Stanas513 Stanas513 komentáře u knih

Zabiják Zabiják Jonathan Kellerman

To je prostě Kellerman - žádné dlouhé popisy, hodně dialogů, super čtení.

12.01.2019 5 z 5

Stephen King: Čtyřicet let hrůzy – Život a dílo krále hororu Stephen King: Čtyřicet let hrůzy – Život a dílo krále hororu George Beahm

Obsáhlá publikace o životě a díle Mistra hororu, kterou by si měl přečíst každý jeho fanoušek. Čtenáři neuškodí zajímat se i o to, z jakého prostředí světoznámý spisovatel vyšel. Mě nejvíc fascinuje to, že Stephanovi ta sláva nevlezla do hlavy a že se angažuje v mnoha charitativních akcích a v jiných sociálních oblastech. Má opravdu široké srdce a to se mi líbí. Kniha popisuje celý jeho život a práci až do roku 2015 včetně doplnění dobových fotografií. Skvěle sestavený životopis - nemůžu než vřele doporučit a poděkovat všem, kteří na této publikaci pracovali.

07.01.2019 5 z 5

Obrázky z Holandska Obrázky z Holandska Karel Čapek

Karla Čapka jsem četla ráda, ale je to už hodně let. Tato útlá knížečka se mi dostala do ruky v rámci výzvy 2019. Popisy Holandska jsou samozřejmě zastaralé, ale i tak si člověk docela dobře představí tamější kraj.

04.01.2019 4 z 5

Malevil Malevil Robert Merle

Podle různých zde uvedených komentářů a stručného obsahu jsem čekala něco víc sci-fi. Tato kniha mi připomíná popisy života tak z 15. století. Lidé přežili výbuch atomové bomby - a kde je nějaký spad? Ale asi to tak má být. Jsem trochu zklamaná, protože to není kniha, která se čte jedním dechem. Určitě se k ní vracet nebudu, ale je to můj názor a nechci ovlivnit další čtenáře (každý máme rád něco jiného).

31.12.2018 3 z 5

Důkaz Důkaz Jonathan Kellerman

Opět čtivý detektivní příběh se zajímavou zapletkou a překvapivým koncem. Nelze jinak než doporučit.

30.12.2018 5 z 5

Divné počasí Divné počasí Joe Hill (p)

Z četby mám smíšené pocity. Víc než horor to připomíná fantasy. Ale dávám si další šanci, je to teprve druhá kniha od Joa Hilla, která se mi dostala do ruky.

14.12.2018 4 z 5

Diagnóza: k smrti odsouzen Diagnóza: k smrti odsouzen Michael Palmer

Knihu jsem četla formou e-knihy, takže jako večerníček v posteli. Z počátku jsem se nemohla začíst, ale za polovinou příběh dostal spád a už jsem ho nepustila. Zakončení sice nebylo happy, zlo nebylo potrestáno úplně, ale takhle to vlastně chodí i v reálném životě.

30.11.2018 5 z 5

Maska Maska Francis Paul Wilson

Už dlouho se mi nestalo, že bych dočetla knihu a bylo mi líto, že skončila. Tento příběh měl hlavu i patu, i když zakončení vyznělo trochu revolucionářsky. Přestože nemusím seriály (hlavně televizní), u této knížky bych pokračování uvítala. Pohodové čtení.

27.11.2018 5 z 5

Mluvící bůh Mluvící bůh Tony Hillerman

Trochu zmatený detektivní příběh. Čte se dobře, ale vystupuje zde příliš mnoho postav a dějů. Od "obyčejné" vraždy se dostáváme přes indiánské tance až k protistátnímu komplotu a bombovému útoku bez nějakého dlouhého vysvětlování. Nejspíš se k panu Hillermanovi nevrátím.

26.11.2018 3 z 5

Námluvy škorpionů Námluvy škorpionů Ken McClure (p)

Knihu jsem četla pod názvem Jak bodá štír. V každém případě si takovou knihu ráda přečtu znovu. Kniha má spád a knihy z lékařského prostředí mě nepřestávají bavit.

24.11.2018 5 z 5

Běh o život Běh o život Richard Bachman (p)

Přečetla jsem jedním dechem. S filmem Běžící muž má tato kniha společný pouze nápad a pár jmen hlavních hrdinů. Sice nevítězí dobro nad zlem, ale přesto je zlo potrestáno. Závěr je dost krutý, ale prakticky celé odpočítávání kapitol od stovky k nule k němu jednoznačně směřuje. Zajímavě pojatý příběh.

22.11.2018 5 z 5

Puls Puls Stephen King

Souhlasím s komentářem "pedroK". Chtěla jsem se dozvědět, kde se to vzalo a proč...Na knihu jsem se těšila, ale jsem trošku zklamaná. Určitě se dá hodně přemýšlet o tomto příběhu. Dnes máme mobil téměř všichni, od malých školáčků počínaje po starší babičky a dědy. Používáme je celý den, máme v nich Internet, potřebujeme vědět, co se děje ve světě, čteme si maily, hrajeme hry, navštěvujeme různé weby. Asi bychom také měli smůlu...

19.11.2018 4 z 5

Rohy Rohy Joe Hill (p)

Čekala jsem podobnost stylu psaní s Kingem otcem a také jsem se jí dočkala. Kniha je čtivá, děj má spád a časovou prolínavost. Byla to moje první kniha a určitě se vrhnu na další.

13.11.2018 5 z 5

Z kolébky modrých vln Z kolébky modrých vln Arthur Conan Doyle

Nemám slov. Přesto, že je kniha napsána na konci 19. nebo na začátku 20. století a povídky popisují většinou příběhy pirátů z 19.stol., knížka se čte velice dobře. Je to opravdu oddechová literatura. Je vidět, že sir Doyle byl velice všestranný autor.

06.11.2018 5 z 5

Páté roční období Páté roční období N. K. Jemisin (p)

Včera jsem knihu dočetla a stále přemýšlím nad tím, o čem to vlastně bylo. Není fantasy jako fantasy. I když budou autoři vymýšlet nová slova a slovní obraty, nikdy nepřekonají Pána prstenů nebo Harryho Pottera. Toto je opět první kniha z trilogie, takže čtenář musí pokračovat ve čtení, pokud je dost zvědavý na to, jak to vlastně všechno dopadne. V každém případě smekám klobouk před prací překladatelů (v tomto případě Roman Tilcer ), protože jak může vyčítit, že vybral ta správná slova?!

04.11.2018 3 z 5

Sestřenky Sestřenky Andrzej Pilipiuk

Knížka se mi dostala do ruky díky Čtenářské výzvě 2018 a na doporučení opice1956, které tímto děkuji za tip. Styl psaní mi zpočátku připomínal styl bratří Strugackých. Ale proč ne, jedná se přece o fantasy příběh. I když příběh - v podstatě to nemá žádný pořádný děj. Setkají se tři dívky, každá z jiné doby a hledají alchymistu, který umí vyrobit "kámen mudrců", aby mohly opět prodloužit svůj život nebo žít v hojnosti. Spíš mi to přijde jako první díl k dalšímu pokračování (něco jako TV seriál). A tak to také je, podle ohlasů čtenářů níže. Možná zkusím vyhledat pokračování, možná ne. Nijak zvlášť mě kniha neuchvátila.

27.10.2018 3 z 5

Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Paní Pedias - film taky doporučuji, protože Saturnina hraje Oldřich Vízner a je tam prostě nepřekonatelný! Ale kniha je kniha!

27.10.2018 5 z 5

Proč muži nedokážou dělat více věcí současně a ženy neustále mluví Proč muži nedokážou dělat více věcí současně a ženy neustále mluví Allan Pease

Je to takový kapesní rádce ve vztazích mezi mužem a ženou - stručný výtah z původních knih "Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše" a dalších. Kdyby si tuto knížečku (má malý formát 145 x 105 mm a 120 stránek) přečetl alespoň každý druhý manželský pár, myslím, že by nebylo tolik rozvodů...

25.10.2018 5 z 5

Dům se sedmi štíty Dům se sedmi štíty Nathaniel Hawthorne

Knihu jsem si chtěla přečíst ze dvou důvodů: 1) patří do maminčiny knihovny a ještě jsem ji nečetla a za 2) S.King ji uvádí ve své knize Danse Macabre jako příběh (mezi mnoha jinými), který ho inspiroval k vlastnímu psaní. Děj románu by se dal shrnout do dvou vět: Dům obestírá pověst o kletbě, kterou měl vynést soused truhlář po neúspěšné při o právo na pozemky. Ke starým příbuzným přijede mladá sestřenka Phoebe a přináší jim do domu trochu světla a pomoci. Jinak je kniha plná popisů (ano pánové Hobo a lord-artoo, i slepičího hejna), příměrů a řečnických otázek. Čtení této knihy pro mě opravdu nebylo snadné i kvůli dnes už neužívanému fontu - tisk z roku 1969. Mám pocit, že Stephen King načerpal inspiraci právě jenom z těch hrůzostrašných obsáhlých popisů, kterým se ve vlastním díle snaží vyvarovat...

25.10.2018 2 z 5

Slepičí polévka pro milovníky psů Slepičí polévka pro milovníky psů Jack Canfield

Tuto knihu jsem si v knihovně vypůjčila z jednoho prostého důvodu. Jako kočičí máma a zapřísáhlý odpůrce chování velkých psů v paneláku jsme najednou byla postavena před velký problém: přítel si přivedl domů vlčáka jako dárek. Co s tím? Mám je vyhodit oba, nebo se naučím psům rozumět? Nakoupila jsem si různé chovatelské příručky, ale pes si vybral jako páníčka přítele. Já jsem jen na hraní a na žrádlo. Knížka se mě dotkla ve správnou chvíli a posílila mě ve snaze tomu psímu lumpovi porozumět. I když je to ještě štěně, má svou vlastní osobnost a svou lásku nám dává najevo svým vlastním způsobem. V knize je spousta povídek, které se hodí i na našeho psa a já se podle ní učím zvládat i často nezvladatelné situace s naším mazlíkem.

21.10.2018 5 z 5