suiteki | Komentáře u knih | Databáze knih

suiteki suiteki komentáře u knih

Pro tvoje dobro Pro tvoje dobro Ellen Marie Wiseman

Přečteno jedním dechem, příběh dvou žen z jedné zvláštní rodiny. Je to jedna z těch knížek, které jen tak nezmizí a minálně pár týdnů jí nebudete moc dostat z hlavy.

14.11.2020 5 z 5

Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

(SPOILER) Tak to nebylo vůbec špatný. Ujetej psychouš co miluje svoje motýly a to tak moc, že je uchová na vrcholku jejich krásy. Jediný o bych vytkla byl detektivní výslech, který se podle mě uplně zbytečně proplétal knížkou a od závěru jsem čekala také o malinko víc.

07.11.2020 4 z 5

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Duch domu Ashburnu jsem četla, az jako třetí v pořadí a za me teda absolutně nejlepší. Troufam si napsat, ze je to jedna z nejlepších knížek co jsem kdy přečetla. Prostředí bylo opět dokonale popsané, takže jsem se do příběhu mohla naprosto vžít, v tomhle je autorka opravdu machr.

09.10.2020 5 z 5

Stíny mezi námi Stíny mezi námi Martin Rousek

Teda, nechápu kde se vzalo hodnoceni 93% :/ Hlavni hrdinka mi totálně pila krev, už ji chyběl jen plášť superhrdinky. Co nezvládli ani odvážní chlapi, zvládne dívka z města levou zadní a ještě ma u toho trapný řeči. Příběh zas tak špatný nebyl, ale čekala jsem víc.

27.09.2020 3 z 5

Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

Autorka opět nezklamala. Kniha byla napínavá od začátku až do konce. Nejvíc me baví její popisy prostředí, vskutku dům hrůzy. Remy me občas štvala svoji potřebou neustále se starat o ostatní, ale zkrátka bez toho by to holt nebyla ona. Konec mě příjemně překvapil.

24.07.2020 4 z 5

Kill Creek Kill Creek Scott Thomas

Většina knihy byla jedna velká nuda.

08.08.2023 3 z 5

Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Jsem asi jedna z mála, ale knihu prozatím odkládám (str 90).. Nezvládám číst o mýtických bytostech co si užívají na "pařbách" s telefonem v ruce.
Od autorky jsem zatím nic nečetla. Podle ohlasů jsem měla asi příliš velká očekávání.

06.11.2022

Výkřiky v temnotě Výkřiky v temnotě Darcy Coates

Tak to byla jízda! Po prvním díle jsem si nebyla jistá, jestli budu pořizovat druhý a když už jsem ho pořídila, dlouho se válel ve skříni ( jaká to chyba!)
První díl byl trochu slátanina, kde jste si museli zvykat na podivné příšery.(V druhém díle už jste zvyknutí, takže vás nepřekvapí.)
První půlka je plná napínavých okamžiku a častých střetů s vyzablými a v druhé půlce je konečně to na co celou dobu čekáme, dozvíme se víc o vyzáblých a to by nebyla Darcy, kdyby nepřidala nějaké to překvapení na závěr. Takže nic nemusí být jak se zdá.
Buďte ostražití a přeji příjemné čtení plné nočních můr.

02.08.2022 5 z 5

Fantom z Blackwoodu Fantom z Blackwoodu Darcy Coates

Darcy mě prostě baví. Tenhle díl byl podle mého trochu slabší než osatatní, ale i tak byl super. Miluju tu děsivě pohádkovou atmosferu jejích knih, tohle žádný jiný autor zkrátka neumí. :)

13.06.2022 4 z 5

Anna Klevská: Královna s tajemstvím Anna Klevská: Královna s tajemstvím Alison Weir

Úžasné! Za mě zatím nejlepší kniha ze série královen.

23.04.2022 5 z 5

Pokoj Pokoj Emma Donoghue

Kniha psaná z pohledu 5leteho chlapce který nezná nic jiného než život v pokoji se svojí úžasnou maminkou a jak se život může během chvíle otočit a vytrhnout ho z toho jediného co zná a svým dětským způsobem miluje. Dala jsem jen 3hvezdy protože mi kniha přišla místy velmi zdlouhavá, předvídatelná a za půlkou už jsem se musela do čtení trochu nutit.

16.04.2022 3 z 5

Jáma Jáma C. J. Tudor

Kniha se mi líbila i když od konce jsem čekala o hodně víc. Konec mi přišel nedotažený a něco nebo spíš všecko mu chybělo.
V komentářich se pár uživatelů zmiňuje o podobnosti s Kingem, já ovšem nevidím žádnou podobnost, styl psaní byl úplně jiny.

15.01.2022 3 z 5

Jana Seymourová: Laskavá královna Jana Seymourová: Laskavá královna Alison Weir

V podání Alison zatím moje nejoblíbenější královna, bohužel čtu knížky poměrně za sebou, tudíž první půlka knihy byla v podstatě jen nudné zopakování předešlých dvou jen zase z trochu jiného pohledu. Konec Jane Seymourové byl nečekaný a opravdu silný, až mě zabolel za ní.

06.01.2022 4 z 5

Hlasy v bouři Hlasy v bouři Darcy Coates

Tak to byla opravdu zvláštní kniha, byla to docela slátanina, mám pocit, že jsem četla 3ruzne knihy, ale přesto to bylo skvěle napsané a moc mě bavila romantická linka, Dorana jsem si zamilovala. Občas jsem tedy kroutila hlavou, ale už se těším na pokračování. Rozhodně knihu nedoporučim pro mužské čtenáře, pokud si tedy nelibují v zamilovaných pohádkách se zlou ježibabou :D

15.12.2021 4 z 5

Narodili se, aby přežili Narodili se, aby přežili Wendy Holden

Velmi silný příběh tří statečných žen,dokázat přežít s dítětem pod srdcem,donosit ho a ještě ochránit, nemyslela jsem si, že se to nějaké ženě mohlo podařit. Na knize mi vadilo proložení historickými událostmi, které bylo na můj vkus dost obsáhlé.

06.12.2021 3 z 5

Strach Strach Jozef Karika

Z knihy mám rozporuplné pocity, čekala jsem něco jako Tmu, jen s lepším koncem. I když příběh nebyl žádné terno, chvilkami ujetý, strach se také nedostavil, tak na knížkách od Kariky je prostě něco, co mě baví, to něco je styl psaní, on dokáže napsat příběh bez nějaké větší zápletky a přesto je to čtivé a nenudí.
Tak a k tomu konci? Já se na ten konec tak těšila a myslela jsem si, že mi spadne brada ( i podle recenzí) ale zase,....proč?? Ten konec byl úděsný a nic mi neobjasnil. Tak snad příště, ještě mi zbývá přečíst Smršť a Na smrt.

21.10.2021 4 z 5

Ústav Ústav Stephen King

Z knihy mám smíšené pocity, byl to opravdu silný příběh, který ve mně bude ještě dlouho doznívat, ale místy byla knížka utahaná a zdlouhavá, nedokazala jsem se do ní úplně "zakousnout". 3 hvezdy jsou málo, ale 4 moc. :)

06.06.2021 3 z 5

Siréna Siréna Kiera Cass

Knížka mě bavila především svojí originalitou, hlavní dějová linka byla super, bavili mě rozhovory s oceánem, o něco méně se sestrami. Konec s Akinlim byl trochu kýč, ale přeci jen je to dívčí román a tam se docela hodil. Knížka splnila moje očekávání a na to, že je to autorky prvotina to nebylo vůbec špatný. :)

23.05.2021 3 z 5

Vermontské psycho Vermontské psycho Jennifer McMahon

Tři večery napětí. Byla jsem opravdu zvědavá, jak tohle všechno skončí. Skrz nízké hodnocení jsem od knihy moc nečekala, sice se nekonal žádný wow efekt, ale i tak.. bavil mě příběh rodiny, prostředí v kterém se kniha odehrávala, prolínání času, charaktery postav. Příběh nebyl strašidelný, možná trochu tajemný s pohádkovo fantasmagory koncem. Knihu jsem si užila, za mě slabší 4* a těším se na Pozvání. :)

07.05.2021 4 z 5

Kořist Kořist Darcy Coates

Darcy opět nezklamala. Pro mě zatím její nejlepší kniha. Jednoduchý příběh, ale tak napínavý, že i když ručičky na hodinách ukazovali 00:00 nebyla jsem schopná knihu odložit. Po domech jsem čekala úplně jiný závěr, tak jsem byla dost překvapená. Těším se na její další knihu.

09.04.2021 5 z 5