Sonik1974 komentáře u knih
Nejlepší (zatím) díl. Motivace Kim nejvěrohodnější. těším se na další díly.
Krásná kniha o složitosti lidského života a trpkosti stáří. Monology staříka jsou dokonalé. Pravda, děj předvídatelný, ale říkám si, jestli to nebyl autorův záměr...
Fin je velký sympaťák a vše, co říká a dělá, mu věřím. Navíc zajímavé prostředí, další výrazné postavy...
Vysoce oceňuji autorův vypravěčský styl. Pro mne po delší době knihy, které splňují vše, co od nich očekávám.
Chystám se na čínskou sérii. A čtu Šachové figurky.
Povedená detektivka, která mne bavila od začátku do konce, a zvládla jsem ji za dva dny. Hlavní hrdina sympaťák s vlastními problémy. Vlastně bych chtěla vědět, jak pokračují jeho osudy... Dobře vystavěná a v našich poměrech uvěřitelná zápletka, která však nebyla zdaleka jednoduchá. Zejména oceňuji propracovanost postav a jazyk - ta bohatá slovní zásoba, vůbec mi nevadila vulgární slova - vždyť čtu detektivku.
Od autora pro mne první kniha, ale rozhodně ne poslední.
Jedním slovem krása. Vše, co kniha má mít - úžasné postavy, spád, různorodost. A to propojení s historickými událostmi. Plastický obraz 20. století.
První setkání s autorkou, které se určitě vyplatilo. Mám ráda příběhy ruských lidí na pozadí jejich dramatických dějin. Zejména ty romány, v nichž i přes velké dějiny jde o obyčejného člověka. Doporučuji, i když se nejedná o lehké čtení.
Krásný příběh - příběhy. Pro mne uvěřitelný a silný. Myslím, že přesně takový život je, složitý. A složití jsme i my, lidé, i když chceme všichni to stejné, Zažívat okamžiky štěstí.
Přečteno méně než za 24 hodin.
Jedním slovem skvělé. Sympatický hlavní hrdina, zajímavé prostředí, napínavý děj. A ten vypravěčský styl - opět něco nového. Rozhodně nezůstanu u jedné autorovy knihy.
Červená knihovna ve středověkých kulisách. Jednoduchý a předvídatelný děj, navíc špatně vystavěný (postavy se zjevují, aniž by bylo vysvětleno jak). Po jazykové a stylistické stránce slabé - chyba autorky, nebo překladatele? Zklamání.
Jedna z nejlepších knih, které jsem v poslední době četla. Strhující příběh o různých podobách spravedlnosti. Oceňuji skvělou plejádu osob, které ji zastupují. Pro mne obohacující exkurze do americké justice, i když osmdesátých let.
Kniha mne velmi zaujala. Oceňuji způsob vyprávění, vypravěčku, závěr, hlavní myšlenku. Seriál jsem neviděla, ale nevadí.
Kniha se mi líbila. Na můj vkus příliš dlouhé akční scény, ale dostatek historie. Hlavní hrdina sympaťák. Oddechová kniha podle mého vkusu.
Moc se mi kniha líbila. Příběh o tom, jak stáří může být prospěšné mládí.
Líbila se mi méně než první díl. Děj byl příliš vykalkulovaný. Postava Alex jaksi umělá, nepravděpodobná.
Pro mne po Vile na Sadové velké zklamání. Nepravděpodobný a nepropracovaný děj, mizerná čeština. Samoúčelné násilí, krev a mrtvoly...
Kniha se mi líbila. A zejména závěr. Vůbec mi nepřišel překombinovaný. Naopak skvělá pomsta. Hrdinku obdivuji.
Prostě krásná kniha. po všech stránkách. Povídky nemusím, ale toto jsou miniromány. Navíc krásný jazyk, klobouk dolů.