SmisekIvuska SmisekIvuska komentáře u knih

Ztracené světlo Ztracené světlo Jill Santopolo

Romantické knihy mám ráda, ale u této mi nesedl styl vyprávění. Knížka je napsaná dobře, ale mě to nějak celkově neoslovilo.

09.08.2021 1 z 5

Solvejžin slib Solvejžin slib Corina Bomann

Závěrečný díl ságy a myslím, že to bylo právě včas ukončené. Knížka je znovu čtivá, takže komu se líbily první dva díly, bude se mu líbit i tento. Jen, podle mě, závěrečná zápletka byla zbytečná, ale to už je jen maličkost :-)

29.07.2021 4 z 5

Mathildino tajemství Mathildino tajemství Corina Bomann

Druhý díl ságy se nese ve stejném duchu, jako ten první. Líbí se mi, že i když je to vyprávění jiné osoby, stále se setkáváme i s lidmi z prvního dílu. Knížka je čtivá a líbila se mi :-)

22.07.2021 4 z 5

Tajemství letního odpoledne Tajemství letního odpoledne Kate Morton

První setkání s touto autorkou a musím uznat, že umí. Příběh je super napsaný a do konce jsem přemýšlela, jak to asi dopadne. Konec opravdu překvapil a tím mě asi i nadchla celá kniha, že nebylo hned jasné, jak to bude. A prolínání příběhu z různých dob se mi taky moc líbilo. Určitě to není poslední knížka od autorky, kterou si přečtu :-)

10.06.2021 5 z 5

Krasojezdkyně Krasojezdkyně Jojo Moyes

Knížka byla čtivá a moc se mi líbila. Jak málo stačí, aby se lidem změnil život... Možná byl konec předvídatelný, ale osobně mi to nevadilo. Moc se mi líbí, že autorka nejede pořád ve stejných kolejích, ale bere si nové věci na další knihy :-)

02.05.2021 5 z 5

Zakázané ovoce Zakázané ovoce Jojo Moyes

První část byla super. U druhé jsem ze začátku nechápala, jestli má navazovat, nebo je to další příběh... Pak se to naštěstí vše propojilo. Styl autorky mám ráda, takže nemůžu než pochválit, protože knížka je čtivá :-)

06.04.2021 4 z 5

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kelly Oram

Když víte, že knížka má i druhý díl, láká vás ho přečíst. Druhý díl je o něco slabší, ale i tak byl fajn :-)

06.03.2021 4 z 5

Cinder & Ella Cinder & Ella Kelly Oram

Knížka je úžasná v tom, že je romantická, ale přesto není přeslazená. Autorka hlavní hrdince naložila a právě díky tomu ta knížka dostala jiný nádech. Čte se velmi dobře a potřebujete vědět, jak to dopadne :-)

06.03.2021 5 z 5

Jako hvězdy v temné noci Jako hvězdy v temné noci Jojo Moyes

Jojo je autorka, která umí. Knížka je úžasná a tím, že se opírá o téma, které je podle skutečných událostí, tak jí to dalo na čtivosti. Za mě velký palec nahoru :-)

10.02.2021 5 z 5

Agnetino dědictví Agnetino dědictví Corina Bomann

Knížku jsem dostala a musím uznat, že i přesto, že jsem autorku neznala, tak výběr to byl velmi dobrý. Knížka je čtivá a nejsou tam nudné pasáže. Ráda si přečtu i další díl :-)

23.01.2021

Manžel na objednávku Manžel na objednávku Catherine McKenzie

Když člověk potřebuje pauzu od "těžkého" čtení, toto je ideální a četlo se mi dobře :-)

10.05.2020 4 z 5

Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Takové příjemné počtení. Člověk tuší, jak to asi dopadne, ale i přesto se to čte dobře, linka s expřítelem je tam na zpestření a doufala jsem, že jim to celé nepokazí :-)

07.01.2020 4 z 5

Odhalení Odhalení Jodi Ellen Malpas

Bohužel musím říct, že jsem četla lepší. Nějak mě to nenadchlo a asi si nechám ujít i ty další dva díly...

31.12.2019 2 z 5

Zbývá nám tak málo času Zbývá nám tak málo času Dominique Marny

Čtivé to je, ale čekala jsem jinak propracovaný konec, když už se to táhlo tak dlouho....

27.11.2019 2 z 5

Ženy z bloku 10 - Lékařské pokusy v Osvětimi Ženy z bloku 10 - Lékařské pokusy v Osvětimi Hans-Joachim Lang

Člověk u takových knih stále jen kroutí hlavou. Neskutečné, jak člověka, jen o něco jiného, druhý může brát jen jako "něco" na pokusy.

30.10.2019 4 z 5

Těžká noc Těžká noc Lenka Lanczová

Lanczovky - knížky, na kterých jsem vyrůstala. A na tuto novinku jsem se těšila. Je to jak vracet se domů - člověk to zná (styl psaní) a těší se. Knížka nezklamala a doufám, že časem bude něco dalšího :-)

03.07.2019 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Životní příběh člověka, který byl v Osvětimi a oproti druhým mel štěstí, že tu dobu přežil, poznal svou životní lasku,kterou i přes odloučení dokázal znovu najít a prožít s ni zbytek života.Je moc dobře,ze veškerá zvěrstva, co se děly,nezlomily vsechny lidi a někteří dokazali i dál žít,i když to muselo být těžké...

29.06.2019 4 z 5

Zlomení andělé Zlomení andělé Gemma Liviero

Uf! Toto bude vždy těžké téma na čtení, ale knížka je napsaná velmi čtivě. Ke konci jsem ani nechtěla otáčet stránky, protože mi bylo jasné, že to nemůže dopadnout dobře a samotný závěr (Willem) mě překvapil. Muselo to být strašné pro všechny - jak pro ty, co trpěli, tak i pro ty, co měli moc, ale nechtěli páchat zlo...

10.05.2019 5 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

A znovu mužu jen napsat,že je to super oddechovka,u které se člověk dobře pobaví :-)

02.05.2019 4 z 5

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Znovu super oddechovka a přišla mi o maličko lepší,než první díl. Možná to bylo i tím,že už jsem veděla,jaký styl humoru mě čeká.

30.04.2019 4 z 5