tami1 komentáře u knih
Krásně napsaný příběh o několika zraněných duších, které se setkají a snad si vzájemně pomohu překonat bolesti a smutky, které je souží.
Velmi sžíravá satyra, která nám všem nastavuje zrcadlo a upozorňuje nás na to, že lidská povaha se zas tak moc nemění.
Zpočátku je kniha velmi vtipná, ovšem jak děj postupuje, stává se úsměv křečovitějším a nakonec se proměňuje spíš v grimasu.
Za mě lepší než Smrtka.
Mrazivý pohled na společnost v době, kdy lidstvo překonalo smrt a nemoci. ČLOVĚK se ale nikdy nezmění!
Celá série mě naprosto uchvátila.
Zkorumpovaný Ketterdam, grišové, čáry i mistrně vykonstruované plány mě bavily. Moc jsem fandila Kazu Brekkerovi a jeho partě, chtěla jsem ať se pomstí a získají to co jim bylo ukradeno. Protivníci nejsou žádná béčka a zdá se, že se proti našim hrdinům spiklo celé město. Prostředí je barvité, plné křivolakých, špinavých uliček. Tak nějak si představuji Londýn z dávných časů.
Mám jedinou výtku - některé skutečnosti se opakovaly a vysvětlovaly stále dokola.
Jsem nadšená.
Tento grafický román má přesně stejnou atmosféru jako knihy ze série. Moc ráda jsem se zase potkala s Cinder, Kaiem, Scarlet, Vlkem, Thornem, Cress, Winter a samozřejmě Iko. Jemný humor a přátelské popisování se vine celou knihou.
Tato řada průvodců je moje oblíbená. Ač je kniha vydána už v roce 2018 a některé informace (hotely, restaurace, ceny) jsou zastaralé, vše ostatní je pořád aktuální. Smekám před autorem,
protože to členění a komplexnost informací je obdivuhodné. Celé kouzlo dotváří bezpočet fotografií, ilustrací a map.
Doporučuji!
Pro mě hodně velké trápení, zastaralý jazyk a kostrbatý překlad mi daly zabrat.
Knížečka svým obsahem zasáhne čtenáře až syrovou jednoduchostí.
Sebevražda je akt, který dokáže zničit rodiny i celé komunity. Tabu panující kolem sebevražd je asi i jedním z důvodů, proč se k ní uchylují stále mladší lidé. Má punc něčeho tajemného, modního, cool.
Z knihy na vás dýchne dobrá nálada a chuť italských specialit. Také autorčina nezdolná síla a její optimizmus. Malinko mi vadily opakující se postřehy z prvního dílu, ale není jich mnoho. Pohodová knížka pro dobrou náladu.
Královsky jsem se bavila!
Partička sympatických, mladých lidí vyrazí na divokou vlakovou jízdu přes celé Rusko. Jejich styl cestování je plný zábavných situací, fajn lidí a piva.
Young thriller plný tajemství, lásky, napětí a lží. Příběh má příjemné tempo a velmi dobře propracovaný děj.
Bavila jsem se!
Jsem nadšená, koupila jsem pro synovce a samozřejmě neodolala.
Nádherně ilustrovaný vtipný příběh dvou naprosto odlišných hrdinů je plný vtipu a poučení. Brumla je laskavá, milá medvědice a Remcík je správně zpruzený, sobecký zajíc.
Doporučuji!
Na začátku jsem měla problém se začíst a ani hlavní postavy nejsou zrovna moc sympatické. Každý má svou pravdu a tu vypráví ze svého pohledu. Je jasné, že někdo lže.
Bohužel je děj dost předvidatelný, po dvou kapitolách tušíte a po půlce víte, jak to dopadne.
Takové nenáročné dovolenkové čtení.
Takové nemastné - neslané. Občas byla některá historka veselá, ale nanejvýš mi vyloudila lehký úsměv, slzy od smíchu bohužel ne.
Kniha hned na začátku zaujme a už vás nepustí. Čte se moc dobře. Děj i přes smutek a celkovou melancholii příběhu, běží díky kratším kapitolám jako splašený. Jediné, co mi vadilo, bylo skákání v čase. Přišlo mi úplně zbytečné a pro příběh naprosto nepodstatné.
Nádherná kniha plná rodinných tajemství, vzpomínek, víry v lásku a vůně sladkého pečiva.
Doporučuji
Jsem překvapená zdejším nízkým hodnocením, mě se kniha líbila moc.
Příběh vypráví osud dvou sester, které spolu vyrůstají v sirotčinci v Německu před a během 2. Světové války. Jejich vzhled, povaha a schopnosti je rozdělí a jejich budoucí životy už se nemohou víc lišit. Každá musí sama za sebe činit vážná rozhodnutí a pak se vyrovnat s následky svých činů.
Vtipná knížečka plná netradičních poznatků z cest.
Cestování, ženy, děti, pohostinnost a hygiena jsou témata, která bývají řešena u každého národa určitým specifickým způsoben. Na skok zaskočíme do Turecka, Albánie, Mexika i Brazílie, Mongolska a na Ukrajinu a všude tam se prostřednictvím humorných postřehů dozvíme zajímavosti ze života obyčejných lidí.
"V Evropě přežívá nedůvěra v němčinu, Asiat je ve střehu vůči japonštině a ruštině, Latinská Amerika je naopak ostražitá vůči angličtině. Na závěr jedno povzbudivé upozornění. Čeština nevadí nikomu."
Původně jsem knihu vybrala kvůli výzvě, ale je perfektní!
Přečteno jedním dechem.
Zřejmě jsem pro sebe objevila novou oblíbenou autorku.
Ava se na své 28. narozeniny dozví zdrcující zprávu. Rakovina je zpět a už nemá naději na vyléčení. Přesto se rozhodne si zbývající čas užít a splnit si poslední přání. V této nelehké době je obklopena milující rodinou a přáteli. Dokonce potkává svou životní lásku.