SmisekIvuska SmisekIvuska komentáře u knih

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Občas jsem měla co dělat a smála se fakt nahlas. Ale občas jsem si říkala, že už je to moc, že se to opakuje. Ale určitě je to fajn lehčí čtení :-)

02.02.2019 4 z 5

Zachránila mě slza Zachránila mě slza Angele Lieby

Neuvěřitelné,jak rychle se ze zdravého člověka může stát člověk závislí na péči a pomoci druhych.

21.01.2019 5 z 5

Poklad pana Isakowitze Poklad pana Isakowitze Danny Wattin

Kniha se cetla dobre,napad je taky fajn,ale asi jsem od ni cekala vic.

12.01.2019 2 z 5

Tajemství porodních bab Tajemství porodních bab Sally Hepworth

Oddechovka, která se moc dobře čte. Člověk vytuší, jak to asi dopadne, ale vůbec mi to nevadilo :-)

11.01.2019 4 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Knih na toto téma bylo napsáno hodně, ale málokterá je napsána z pohledu více osob v rodině. Díky tomu je jiná a psaná velmi čtivě. Za mě top knížka na toto téma.

06.01.2019 5 z 5

Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Na tuto knihu jsem se těšila. Je fakt, že druhý díl nebyl až tak super jak první, tak jsem začala číst s pocitem, že to taky nemusí být super. Ale nezklamala a znovu děj nedovolil odložit knížku na dlouho. Jen teda ten konec mohl být o něco lepší. I přesto se mi knížka líbila :-)

04.01.2019 4 z 5

Na sto kusů Na sto kusů Lucy Dillon

Příjemná kniha. Člověk tuší, jak to asi dopadne a přesto ho něčím překvapí. Musím říct, že jsem od knihy moc nečekala, ale nakonec mě vtáhla do děje a já musela číst a číst. A rozhodně není z těch, které ve vás nic nezanechají...

13.11.2018 4 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Knížka byla fajn - napsaná je čtivě, ale je pravda, že v určité fázi mě už o tom pití přestávalo bavit číst. Chápu, že když člověk klesne na dno, tak ho to jen tak nepustí, ale....

05.04.2018 4 z 5

Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Ze začátku to bylo trošku zmatené, ale to jen díky vyprávění pohádek. Až se člověk začetl, to v něm nechalo stopu. Ano, autor píše jiným stylem, ale za mě super knížka, která stojí za přečtení a zamyslení nad tím, co chceme, aby po nás zůstalo a jak si nás budou pamatovat ostatní :-)

Daň ze štěstí Daň ze štěstí Blanka Chlupová

Pokračování knížka Léto na vodě - i tato se vyvedla, takže znovu palec nahoru :-)

Prázdniny na vodě Prázdniny na vodě Blanka Chlupová

Knížku jsem už četla a tak jsem se po x letech k ní vrátila. Je moc fajn a člověk si zavzpomíná na svá "mladší" léta :-) Někomu nemusí všechny postavy sednut, ale za mě super knížka.

Drobný poklesek Drobný poklesek Jan Ellison

Dalo se to přečíst, ale že bych to nutně chtěla vzít do ruky znovu, tak to se říct nedá.

26.01.2018 2 z 5

Narodili se, aby přežili Narodili se, aby přežili Wendy Holden

Nevím, jestli u takových knížek můžu napsat, že je úžasná - ale je opravdu úžasně napsaná, příběh tří žen, které dokázaly přežít hrůznou dobu a dokonce i ochránit své děti. Kdo se o tuto dobu zajímá, tak určitě knížka stojí za přečtení!

14.12.2017 5 z 5

Pekařova dcera Pekařova dcera Sarah McCoy

Knížka napsaná stylem, kdy čtenář musí číst a číst, aby vědět, jak to bude dál, jinak neusne. Moc se mi líbila a jsem ráda, že je tam nakonec i zmínka, jak dopadl Tobias ( i kdy jsem doufala v osobní setkání po letech).

17.10.2017 5 z 5

Jeden plus jeden Jeden plus jeden Jojo Moyes

Pohodové čtení, kdy až ke konci to člověka strhne, aby četl a neodkládal. Příběh je předvídatelný, ale fajn :-)

09.10.2017 4 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Úžasná knížka, kdy se člověk zasměje a na konci pustí slzu. A po zaklampnutí knihy si řekne "jo a o tom je život".

04.07.2017 5 z 5

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Trošku jsem se občas ztrácela v tom, kdy se to stalo, ale jinka super oddechové počtení :-)

02.11.2016 4 z 5

Doktorka Samantha Doktorka Samantha Barbara Wood

Za mě super knížka, četla jsem jí už několikrát a teď se k ní znovu ráda vrátila. Zajimavé je porovnávat tehdější medicínu a dnešní :-)

02.11.2016 5 z 5

Ella a Michael navždy Ella a Michael navždy Jessica Sorensen

Znovu musím napsat, že je to čtivá knížka a je o něco lepší než první díl. Ale...

15.07.2016 3 z 5

Tajemství Elly a Michaela Tajemství Elly a Michaela Jessica Sorensen

Čtivá knížka, ale od příběhu jsem čekala víc.

15.07.2016 3 z 5