Szilvia1 komentáře u knih
V příběhu se střídá minulost 2-krát a současnost.Trošku je to zamotané,ale kdo má rád rodinné tajemství,které se postupně odkrývají,tak tenhle příběh,tahle knížka je dobrá volba.Je v ní zmizení,tajná láska a na konci pěkné rozuzlení rodinného příběhu.Pěkná knížka.
Druhý díl ságy z Nového Zélandu je stejně jako první díl Krásný.Tady jsou už hlavními postavami vnučky Gwyn a Helen,ale i o nich se dozvíme pár věcí,ale ta Kura mi nějak nesedla,byla si jistá ve všem,Elaine byla dobrá a víc se mi její postava líbila.Je to sága,která se muže i víckrát číst a bude to vždy stejně krásné čtení.
Druhý díl o parfumérií Douglas je už spíš o druhou generaci puvodních majitelek,ale Anna i Marie se tam objevují.Příběh byl spíš trošku o jejich soukromých problémech a o politických názorech než o parfumérií,ale jsem zvědavá jak to s nimi dopadne,takže určitě si přečtu i třetí díl.
Příběh,který vypráví sestra modní ikony Coco je krásný od začátku až do smutného konce.Je tady vyprávěno od samotného začátku,kde se dozvíme,jak začala svoji kariéru modní ikony,ale je to příběh i její sestry Antoinety,která ji pomáhala i když jen s prodejem její kolekce.Její parfém je božský,mám ji a miluju její vuni.Je vidět,že autorka dělala velkou práci s příběhěm,který se jí velmi podařil.
První díl série pink Tattoo je o Lilianě,která je týraná a má ještě i dítě,které je nemocné,je velmi emotívný příběh při kterém se mi i slzeli oči.Druhý díl si taky přečtu,protože jsem zvědavá,co se mohlo přihodit Malvíně.
Pěkné letní čtení,kde se snaží tři lidé vytvořit vztah(babička,máma a její dcera).Ale vzplane tady i láska.Je tady i spousta jídla(jak jinak je to o Itálií),ale i krása popisovaných míst.
První díl o porodní báby Martě byla plná zvratu.Příběh byl pěkný,byla to dost tvrdá doba ale Marta si věděla rady.Pomohlo ji to,že viděla dost věcí napřed ale i to,že uměla léčit.Je to pěkný začátek série,jdu na druhý díl a přečtu i další díly.
Poslední díl trilogie o Sophii byl krásný,hlavně ten konec, kdy se nakonec střetla se svým synem,který už byl dospělý.Už se těším na další sérií autorky,která bude taky krásná a napínavá,jak jsme už od ní zvyklí.
Druhý díl je pěkně napsaný,je napínavý,jak se s rostoucím nebezpečím vyspořádájí ale je tam i láska,která se naplnila.Ještě na mně čeká třetí díl ale i ten si přečtu,jsem zvědavá co bude s nimi za války.
Třetí díl o osudech lidí ve Čokoládové vile nás provázel se začátky války a jejich osudem bylo,že radši odjeli z Německa a našli štěstí jinde.Knížka byla pěkným zakončením série,ale na konci to shrnutí bylo asi nejlepší.
Začátek rodinné ságy byla pěkná,plná zvratu,ale hlavně příběh je o tom jak se sny mužou uskutečnit(i když to v příběhu sabotuje jejich nevlastní matka),ale oni si poradí.Příběh je zajímavý,jsem zvědavá na další díly,co se sestrami bude dít.
Příběh o dívce,která ztratí nepjprv kvuli nemoci dvě sourozence a pak kvuli chudobě třetího bratra,je pěkný a zároven smutný,ale konec příběhu je tomu svědkem že všechno dobře dopadne.Jsem zvědavá jak se z nepřízní osudu dokážou zatočit další postavy ze série.Knížka má pěknou obálku ale i příběh uvnitř je pěkný.
Devátý případ komisaře Dupina byl napínavý.V této sérií se my líbí,že není jenom o vraždách ale i krásásch krajiny,jídla ale i zvyklostech dané části Bretane.Je to dobrá série,teším se na další část.
Knížka byla krásná,příběh byl zaměřěný spíš na ženy v té době a jak se postavení měnilo s příchodem války.A byla tady i láska,která i když ne napoprvé ale na konec se dovršila.
Knížka ukrývala trošku smutný příběh jedné ženy,která žije sama a jednoho dne se střetne s Angelou a s jejím synem,pak s k ním přidruží pejsek a všechno smutný se rozplyne.Příběh je o přátelství a o tom,že musíme pečovat o naše rodiče,protože i my o to budeme někdy stát.
Příběh o apatykářce,která míchala jedy pro zrazené a využívané ženy je pěkný příběh.Současná část děje byl trošku předvídatelný,ale minulá část byla zajímavá,napínavější.Autorka zaujala čtenáře(tak i mne) od začátku až do konce v napětí,jak zmizela apatykářka.Velice doporučuji.
Příběh je dvou dívkách,které se neznají,ale mají jedno společné:musejí v životě vydobít svoje místo,aby mohli přežít,obětovat se aby jejich děti mohli žít a aby nezažily tak kruté časy.Ale na konec se ty dvě ženy střetnou.Autorka napsala tento příběh ze své rodinné historie,a je to krásný příběh.Doporučuji.
Knížka ukrývá krásný příběh,který je o knížkách,knihovnách ale i o přátelstvích,kde se nikdo nezajímá,kdo jaké víry je,ale prostě jde o člověka.Je to pěkná knížka navzdory válce a krutostem,které v té době byly na denním pořádku,lidi nevěděli,kdo bude příští,koho odvedou příště.Kdo má rád(a) knížky a knihovny a ještě i tajemství,tak at si přečte tuhle knížku.
Příběh dvou lidí,který se velmi milovali,ale jedna osudná tragédie jich oddelila.Příběh byl smutný,pěkný a nedalo se knížku položit,byla jsem zvědavá,jestli Jess ještě potká svého Joea,a na konci,ho potkala,a všechno se v dobré obrátilo.
Příběh o Vinářově ženě byl krásný.Od téhle autorky si určitě přečtu i další knížky,protože umí čitatele vtáhnout do děje a nepustí až do konce příběhu.