smejkalova.m smejkalova.m komentáře u knih

Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Když čtu komentáře níže, tak jsem asi hodně vděčný čtenář, protože mně se knihy od Julie Caplin líbí a tahle nebyla výjimkou. Baví mě popisy míst, tady jich bylo hodně, byť třeba komerčních, ale mně se to líbilo. ;-) Zápletka s polibkem učitele a tím, že jí to "zničilo" život byla těžko uvěřitelná. Nicméně když se zamyslím nad tím, jaké jsou dnešní děti zlé (samozřejmě ne všichni), tak mi to vlastně ani tak přitažené za vlasy nepřijde a navíc, každý jsme jinak citlivý. :) Takže za mě super a těším se na Švýcarsko.

26.02.2025 5 z 5

Nesnáším tě Nesnáším tě Vi Keeland

(SPOILER) Nesnáším Tě je moc krásná kniha, do které je zakomponovaná vážná nemoc (roztroušená skleróza). Mohl jí být dán trochu větší prostor, byla zmíněná hodně okrajově. Za mě moc krásná romantická linka s milostným vzkazem všitým do svatebních šatů. Seznam Jebat-na-to byl skvělý a babička Iris byla skvělá, bez ní by se spoustu věcí ani neudálo. :)

Božské začátky Božské začátky Christina Lauren

Tenhle mezidíl byl rozhodně nejlepší. Plánování svatby Chloe a Bennetta. Eskapády typu přejeté šaty autem a otisk pneumatiky na břiše těhotné Sáry nebo vryp na novém snubním prstenu Bennetta - i když tohle mi taky přišlo docela přitažené, že by se prsten tak snadno poničil.. :)) Ale jo, tohle se mi líbilo. Když shrnu všechny tři mezidíly, tak myslím, že by se daly sfouknout do jedné knihy jako 3. části.

Božská potvora Božská potvora Christina Lauren

Tenhle mezidíl už byl daleko zajímavější, bavila mě Sára a Max ale zase mi to přišlo takové.. natažené zbytečně. Pánové se chovali jako těžcí puberťáci a bylo to těžce mimo realitu.

23.02.2025 3 z 5

Božská mrcha Božská mrcha Christina Lauren

Sérii božského bastarda jsem četla před několika lety a chyběly mi dočíst ty "holčicí půlky" . Myslím, že tahle kniha by se dala zakomponovat do prvního dílu, nic mi to nedalo, moc mě to nebralo.

23.02.2025 2.5 z 5

Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Letos bych chtěla, prvně, navštívit Chorvatsko, proto jsem se na tuhle knížku hodně těšila. Bylo to spíš hodně o jachtě než o prostředí, takže jsem se toho moc nedozvěděla, ale nalákaly mě místní trhy, úplně vidím takové ty typické trhy plné pečiva, zeleniny a ovoce. :)))

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Co říct abych se neopakovala. Opět čtivé, miluju to přiblížení dané země, Island, ledovce. Po 1. knize jsem si úplně dokázala představit hygge a tu útulnost. Byť zima není úplně moje favoritka, hned bych v takovém hotelu chtěla strávit pár dní. :)

23.02.2025 5 z 5

Adam Dolník: Svět elitního vyjednavače Adam Dolník: Svět elitního vyjednavače Martin Moravec

Další rozhovory Martina Moravce, další super výběr. V pořadí již 5. knížka, kterou jsem četla a za mě opět obohacující. Asi mě nikdy nenapadlo, že bych četla rozhovor s vyjednavačem a dozvěděla se detaily kolem únosů a terorismu. Nicméně za mě opět přínosné a zajímavé. :)

Pan Romantik Pan Romantik Leisa Rayven

Četla jsem na dovolené, vlastně jsem od toho ani nic nečekala, spíš jako čtení k válečce u moře. Příjemně překvapilo. ;-) Líbí se mi barevnost obálky.

02.02.2025 5 z 5

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Ze začátku mě to trochu nudilo, ale pak jsem našla ten typický styl Julie a hned mě to vtáhlo. Za mě tady popisy jídel nebyly zas takové jako v předchozích knihách, ale rozhodně to bylo čtivé a moc se mi to líbilo. :) Éclairka jsem ani nevěděla co je, a když jsem si ji konečně vygooglila, tak mám na ní akorát chuť :D

02.02.2025 5 z 5

Život je příliš krátký Život je příliš krátký Abby Jimenez

Tenhle díl mě bavil taky, ale na můj vkus mohlo být poselství kolem ALS vykreslené trochu více do detailů. Nicméně autorce tleskám, že její knihy nejsou jenom plytké příběhy obohacené sexem, ale čtenářům přináší něco víc.

30.01.2025 5 z 5

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Abby Jimenez

Opět zde vykreslené problémy a jejich možné řešení. Zármutek po smrti někoho hodně blízkého, závislosti a jejich dopady. Tahle autorka mě hodně baví, knihy jsou velice čtivé a zároveň to nejsou plytké řádky. Trio Sloan&Jason&Tucker miluju. :))

25.01.2025 5 z 5

Jenom kamarádi Jenom kamarádi Abby Jimenez

Od Abby Jimenez jsem zatím nic nečetla, tohle byla prvotina. Líbila se mi, že tam zakomponovala nějakou vlastní zkušenost a zároveň zdravotní problém, který je reálný a ženy může trápit... Za mě skvělé, čtivé.

25.01.2025 5 z 5

Pan Pracháč Pan Pracháč Vi Keeland

Jedna z horších od Vii a Penelope, začátek byl super ale pak se to postupně zkazilo. Přišlo mi to na způsob nějaké turecké telenovely.

07.01.2025 3.5 z 5

Pilot playboy Pilot playboy Vi Keeland

Příbeh Kendall a Cartera byla jednohubka na jedno páteční odpoledne. První kapitola mě moc neoslnila ale pak už to jelo a nemohla jsem se odtrhnout. Představa sexy pilota v uniformě tomu rozhodně pomohla. :) Za mě krásné scény s Carterovými "sousedy" a "tátou".

03.01.2025 5 z 5

Drzý kravaťák Drzý kravaťák Vi Keeland

Tenhle příběh byl skvělý. Drsná Soraya, která se nebojí spražit arogantního chlápka, kterého viděla ve vlaku. Četlo se to samo, chvílema jsem se musela smát jak ho trápila a nenechala ho snadno vyhrát. Barvení vlasů byla zajímavá představa, asi jsem nikoho takového nikdy nepotkala. :))

03.01.2025 5 z 5

Příběhy z autobusu: Ukončete nástup a jedééém! Příběhy z autobusu: Ukončete nástup a jedééém! Oto Burger

Otu sleduju na facebooku a tam mě jeho příběhy baví, proto jsem si i pořídila knihu. Nicméně jak se říká, čeho je moc, toho je příliš. Knihu jsem četla opravdu dlouho, nemohla jsem se k ní dokopat. Příběhy jsou vtipné, o tom žádná, ale asi mi stačí vždycky jeden odstavec na facebooku jednou za čas.

01.01.2025 3.5 z 5

Šéf Šéf Vi Keeland

Chase byl boží a Reese možná ještě víc. Tenhle příběh mě bavil od začátku až do konce.

01.01.2025 5 z 5

Řekni něco legračního Řekni něco legračního Penelope Ward

Penelope to umí rozhodně lépe, nebylo to špatné ale... Něco m i tam rozhodně chybělo, hlavní hrdinka Rana mě moc nechytla.

01.01.2025 3.5 z 5

Pozorovatel smrti Pozorovatel smrti Chris Carter

Robert mě prostě baví, vždycky brutální, vždycky čtivé. Za mě top mezi thrillery.

01.01.2025 5 z 5