svetlanaLjQX svetlanaLjQX komentáře u knih

Syn sériového vraha Syn sériového vraha Charlotte Stevenson

U této knihy oceňuji hlavně skvělou anotaci, která mě přiměla si knížku koupit. Obsah byl slabší. O co jde jsem odhalila velmi brzy, žádné překvapení. Ale zas byla čtiva, stránky ubihaly samy. A vhled do mysli duševně narušené osoby také byl zajímavý. Proto 3 hvězdy.
I když- vzhledem k anotaci - poněkud zklamání

16.11.2024 3 z 5

Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Tak to bylo hodně slabé. Bez jiskry, bez překvapení, bez šťávy. Opentlene několika milostnymi příběhy, také velmi nezajímavymi až na hlavu postavenými. Jednu hvězdu nad "úplnou sračku" dávám proto, že je to čtivé - i když zradne. Jste napnutí a nic z toho. I to odhalení bylo tak nezajímavé. Autorku mi doporučila kamaradka a řekla jsem si, že teda zkusím. No asi máme různý vkus. Už ji vyhledavat nebudu. Teda tu spisovatelku, kamaradku ano

08.11.2024 1 z 5

Absence zázraků Absence zázraků Michael J. Malone

Z knihy mam smisene pocity. Proto jsem dala 3 hvezdy. Zacatek - to byla jizda. Ctive, napinave. K zasadnimu odhaleni doslo dle meho nazoru dost brzy, a potom uz to nebylo ono. Tahlo se to, ty hrozby, ktere byvalou obet zneuzivani pronasledovaly, byly nejak spatne uveritelne, divne popsane. Takze za mne lepsi prumer

13.10.2024 3 z 5

Zítřek ti nikdo neslíbil Zítřek ti nikdo neslíbil Kateřina Karolová

To je titul, že? Zítřek ti nikdo neslíbil....v člověku vzbudí tolik myšlenek. Uvědomuje si, že opravdu všechny plány na další dny jsou nejisté - vždyť nevíme, zda se zítra ještě probudíme. Prostě - ten titul a docela dobré hodnocení mě vedlo k tomu, že jsem si knížku koupila.
No...je čtivá. I napínavá - pořád chcete vědět, co dál - co ti tři, jak se to s nimi vyvine?
A rozuzlení? S odpuštěním - naprostá sra*ka. To snad ani jeden nevymyslí...no, vymyslel. Já mít talent tak napínavě psát, tak si opravdu vymyslím něco, co by se dalo aspoň zařadit do "normálního" sfi-fi. Ale tady to je nelogické i na sci-fi. Jsem prostě naštvaná a o autorku už určitě zájem neprojevím.

03.10.2024 1 z 5

Kde se skrývá temnota Kde se skrývá temnota Lenka Petřeková

Tak to byla naprostá špice. Nemohla jsem se odtrhnout a jen četla a četla. Napínavé až neskutečně. Osudy tří žen, které prožily všechny velmi těžké chvíle. Vlastně jedné ženy a dvou dívenek - jedna z nich je dokonce nezletilá. Moc mě rozesmutnilo, co vše musely prožít.
Knihu velice doporučuji. Doslova si vás podmaní.

03.10.2024 5 z 5

Žena, kterou jsem byla Žena, kterou jsem byla Kerry Fisher

Kniha se krasne cetla. Osudy 3 zen, ktere se prestehovaly do novych domu skoro zaroven. To, ze jejich zivot byl jiny, nez prezentovaly na socialnich sitich, nam rika uz anotace. Ja bych jen doplnila, ze vsechny 3 mi byly sympaticke a obdivovala jsem je.
Byly to silne a hrde zeny, holky do nepohody. Ten trosku cukrkandlovy zaver mi nevadil, spis me potesil. Zaslouzily si trochu stesti - svou vytrbalisti, silou a spolehlivosti. Za mne plny pocet

21.09.2024 5 z 5

Uloupené dívky Uloupené dívky Angela Marsons

Mam rada Kim a jeji tym. Pribeh moc fajn, napeti od zacatku do konce. Ale pul hvezdy odebiram. Nebavi me Alex. Ja vim, Sherlock Holmes mel Miriartyho, Nero Wolfe pana Zed. A sedlo to. I Lincoln Rhyme ma sveho Hodinare. Ale u Kim mi to nesedi. Doba pokrocila, uz se staly nepritel nenosi. Navic na rozdil od trech jmenovanych je Alex porad stejna, stejne triky, stejne chovani. I Kim se k ni chova porad stejne. Nudi me to.
Ale jink knizka zas brilantni

28.07.2024 5 z 5

Ignis fatuus Ignis fatuus Petra Klabouchová

Na knizku jsem se tesila. A moc me zaujala. Jen asi trochu jinak nez ostatni ctenare. Hororove prvky - ano, velmi povedene. Napinave a prekvapive. No - byly vysvetleny - tedy skoro. Kazdy kraj ma sve povesti, ty sumavske nejsou vyjimkou. A dusevni nemoci a poruchy napdnou mnoho lidi. Co me vsak vydesilo nejvic, vehnalo mi slzy do oci a rozklepalo me jak ratlika - to byl ten politicky prvek. To nakladani s lidmi jako s bezcennym odpadem. A ta lidska odevzdanost, neschopnost se branit. Ty odporne manipulace. Pres deti, praci, stare rodice, majetek. Jak jsme to prezili. Lide musi byt velmi odolny zivocisny druh.
Dala jsem 5 hvezdicek, ale prece jen bych pulku strhla. Chvilemi to bylo ponekud prehlcene silnymi slovy. Ucinku by se dosahlo i kratsimi popisy.

21.07.2024 5 z 5

Noční dům Noční dům Jo Nesbø

Nesba jsem mela rada od zacatku. Pak mi ale Harry zacal jit na nervy - bud strizlivy a myslici na chlast, nebo ozraly, myslici na to, ze musi abstinovat.
Proto kdyz vydal jiny zanr, konkretne Krysi ostrov - skocila jsem po tom a byla nadsena.
Nocni dum me take nadchl. Mne se teda nezdalo, ze by to byl styl Kinga, King to je stupnujici se, ale nepopsane a asi i nepopsatelne napeti a hruza.
Nesbo popisuje hruzu presne - nekdy az moc. Ale zachivava svuj ctivy styl a postupne vysvetlovani. Proste - moc se mi to libilo. A uz mam koupenou Zarlivost, tak uvidime

11.07.2024 5 z 5

Podivná Sally Diamondová Podivná Sally Diamondová Liz Nugent

Kniha se cetla dobre. A rychle. Clovek byl zvedavy, jak se to vyvine. Namet skvely. Hlavni hrdinka mela fakt smulu na rodinu, tedy otce. A vlastne i otcima. A tak moc se snazila, mela radost i z drbnych pokroku. Nicmene - svuj stin neprekrocis. Z konce mi bylo opravdu hodne smutno.
Hvezdicku strhuji za to, ze ten dej nejak tak porad plyne, bez nejakych velkych prekvapeni

11.07.2024 4 z 5

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Kinga mam dost nacteneho, ale tuto knihu jsem dosud necetla. Videla jsem oba filmy a rikala si, ze kniha mi uz nic neda. Nemohla jsem se mylit vic. King - to.je hlavne to plizive zlo. Hruza, ktera neni smysly posizitelna, ackoliv o ni vsichni vi. To zlo, ktere cloveka ovlada a nuti delat veci, ktere nechce. A to v knize je velmi dobre popsano. Donutilo Judda zavest Louise na tajemne misto. Poskodilo Rachel vuz, aby nemohla dojet vcas. Uspalo Judda, ackoliv vypil more kavy. A hlavne donutilo Louise opakovane delat hruzne veci, i kdyz vedel, ze to bude mit desive nasledky. Pocity z toho zla, jeho vliv na cloveka je to, co vam zadny film neukaze. A je to mnohem desivejsi, nez vsechny filmove lekacky a krvave sceny.
King je proste kral hororu.

05.07.2024 5 z 5

Hra na vraždu Hra na vraždu Rachel Abbott

Trochu inspirace od Agaty Christie - cyankali v sampanskem. Ale velmi povedena kniha. Napinava, ctiva, skvele vykreslene postavy. Co je zakladem zapletky se da odhadnout asi v polovine, to jo, ale pachatel me prekvapil. I kdyz - asi me prekvapit nemel. Ale to vim az po docteni. Doporucuji - kdyz uz nic jineho, pekna ctiva detektivka se symaptickymi vysetrovateli.

04.07.2024 5 z 5

Jablka ze stromu nepadají Jablka ze stromu nepadají Liane Moriarty

U teto autorky mam rada to tajemno, neco se stalo, melo to nasledky, ale nerekne jasne, co to bylo. I v teto knize to je. A i kdyz se ukaze, ze vsechno je uplne jinak, ta psychologie postav je uchvatna. Ten retez pricin a nasledku - parada.
Navic je kniha velmi ctiva - neodtrhnete se od ni. Vrele doporucuji

04.07.2024

Nevlastní dcera Nevlastní dcera Georgina Cross

Kniha me chytla hned od zacatku. Vykresleni postav bylo skvele. Ta vecna snaha nevlastni matky, myslenky, ze nikdy nezvladne nahradit mrtvou maminku, sobectvi otce a zmatky pubertalni holcicky...primo jsem citila ty jejich zmatky a trapeni.
Kniha je navic velmi ctiva, neda se odlozit.

22.06.2024 5 z 5

Druhý manžel Druhý manžel Kate White

Tak tohle je absolutni spice. Knihu jsem nebyla schopna pustit z ruky, dokud jsem se nedostala na konec. To napeti, ty zvraty, porad a znovu. Uplne jsem citila utrpeni hlavni hrdinky, jeji obavy, strach. A ten konec me fakt prekvapil. Pachatel i jeho motiv. Velice doporucuji

16.06.2024 5 z 5

Pandemie Pandemie Franck Thilliez

Velmi zajimavy namet a kniha ma spad. Trochu mi vadily ty podrobne detaily hruz, nekdy se mi i zvedl zaludek a to jsem na thrilery i horory zvykla. Takze hvezda dolu. A druha za ten roztahany zaver. Clovek skoro nedycha, napeti, zda se jim podari zasahnout vcas a do toho presny popis cest, kudy jedou, dopravni situace, odevu okolojdoucich....Takze vlastne takovy prumer. Myslim, ze za mne to prumeru odpovida.

16.06.2024 3 z 5

Hluboko pod kůží Hluboko pod kůží Liz Nugent

Kniha me zklamala. Nebyla ctiva, musela jsem se do cteni trochu nutit. Proste me to nechytlo. Ani dej me neuchvatil. Pribeh evidentne dusevne nemocne holcicky, pak zeny, ktera neumi mit nikoho rada, vlastne ani sebe. Protoze to neumi jinak, zneuziva lidi svou krasou a neustalym lhanim a intrikami
Ale jeji okoli vlastne take zneuziva ji. Chce si ji prizpusobit obrazu svemu.
Verim, ze mnohym se tento pribeh muze libit, ale mne ne. Autorku uz vyhledavat nebudu

06.06.2024 1 z 5

Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

No to byla jizda. Nemohla jsem odlozit. Kniha je mimoradne ctiva, napinava. Domaci nasili v tak silene mire. Ubohe deti. Bylo mi.jich moc lito. A nejvic nakonec. Jak nakonec zustali vsichni sami, jen s tim hroznym tajemstvim. A podezrenim, ze nekdo z nich je vrah. Podezrenim, ktereho se do smrti nezbavi.

02.06.2024 5 z 5

Nevratné poškození: Jak naše dcery propadají transgenderové mánii Nevratné poškození: Jak naše dcery propadají transgenderové mánii Abigail Shrier

Kniha me vydesila. To, ze do sebe nezletile deti rvou hormony nejen bez souhlasu rodicu, ale i bez jejich vedomi, je hruza. Chapu, ze se nekdo muze narodit do "ciziho" tela, ale nez s tim zacne neco delat, mel by mit dovyvinuty mozek a mely by byt doleceny psychicke problemy.
Mnozi si neuvedomuji, ze cesta zpatky nikdy nebude bez nasledku. Jak by mohli. Jsou to deti.

26.05.2024 5 z 5

Neopouštěj mě Neopouštěj mě Kazuo Ishiguro

Tema silne, i kdyz uz se vyskytlo v nekolika knihach i filmech. Ze je TO spatne, dnes snad nikdo nepochybuje, i kdyz - kdo vi, k cemu lidstvo dospeje v budoucnu. Mne rozesmutnila ta odevzdanost, se kterou Kath cely pribeh vypravi. To smutne smireni. Jednu hvezdu odebiram za to, ze kniha tak nejak plyne jako reka bez pereji. Zadne prekvapeni, vse tusime driv, nez se o tom vyslovne hovori. A zadne svetylko na konci tunelu
Podruhe uz bych knizku necetla, ale asi si ji budu dlouho pamatovat.

26.05.2024 4 z 5