tami1 komentáře u knih
Kniha, která vás zavede do tajuplné Číny. Země plná protikladů, pokrok tak zběsilý, že mu musí ustoupit lidé, budovy i tradice. Neustále sledování je už jen třešničkou na dortu.
Díky, že jsem tuhle zemi mohla navštívit prostřednictvím této zajímavé knížky.
Velmi čtivě napsaný psychologický román plný napětí a zvratů.
Autorce se povedlo perfektně ztvárnit hlavní postavy jejichž povahy se vzhledem k okolnostem vyvíjely hodně zajímavě. I když pro mě v některých situacích nereagovaly zrovna logicky. Zřejmě nejsem schopná pochopit to sebeobětování a míru empatie, kterou v sobě měli Christopher, Hannah a Piper. Jejich chování spíš připomíná blázny trpící "Mesiášským komplexem" než lidi se zdravým rozumem.
Strašná nuda!
Dočteno se zatnutými zuby a s nadějí, že mě snad na konci čeká nějaká pointa, nějaký wow-efekt. Tak nic! Zase jedna opěvovaná klasika, která šla úplně mimo mě.
Hodně zamrzí naprostá absence hlavního hrdiny nebo dějové linky, která by celý příběh spojovala a v těch suchopárných politických kecech vytvořila aspoň náznak akce.
Paráda! Tuhle sérii vážně žeru!
Díl od dílu lepší. Hodně mě baví neobvyklá inspirace klasickými pohádkami, vtip a romantika v sci-fi hávu.
Doporučuji!
Tajná, osudová láska spojí život Mallory a Jaka. Rok co rok se setkávají a prožívají jedinečnou romanci, odtrženou od svých běžných životů. Téměř třicet let si dopřávají jeden víkend plný vášně, lásky a pochopení bez svých oficiálních partnerů. Vytvářejí si svou rutinu, kterou do puntíku dodržují.
Nádherná kniha!
Nadchly mě začátky kapitol, ve kterých jsou uvedeny stěžejní události i zajímavosti z každého roku. Také je zde zmíněn bezpočet knih, které oba čtou a navzájem si je doporučují. Nechám se také inspirovat.
Zpočátku mě celkem rozčilovaly opakující se myšlenky a slova. Měla jsem pocit, že se Poppy stále motá v kruhu a její cesta nikam nevede, ale to je jen začátek. Tempo se postupně zvyšuje a rozhodně není nouze o překvapivé zvraty.
Kniha má v sobě vše, co od tohoto žánru čekám. Nový zajímavý svět, napětí, vraždy a samozřejmě lásku. Propracovaná hradba lží a ucelený systém života vnucovaný přes víru a božstva je skvěle vymyšlený.
Mladičká a naivní princezna Kateřina Aragonská je vržena do dramat dvorského života téměř bez přípravy. Bojuje s láskou, protokolem cizí země, jazykem a intrikami. Její osoba je mnohdy jen figurkou v strategii mocných mužů. Ale i Kateřina má svou hlavu, díky nepřízni osudu se její osobnost vyvinula v hrdou a zbožnou ženu, která není ochotná ustoupit ani o krůček ze svých zásad.
Taková trochu staromódní detektivka, ve které netečou potoky krve a není plná akčních scén. Přesto se mi líbila. Nadchlo mě prostředí Laponska a historie a zvyky Sámů. Je to svérázný kus země, který své obyvatele nijak nehýčká a kde přežijí jen ti nejodolnější.
Nedovedu si představit, že bych čtyřicet dní neviděla slunce. A ty teploty! Brr - ještě teď je mi zima.
Moc se mi líbila pointa příběhu a obálka.
Ale vyprávění bylo hodně rozvleklé a místy dost nudné. Některé kapitoly snad spisovatelka připsala dodatečně, byly naprosto zbytečné.
Pořád jsem měla pocit, že je Sarah a Eddimu sotva dvacet a ne skoro čtyřicet. Jsou tak nejistí, bezbranní a zoufale neinformovaní, až je to k neuvěření.
Trošku jiný Minier, ale možná o to lepší.
Překvapivě aktuální téma zneužívání IT technologií je pořádně děsivé. Autor jej zasadil do atraktivní a pro většinu z nás velmi exotické lokality Honkongu.
Nenudila jsem se ani minutu. Doporučuji!
Geniálně napsaná sonda, do života smetánky žijící ve viktoriánské době ve staré dobré Anglii. Táto rodinná sága mě okouzlila především precizně vypracovanými charaktery postav a také, skvěle popsanou atmosférou a náhledem do smýšlení tehdejší společnosti.
Námět je naprosto skvělý, ale knize chybí ta příslovečná jiskra. Nemohla jsem se začíst, v postavách jsem měla lehký chaos a i když se tam pořád něco dělo, přišlo mi vyprávění nudné a překombinované.
Knížka u které se budete usmívat nebo nahlas řechtat. Už se nemůžu dočkat až dcery dorostou a budeme ji číst spolu tak jako já kdysi s mámou ...
Luc a Ava se sice občas chovají jako zastydlí puberťáci, ale v policejní práci jim to tolik nevadí. Dva velmi výkonní vrazi jsou dostatečným tahounem příběhu. Knihu jsem zhltla velmi rychle a brzy se těším na další díl.
Barvité zamyšlení nad smyslem života. Vše se jeví jinam, když se dozvíme, že tohle je náš poslední den.
Je v pořádku žít, plakat, křičet, milovat, blbnout, truchlit, bát se i smát se. Je to náš život, tak žijme.
"Jsou věci, které dospěním získáme, a stejně tak jsou věci, které ztrácíme. Tolik emocí a pocitů, které už podruhé člověk nezažije."
Začátek skvělé detektivní série.
Trochu detailnější seznámení se svérázným Harrym Boschem. Já už jsem pár knih ze série četla, takže jsem přesně věděla do čeho jdu.
Drsný Harry, kterého formovalo nelehké dětství a válka ve Vietnamu je prototypem "staré školy", kdy detektiv je tvrdý chlap. Je zásadový a loajální.
Skvělé čtení!
Lehké romantické čtení o hledání sebe sama. Děj je celkem předvídatelný, ale vůbec to neubírá na čtivosti. Pestré postavy dotvářejí velmi sympatický, odpočinkový příběh.
Kniha se mi moc líbila. Trochu připomíná - Sapiens: Stručné dějiny lidstva.
Líbí se mi svérázné hodnocení povahových rysů Čechů, Moravanů a Slezanů, kteří se podle autora docela liší. Velmi mě oslovilo vtipné pojetí dějin od Velké Moravy až po převrat.
Kniha přináší zcela nový pohled na české dějiny!
Zasmějete se!
Doporučuji!
Skvělý úlovek z knihobudky!
I když nepatřím ke generaci trampů, touto knihou na mě dýchla nostalgie zpívání u táboráků. Autorka svými povídkami mistrně přibližuje snovou atmosféru zašlých časů, ztracených přátel a pospolitosti. Pravda, o těch vandrech se moc nedozvíte, zato strávíte spoustu času v trampských osadách a hospůdkách.
Pokud si chci přečíst kvalitní historickou biografii, vím že u knih Alison Weir nesáhnu nikdy vedle. I tentokrát jsem si užila osudy princezny Alžběty od jejího raného dětství až po dobu, kdy se stala královnou. Příběh začíná v okamžiku, kdy Alžbětě její sestra Marie oznámí smrt její matky - Anny Boleynové.