swamp

Docela jednoduše, ale účelně vystavěný fantasy příběh, který dokáže docela dobře uchvátit.

Naprosto oddechová kniha, která pobaví, ale zároveň na rovinu ukáže, jak se může cítit šestnáctiletý kluk, který se dostane do průšvihu.. :)

Je to spíš taková knížka na odreagování, ale pokud si - stejně jako já - rádi vedete statistiky. Bude se vám kniha Všechny moje lásky líbit.

Nepočítám-li Kačera Donalda apod., tak se pravděpodobně jedná o můj první - řekněme dospělácký - komiks.. tedy alespoň co si pamatuju. Temné, mrazivé a vyšinuté. Místy mi to přišlo až přehnaně těkavé. Přesto zajímavý počin.. určitě vyzkouším i nějaké další komiksy.

Nenazval bych to zrovna autobiografií. Spíš takovým výsekem spisovatelova života, který je však psán svižným jazykem. Místy je to docela vtipné a ukazuje nám to, jak Irving skloubil život zápasnický s tím spisovatelským.

Kratší povídka Thomase Manna, která ovšem dokáže zaujmout svou hloubkou.

Coelho se zde ubírá lehce (obsah má stejný nádech, ale forma je jiná) jiným směrem, nežli v ostatních svých knihách. Maria vypráví svůj příběh poměrně odvážně a předkládá čtenáři své nejhlubší touhy - obavy - chtíče .. odkrývá svou duši - a to především sama sobě. Přestože je kniha založená na skutečném příběhu jedné prostitutky, nemohu jí odpustit happy-ending jako z červené knihovny.. bleee. Na ten raději zapomenout, ať nám nezkazí zážitek z celé knihy.

Je zajímavé, že i přes můj ne zrovna kladný vztah k náboženství, tato kniha o víře a "Osobním příběhu" mě zahřála na duši. :)

Pro mě asi nejslabší z toho, co jsem od Fulghuma četl.. přesto velice úsměvné a pohodové počteníčko. Umí předkládat důležitá životní "moudra" naprosto skvělým způsobem.

Už název napovídá, v jakém duchu se kniha ponese.. :)

Skvělé a vtipné povídky a zamyšlení o věcech, které sami zažíváme dnes a denně. :)

Pan Karel Kopfrkingl - jedna z nejděsivějších postav české literatury.

Dechberoucí příprava pana Theodora Mundstocka na transport..

Soubory povídek má dle mého Foglar slabší. Tábor smůly není výjimkou.

Takový klasický Jestřábův příběh, nedosahuje kvalit Rychlých šípů, ale přesto je pěkně čtivá.

Pokračování Hochů od Bobří řeky.. a minimálně tak dobré.

Závěr trilogie o Rychlých šípech. Tato a dvě předchozí knihy jsou asi tím nejlepším, čeho se nám od Jestřába dostalo.

Druhý díl trilogie o Rychlých šípech. Losnu nebo Mažňáka? :)