tami1 komentáře u knih
Začátek hodně zdlouhavý. Celkově mě příběh Carli moc nezaujal. Daleko zajímavější byla střeštěná Fritzi a také trochu odbytá historická linka o Fabriziově osudové lásce.
Nádherná obálka skvěle doplňuje milostné trable Carly a Mitchella. Jiskrná romantika a sympatická partička mladých lidí dotvářejí moc hezký, pohodový příběh.
Druhý díl jsem zhltla s velkou chutí, stejně jako ten první.
Vyčerpávající informace o známých i neznámých místech, událostech a osobnostech Mexika, které charakterizují a formují obyvatele této nádherné země. Spousta barevných fotografií celkovou atmosféru knihy úžasně dotváří.
Doporučuji!
Krásná kniha o krásné zemi.
Autorce se prostřednictvím adresáře povedlo přenést k čtenářům něco z té fantastické barevnosti, radostné atmosféry a lákavé chutě Mexika.
Jediné, k čemu mám výhrady, je Cichén Itzá. Nenechte se odradit davy turistů, ti jsou dnes naprosto všude. Majestátnost a tajemnost toho místa pocítíte i přes cvakání fotoaparátů. Davy jsou ostatně i v Tulum a Cobá. A na pyramidu v Cobá už vás nepustí, od letoška zakázáno.
Doporučuji! México mi amor!
Ty tři hvězdičky jsou vážně s odřenýma ušima.
Nelogické, rozčilující chování hlavních postav sráží zážitek ze čtení hodně nízko. Přitom se kniha čte docela dobře, děj postupuje. Námět dobrý, jen by si autorka měla ujasnit směřování a psychologii hlavních aktérů.
Milé překvapení. Naprosto jiný příběh než ve filmu. Víc syrový, ne tak pohádkově dokonalý. Občas je poznat, že ho napsali dva autoři, mírný nesoulad.
Forma mi vůbec nesedla. Není to román ani literatura faktů. Celé dílo je plytké a nezáživné. Pár ověřených informací nevyváží tu spoustu fabulací a smyšlenek. Dvě hvězdičky dávám za snahu přiblížit nám tuto nelehkou dobu na příbězích sirotků a obyčejných dělníků.
Milá letní jednohubka, ve které jsem se vrátila ke svému oblíbenému seriálu. Nádherné prostředí sekvojových lesů, muškaření na řece a záplava zvláštních osobitých obyvatel městečka mě hezky naladili. Příjemné prázdninové čtení.
Osud Clary je plný střelného prachu, dezinfekce, ale i exotických vůní daleké Indie. Přes ztrátu své rodiny je schopná si vybudovat skvělou karieru a po každém otřesu se znovu vzchopit a přežít. V životě jí čeká spousta dobrých přátel, nenaplněná láska i těžká rozhodnutí.
Z knihy na vás dýchne lidská nezdolnost a schopnost sebeobětování pro dobro ostatních. Doporučuji!
Jako vždy mě nejvíc zasáhla ohromující první kapitola.
Živočišnos a strohá jednoduchost lovu. Obdiv nad praktickou zručností a schopnost využít beze zbytku dar, který jí poskytla příroda je jako modlitba a zároveň jako příběh pro budoucí generace.
Kniha o putování, smíření, smutku a nečekaném přátelství.
Nevšední humor z ní dělá nadčasové dílo, které dojme k slzám a zároveň přinutí přemýšlet o smrti a umírání jinak.
Poutavý rozhovor mezi Amosem a Širou o životě v Izraeli z pohledu člověka, který prožil téměř celý svůj dospělý život v komunitě kibucu Chulda. Jeho život velmi ovlivnila sebevražda matky, odcizení od otce, následný vstup do komuny a změna jména.
Amos Oz byl osobností, se kterou se muselo počítat na poli literatury, politiky a lidství. Díky své píli a nevídané sebereflexi byl člověkem, který se dokázal na různé aspekty svého života podívat vždy z několika úhlů.
"Nejsem zoufalý, protože vím, že žít, to je jako řídit auto se zakrytým předním
sklem a mít jen boční zpětná zrcátka, která ukazují, co je za námi. Známe jen
to, co bylo, ne to, co nás čeká. "
Pierre de Ronsard je jedním z nejznámějších renesančních básníků. Opěvuje krásu a mládí svých lásek (Kasandry, Marie a Heleny) a milostnými verši se je snaží svést. Je teatrální. Vyznává se ze svého soužení, touhy, strachu ze stárnutí a smrti, ale také ze silného milostného citu, který není opětován. Skvělý překlad.
Moc krásné básně!
Víc než má jaro květů v háji
a podzim hroznů, které zrají,
víc než má léto parných dnů
a zima jíní po ránu,
víc než má moře ryb a raků
a širé nebe chmur a mraků,
víc než má Bretaň kamenů
a Auvergne čistých pramenů,
víc než má půlnoc hvězd a svící
a prales větví ševelících,
mám já, má paní, kvůli vám
hluboko v srdci běd a ran.
Krásná kniha s velmi smutným a dojemným obsahem.
Alice se během svého krátkého života většinou setkává se spoustou bolesti, strachu a tajemství. Pravou lásku jí zatím projevila jen maminka, knihovnice Sally a rezervovaná babička se svými společnicemi. Celá rodinná historie je poznamenaná nebývalou spoustou tragédií, které všechny zúčastněné zanechávají zraněné a mnohdy neschopné se z minulosti vymanit.
Škoda, že nemá kniha pokračování, určité pasáže byly zbytečně strohé a také by mě zajímaly osudy ostatních postav.
Absurdně překombinovaný děj je plný konspirací a náhod, které spojují nespojitelné. Stejně jako ve Staříkovi a Analfabetce jsou hlavní postavy tak různorodé a svým způsobem divné, že by se vlastně ani nemohly potkat, natož spolu mít nějaký vztah. Zběsilá dějová linka vás vtáhne do děje a už nepustí.
Humor a pomsta jsou věčné!
Grafika knihy skvěle koresponduje s dobou a navozuje tu správnou socialistickou atmosféru. Z komiksu se dozvíme pár zajímavostí o této naší slavné sportovní ikoně a také něco málo o tehdejším režimu.
Jediná věc, která mi vadila, byla přemíra angličtiny.
Téměř celou dobu jsem měla pocit, že autor napsal poutavý historický román a pak se na něj rozhodl našroubovat detektivku. Závěr je skvělý, ale nemůže zachránit celou knihu.
Skvěle jsem se bavila.
Za vraha jsem považovala prakticky každého a stejně jsem neuhodla. Postavy jsou popsány barvitě, děj je plný zvratů.
Na Aljašku dorazilo jaro. Nebezpečná to doba, protože spolu s přírodou se probouzejí i vášně a city lidí. Láska, hormony, žárlivost, chtíč a nenávist jsou velmi špatnou kombinací. Kniha je plná rituálů, nádherné krajiny, zajímavých postav a vražd.
Tato série mi prostě sedí. Strašně moc se mi líbí propracovanost postav a možnost dozvědět se něco víc o místní komunitě Aleutů. První kapitola je naprosto ohromující.
Doporučuji!
Moc fajnová kuchařka plná tradičních receptů z podhůří Dolomit. Každý recept je doplněný vtipným komentářem autorky. Z knížky přímo tryská láska k vaření.
Při čtení se mi zbíhaly sliny od začátku do konce a určitě dobrou polovinu receptů vyzkouším.