teer.h teer.h komentáře u knih

Koruna Koruna Kiera Cass

Cokoli, co by Kiera napsala bych milovala. Její knížky jsou prostě krásné. Čtou se tak lehce a rychle, že se do nich nedá nezamilovat. O obálkách nemám ani slov :)
Opět krásný díl. :)

28.06.2017 5 z 5

Rod nebes a dechu Rod nebes a dechu Sarah J. Maas

Sarah J. Maas pro mě je a bude jednou z nejlepších spisovatelek fantasy příběhů. Říkáte si, že když máte přečtené její dvě předchozí série, tak Vás nemůže už něčím překvapit a nemůže ty knihy ani překonat. Ano, přesně tohle ona dokáže. Dokáže napsat dokonalý a propracovaný příběh, který Vás doslova posadí na prdel. Po celou dobu čtení, budete součástí příběhu a v hlavě se vám bude odehrávat příběh, jako byste tam sami byli. Nebudete kvůli tomu moci usnout, protože budete stále přemýšlet nad tím, co se děje a co se bude dít.
Tohle byl další famózní příběh, který mě opravdu dostal a neměla jsem na konci příběhu slov. Jediné na co jsem se zněla bylo “panebože, to není možný!”.
Takže podtrženo sečteno… další famózní fantasy příběh, který Vás naprosto dostane. Budete brečet, budete se smát, budete naštvaní, budete mít husinu po celém těle, ale hlavně se zamilujete.

Pokud milujete náročnější a propracované fantasy knihy a od autorky jste ještě nic nečetli, tak už to koukejte napravit!

MILUJU!

A velké díky patří Humbook ta poskytnutí knihy v rámci spolupráce. ️

29.10.2022 5 z 5

Truly Truly Ava Reed (p)

Do knihy jsem se zamilovala už jen díky její krásné obálce a příběh mě také nezklamal! Od knihy jsem dostala téměř vše, co jsem od ní čekala. Hlavní hrdinku jsem si zamilovala a to samé i Cooper... další můj knižní crush :D
Bylo to poprvé, co jsem si v knize zamilovala vedlejší příběh a potřebovala knihu o nich :)

05.10.2021 5 z 5

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Další perfektní díl! Musím říct, že mě opravdu bavil, a to zejména vtipné scénky z famfrpálu, kde Lee Jordan komentoval zápas. Takhle jsem se u knihy dlouho nezasmála. Jsem opravdu ráda, že jsem se do Harryho pustila, člověk pochopí takovou spoustu věcí, kterou ve filmech nepochopil (tedy aspoň já některé věci). No a Malfoj...achjo, vždycky mě bral vztek :D. Těším se na další díl. :)

14.03.2020 5 z 5

Odveta Odveta Joelle Charbonneau

SPOILERY!
Musím říct, že mě trošku mrzí, že už tato série končí a poslední díl byl tak krátký. Nicméně konec knížky byl velmi napínavý a nedalo se od něj opravdu odtrhnout. Co se týče toho, co jsme se dozvěděli na konci, jak to vlastně všechno bylo, mě velmi překvapilo, jak Dr. Barns bojoval o to, aby Cia postupovala dál... ale poněkud jsem se na konci ztratila mezi zápletkou Dr. Barns, Collindarová a Symon.. trošku jsme byla z toho mimo, kdo co chtěl a kdo byl byl z nich ten "nejhorší". To, že Collindarová v tom měla prsty jsem si od začátku trošku myslela.
Dále jsem čekala, že třeba Michal se vrátí, já mu prostě fandila :D
Tomas... nono ten se mi nějak od začátku nezamlouval, vztah mezi nimi byl podle mě až moc rychlý, tak nějak mi to přišlo divný a čekala jsem, že on bude nějaký ten zrádce. Moc jsem to teda neodhadla :D
Se Zeenem jsem to bohužel čekala, ale i tak jsem měla slzy v očích a bylo mi to moc líto.
Určitě tuhle sérii doporučuji, já jsem si ji zamilovala, škoda, že už končí :) za mě 4*

20.09.2017 4 z 5

Siréna Siréna Kiera Cass

Myslím si, že k obálce opět není co dodat :-)
Kieru jsem si jako spisovatelku velmi oblíbila, díky trilogii Selekce.
Její psaní je lehké a velmi hezky a snadno se čte. Určitě to není jako Selekce a ani není důvod to srovnávat.
Příběh je hezký a jsem ráda, že jsem opět mohla číst něco od ní.
Velmi hezké oddechové čtení :-)
(láska zvítězí nad vším - toto téma mám velice ráda! :)

16.02.2017 4 z 5

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Knihy selekce pro mě byly a vždy budou ty nejlepší! :)
Na knihu šťastně až navěky jsem narazila úplně náhodou, když jsem se šla podívat do mého oblíbeného knihkupectví. Když jsem ji uviděla, všechny ostatní knihy, co jsem měla v plánu si koupit, prohrály. (co si budeme povídat, stalo se mi to i s Dcerou :D)
Kiera je opravdu neuvěřitelná spisovatelka, do jejích knih se každý musí zamilovat.
Tak moc mě potěšilo přečíst si vše z druhé stránky a ne jen z Američiny. Je to další krásné dílo, které mě moc potěšilo. Teď do sebe vše zapadá a vím, jak vše bylo.
Z druhého výročí Maxona a Ameriky jsem měla slzy v očích :)
Moc mě potěšilo, že jsem poznala i Maxonova otce a jeho matku. Musím říct, že mě jeho otec velmi překvapil, takhle jsem si ho nepředstavovala, ale mrzelo mě, to co se z něj poté stalo, jak byl zlý na Maxona event. na Americu.
Už se těším, až si přečtu selekci znovu, protože jak to přečtu jedním dechem, spoustu věcí zapomenu :)

31.10.2016 5 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Knihu jsem četla až poté, co jsem viděla film. Je velmi krásná, velmi se mi líbila. Je to kniha zase o něčem jiném, než všechny. Člověk se nad sebou zamyslí, jak někteří lidé nemají život lehký a snaží se to zvládnout a být stateční. A to je důležité:)

To, že je knížka lepší než film, tak to bývá vždy, film nikdy nebude stejný. Jedna z knížek, která mě opravdu hodně rozbrečela. :) Doporučuji!

24.08.2016 5 z 5

Oběť Oběť Andrea R. Cremer

Knihu jsem právě dočetla. Musim říct, že příběh jsem si velice zamilovala. Velmi jsem si oblíbila Adne, Connora a Bryn. Tento díl byl plný zážitků a napínavých dějů. Ale ten konec? Jako fakt? Vůbec z toho nemám radost, až mě to naštvalo. Nelíbilo se mi to. Ren byl prostě nejlepší. Škoda, do posledního dílu už se mi nechce, ale třeba se mi to bude líbit :-)

23.07.2016 4 z 5

Poslední song Poslední song Nicole Böhm

Jelikož jsem milovník romantických příběhů, zejména od německých autorek, tak bylo jasné, že tahle kniha nebude chybět v mé knihovně.
Tohle byl opět fantastický příběh, který čtenáře absolutně pohltí a nebude chtít knihu odložit.
Příběh se odehrává v New Yorku, kde je hlavním tématem hudební prostředí. Kniha odkrývá všechny stránky toho, co obnáší být slavný, ale i to, jak těžké je dosáhnout úspěchu. Autorce se skvěle povedlo popsat právě ty stinné, ale i krásné stránky toho být a chtít být úspěšný. Spousta lidí si totiž myslí, že být slavný je výhra a není to nic těžkého, nicméně už nevidí ten bulvár, nátlak a neustálou dřinu si vše udržet.

Pojďme ale k romantické lince. U romantických příběhů je důležité, aby byla uvěřitelná a Nicole Böhm se to naprosto skvěle povedlo! Ta chemie mezi Riley a Julianem byla hmatatelná a krásná, že jsem se zamilovala taky!

Takže pokud milujete romantické YA příběhy, které v poslední době vyšly, tak touto určitě nešlápnete vedle. Z příběhu Vám půjde mráz po zádech, ukápne Vám slza a hlavní hrdiny a to prostředí si zamilujete.️ A já se těším na další díl!

Za knihu mockrát děkuji @humbook protože tohle byl skvělý příběh a já jsem nadšená, že jsem si ho mohla přečíst v rámci #spoluprace #humbookblogeri :)

12.09.2022 5 z 5

Kluk napravo Kluk napravo Kate Stewart

Tahle kniha mě velmi překvapila. Dostala jsem mnohem více, než jsem očekávala. Na příběhu mě moc bavilo, jak je všechno "reálné". Ty vztahy, láska apod. :) Rozhodně stojí za přečtení. Milá oddechová kniha na pohodový víkend :)

21.03.2022 4 z 5

Hejno havranů Hejno havranů Kate Stewart

Do této knihy jsem se naprosto zamilovala. Skvělý a čtivý příběh, který jsem nemohla odložit. Už teď je pro mě mučení čekat na další díl!

21.03.2022 5 z 5

Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Skvělý a čtivý YA příběh s docela originálním světem, ve kterém byla i moc hezká romantická linka. A ta obálka, ach.
Troufám si říct, že tohle nebylo nijak náročné čtení. Kniha mi doslova utíkala pod rukama. Zprvu jsem se trochu lekla její tloušťky, nicméně nestačila jsem se divit, jak rychle jsem knihu přečetla.:)
Škoda jen, že tento příběh je standalone. Já bych si dala alespoň trilogii. :)

21.03.2022 4 z 5

Zachraň mě Zachraň mě Mona Kasten

Tohle byl další krásný příběh od Mony Kaštan, který jsem si velmi užila. I když série Znovu je jednoznačně lepší, tak tohle nemůžu rozhodně hodnotit jinak než kladně.
V tomto příběhu se ocitáme v prostředí střední školy a spousty bohatých lidí. Bavilo mě, že tam byly pohledy obou hlavních hrdinů. A i když tam byly momenty, kdy bych hlavním hrdinům dala pár facek, tak se mi příběh líbil :)

30.12.2021 4 z 5

Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Po této knize jsem už pokukovala dlouho, jelikož jsem na ni viděla spoustu krásných recenzí. Téhle knize skoro vůbec nic nechybělo. Dostala jsem mnohem víc, než jsem čekala. Nechybí drama, sexuální napětí, romantická linka, ale i super zápletka.

Přiznám se, že by mi od začátku “to hlavní” bylo jasné, nicméně to nemění můj pohled na knihu. Měli jste mě vidět, když vše bylo “prozrazeno” a já volala na celý barák:
”já to věděla!” Ba naopak, absolutně mi to nevadilo, uzila jsem si svoji radost, že mi to bylo jasné a věděla jsem to.

Hlavní hrdinka Poppy se mi líbila. Nebyla to žádná klasická ufňukaná naivka, ale dívka, která se ničeho nebojí a jde si za svým. Nutno zmínit i její skvělý smysl pro humor. I když vy jste v napětí a čekáte co bude, její sarkasmus Vás stejně rozesměje.

Hawke…ano, máme tady další můj knižní crush. Panebože, ten je ale dokonalej! Naprosto skvělý hlavní hrdina, který mě bavil tím, že co na srdci, to na jazyku. Jeho narážky jsem si dost užívala.

Celý svět, ve kterém se kniha odehrává se mi líbil. No dobře, slovo Panna už mi lezlo dost krkem

Kniha je skvěle a čtivě napsaná a já ji hltala od první stránky, až do konce. Už teď bych potřebovala akutně další díl, na který si budu muset bohužel počkat.

Pokud ještě váháte, zda si knihu pořídit, ode mě máte jednoznačně ano ano ano!

“Polovina jejího obličeje je mistrovským dílem, ta druhá polovina je noční můra.”
“Obě poloviny tvoří kásný celek.”️

14.11.2021 5 z 5

Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Já ani nevím, kde začít. Sarah J. Maas je neuvěřitelná spisovatelka, nechápu jak může stále psát takové dokonalé příběhy.
Tahle kniha mě nekolikrát dokázala, tak rozesmát, ale zaroveň i několikrát vehnat slzy do očí.
No co si budem, jméno Hunt bylo sexi už hned, co jsem ho četla :D
Bryce jsem si oblíbila, mě se líbilo, že to nebyla taková naivní klasická blbka.

Já jsem se do téhle knihy zamilovala!

07.12.2020 5 z 5

Zaslíbená Zaslíbená Kiera Cass

(SPOILER) Takové celkem oddychové čtení, Kiera má velice hezky čtivé příběhy.
Nicméně na Selekci to nemá a myslím, že se jí ani nikdy nic už nevyrovná. Celý příběh byl takový, no celkem uspěchaný. Moc nevěřím tomu, že všichni umřeli.
Uvidíme, co bude v dalším díle :)

14.07.2020 3 z 5

Máme to rádi zdravě Máme to rádi zdravě Tomáš Kosačík

Velmi dobré a rychlé recepty! :)

23.07.2019 4 z 5

Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Achjo, proč to Sarah nemohla udělat aspoň na 10 dílů?
Nádherné zakončení, musím říct, že jsem dostala opravdu záchvat smíchu u jedné scény :D. Mě se to moc líbilo a konec je nejlepší. "Na hvězdy, které naslouchají, Feyre"..."Na sny, které se plní, Rhysi."

07.11.2018

Ztracené insignie Ztracené insignie Sandra Regnier

To už je konec? Jsem opravdu ráda, že jsem se rozhodla si tyto knihy koupit. Snad nikdy jsem nečetla nic (z knih sci-fi, fantasy) co by mě dokázalo takhle rozesmát. Ani v posledním díle na srandě autorka neupustila.
SPOILERY:
Scénka, kdy si Fay "ublinkne" a Lee si myslí, že ji někdo zranil mi opět utkvěla v paměti jako několik dalších v předchozích dílech.
Mohu říct, že i autorka celkem hezky objasnila jak se všechno na konci má (až teda na podrobné rozvedení rodokmenu, kdo s kým co měl a jak jsou příbuzní... to jsem se opravdu ztrácela :D).
Nicméně krásné završení této série a mrzí mě, že už končí. Konec byl smutný a Ciarana mi bylo velice lito, dost jsem si ho oblíbila.. a dále Phyllis.. to jsem opravdu nečekala.
Nemohu hodnotit jinak než 5 hvězdičkami!

17.11.2017 5 z 5