborností je tam celkem dost. Kniha je rozdělena na deset částí. Moc příjemné bylo střídání odborné části (lunární mise, vznik měsíce, pátrání po měsíci) s částmi o lunární mytologii, působení měsíce na tělo a mysl člověka. A ty nádherné ilustrace. Za mě krásná knížka pro mladé nadšence do vesmíru.

22.05.2020 5 z 5

Posedlé dítě Posedlé dítě Lone Theils

Tohle je první kniha, co jsem od autorky četla a asi i poslední. Za mě tam bylo tak nějak od každého trochu, ale pořádně nepropojené, nepropracované, závěr knihy mi přišel uspěchaný a takový až divný. Působilo to na mě i tak, že Nora byla vždy na správném místě náhodou a ještě měla velké štěstí a to v příběhu s vyšetřováním číst nechcete, nebo aspon já ne. Nazvala bych to thrillerem pro ženy. Myslím, že kdyby se víc propracovalo samotné vyšetřování a ne vztahy Nory, možná by to bylo stálo za víc.

06.03.2020 2 z 5

Fáma Fáma Lesley Kara

Knihu jsem přečetla během jednoho dne, čtivá je hodně, i když v půlce už jsem si říkala, že by to mohlo směrovat i jinam, než že Joanna bude podezřívat snad každého z městečka. Ano musím uznat, že odhalení identity pro mě bylo překvapením, pak konec už ani tak ne. Téma opravdu zajímavé, jak už to o tajných identitách vrahů, tak i ta banální jako, co dokáže jeden blbej drb v malém městečku. Ale, že by to bylo nějaké WOW jak se propaguje, to zase říct nemůžu. Taková zlatá střední cesta.

03.03.2020 3 z 5

Sněhová sestřička Sněhová sestřička Maja Lunde

krásný, smutný a dojemný vánoční příběh s tak nádhernými ilustracemi!!!

15.12.2019 5 z 5

Záblesk života Záblesk života Jodi Picoult

Téma knihy chválím všema deseti, i to jak bylo pojaté. Nejvíc mi však vadil ten retrospektivní děj. Ze začátku jsem se v příběhu trochu motala, než jsem si zvykla a na konci mi chyběl nějaký dějový spád. Rozhodně by tomuto příběhu slušel film :-)

11.11.2019 4 z 5

Dnes v noci jsem ji viděl Dnes v noci jsem ji viděl Drago Jančar

Skvělá kniha napsaná dle skutečné události!!! a to já můžu :-) Nejvíc se mi líbilo, že příběh hlavní hrdinky nám postupně ukazuje 5 protagonistů příběhu. I když po prvním z nich jsem se bála, že to bude romanticky naladěné. Nakonec se z toho vyklubal úžasný příběh o ženě za druhé světové války ve Slovinsku, která si dovolila být jiná a bohužel na to doplatila. Bravurně napsané, celou dobu víte, kam ten příběh směřuje, ale nechcete, aby to tak skončilo. Jednu hvězdičku ubírám za ten pomalý rozjezd, párkrát jsem totiž uvažovala, že knihu odložím. Ještě, že jsem tak neudělala :-)

23.05.2019 4 z 5

Hra o trůny: Vznešené rody Západozemí, 1.–5. sezona Hra o trůny: Vznešené rody Západozemí, 1.–5. sezona kolektiv autorů

Kniha působí hezky opravdu jen vizuálně. Pro mě jako fanouška vlastně nebyla vůbec přínosná, protože všechny rodokmeny stejně uvádí i Martin v jednotlivých knihách. je vlastně určená pro seriálové fanoušky. Jen nechápu, proč takovouhle knihu vydávají po páté sérii!!! Na konci seriálu by určitě měla větší úspěch, byla by kompletní i co se informací týče a pak by potěšila i toho knižního fanouška. Tohle jen další způsob jak vytřískat peníze.

12.04.2019 1 z 5

Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

začalo to slibně, ale pak....

02.03.2015 2 z 5

Lunapark Lunapark Stephen King

Příběh se mi celkem líbil, ale nějak jsem od Kinga očekávala něco víc... Možná mě to zklamalo, protože jsem od začátku spíš čekala trochu duchařinu a na to jsem se těšila a to se nakonec nekonalo.

15.03.2014 3 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Kniha byla velice čtivá, ale mrzelo mě, že se přešlo z vyšetřování případu Josefa jen tak k únosu... navíc se případ Josefa jakoby vyřešil sám...

28.12.2013 3 z 5

Rodová znamení Rodová znamení Nancy Huston

velice zvláštní kniha, ze začátku jsem z ní byla trochu v šoku, ale výborná :-) někdy stojí za to, vybrat si knihu podle obálky :-D

18.09.2013 5 z 5

Rozum a cit Rozum a cit Jane Austen

Já mám nějak s Austenovou zvláštní vztah... vždy si tak řeknu, hmm tak přečtu si od ní nějaký román, co jsem ještě nečetla. a když ho dočtu, tak si říkám proč jsem to vlastně četla, vždyt je to pořád to samé dokola... at je to Pýcha a předsudek, Rozum a cit, Emma, Anna Elliotová atd.

13.09.2013 2 z 5

Eragon Eragon Christopher Paolini

Četla jsem sice jen dva díly, ale moc mě to nemotivuje číst ty další. Příjde mi to strašně neoriginální. Ale plus za to, že je to aspon čtivé.

re-reading - Pořád si stojím za tím, že je to neoriginální, celkem zdlouhavé a nudné. Na druhou stranu ted už dokážu ocenit, co všechno dokázal napsat v 15ti letech. A popisy by mu šli celkem skvěle... ted jen přidat drámo a akci :-D

13.09.2013 2 z 5

Padesát stínů Adama Padesát stínů Adama Rossella Calabró

Přensě pro mě... odstíny se mi moc nelíbily a u tohoto jsem se náramě pobavila :-)

12.09.2013 4 z 5

Já a pan Darcy Já a pan Darcy Alexandra Potter

Přečetla jsem si tu knížku na popud mojí kamarádky a trpěla jsem od začátku až do konce. Mě to teda přišlo hodně přitažené za vlasy a hlavně jako kopírka Jane Austenové. Totálně bez originálního nápadu.

10.09.2013

Přísně tajný spolek svérázných čarodějek Přísně tajný spolek svérázných čarodějek Sangu Mandanna

Vizuálně opravdu krásná knížka, ale dějově za mě strašná nuda. Většinu knihy se jen snaží Mika vychovávat tři malé čarodějky, romantická linka taky nic moc... nepochopila jsem název, protože o partě čarodějek se jen mluví, ale prakticky tam nejsou a ten konec? ten byl takový nelogický a přitažený za vlasy.

14.10.2024 1 z 5