teeyinka

Zkrátka super! Kniha je psána s lehkostí a skvěle se čte. Skvěle jsem se pobavila, ačkoli se hrdinové nacházeli v ne tak zábavných životních situacích.
A obdivuju každého ne-s*áče! Já bych na to neměla, ale kdoví, co bude, až přijde krize středního věku :)

Námět knihy a prostředí až apokalyptického jezera se mi docela líbily, ačkoli atmosféra byla dost těžká a depresivní (kniha není nic pro slabé povahy se sklony k depresím).
Co mi ale vůbec nesedlo, byl autorčin styl. Do čtení jsem se musela přemáhat a kdyby kniha byla delší, odložím ji po pár stranách, což by byla na druhou stranu škoda, protože myšlenku to má.

Super! Skvělá, vtipně napsaná kniha, která skvěle vystihuje putování horami - a už se těším, až sleze zase sníh! Bavila jsem se pořádně, s takovou partou musí být radost cestovat!

Musím se přiznat, že naivní Ema, která byla obětí knižních ideálů a té jediné pravé románové lásky, mi neskutečně lezla na nervy. Každopádně je to skvělá kniha a já jsem strašně ráda, že nemusím žít v dané době. Nemůžu se však ubránit přesvědčení, že po našem světě i v dnešní době běhá spousta lidí, kteří jsou stejně ztracení a znudění jako hlavní hrdinka.

Ze začátku jsem měla problém začíst se, přibližně od renesance jsem se ale těšila, jak to celé dopadne. Nadchl mě nápad autora, navíc mi trochu potrápil mozkové závity, donutil přemýšlet a popustit uzdu fantazii. Kdybych se s knihou setkala na střední, filozofie by se mi určitě učila lépe.

Krásná kniha o všedním životě a běžných problémech. Moc se mi líbil nápad, styl a prolínání životních příběhů.

Rozhodně zajímavý rozhovor s člověkem, který má ucelený a jasný pohled na svět a nebojí se vyjádřit svůj názor.

Má první zkušenost s těmito autory (ano, nezjistila jsem si, že je to část větší ságy).. Každopádně i tak se mi příběh v zásadě líbil, konec byl překvapivý (popravdě díky němu jsem jednu hvězdu přihodila), takže v tomto směru spokojenost.. Bohužel s některými částmi knihy jsem bojovala a se stylem jsem měla neuvěřitelný problém, což bylo zčásti dáno i překladem.. Místy zbytečná detailnost, neustále přítomný čas i v místech, kde by byl přirozenější čas minulý, a zastaralá slova jako blyskotat, přehršel či přeprška jsou na mě zkrátka moc..

Krásné čtení, které jsem si dávkovala, abych tuhle čistotu a přiměřenou reflexi zkombinovanou s popisem dobrodružství nezhltla najednou. Styl myšlení autorky mi neskutečně sedl a na čtení jsem se vždycky těšila. Díky za krásné chvíle a zamyšlení nad životem.

Velmi zvláštní kniha, o které jsem během čtení nevěděla, co si myslet. Líbil se mi ale závěr, kde mi to vše začalo dávat větší smysl. Je napsaná poměrně čtivě, alespoň já jsem chtěla vědět, co z toho vyleze. Výlety do jednotlivých fází dějin jsou zajímavě popsané, za mě originálně pojaté a příběh Josefa, Georga a Sofie je dostatečně záhadný, ale ne úplně mimo. Stačí si jen vybrat mezi Pochybností a Vírou, podle toho se bude odvíjet čtenářovo chápání :)

Četlo se to dobře a rychle, vlastně mi to něčím připomínalo Patrika Hartla - vztahy v různých podobách, taková oddechovka (i když rodinné vztahy oddechové vůbec nebyly). Líbil se mi mix naivity a reality.

Bohužel mi styl této knihy tentokrát nesedl, což je asi dáno přepisem z diktafonu. Co se mi ale líbilo, byly krásné fotky, vtipné kresbičky a hlavně možnost poznat Stezku Českem.

Opět kniha nabitá informacemi, zvlášť ve mně rezonovala věta "Kdyby si každý pozemšťan prohlédl Zemi z vesmíru, ledaco by pak fungovalo jinak." Jo, kéž by. Po rozboru všech konfliktů, válek, třecích ploch a vlastně dost špatných vyhlídkách jsem byla velmi ráda za poměrně optimistický až patetický závěr.

Nejsem velký fanda fantasy, ale tahle kniha se nějak náhodně objevila na mém read listu. Ano, občas jsem se ztrácela a v několika částech mě popisy nebavily. Pravdou ale je, že to mělo docela spád. Autorka přichystala úplně nový svět, s velkou dávkou duchařiny a slušnou dávkou násilí, ale nějak to do sebe zapadá a čtenáře (alespoň mě) to baví. A to dokonce do té míry, že si zítra jdu pro další díl.

Souhlasím s tím, že je těžké se do knihy začíst, některé první strany a dlouhé popisné pasáže jsem přeskakovala a říkala si, jestli touto knihou chci ztrácet čas. Nakonec jsem tomu dala šanci a kolem 80. strany to začalo být pomalu zajímavé. Nakonec se z toho vyklubal dobrý nápad a kritika společnosti.

Pěkné shrnutí základních poznatků z fonetiky a fonologie češtiny. Jednoduše napsané, dobře vysvětlené, něco takového na našem trhu chybělo. Ocenila jsem klíčová slova k jednotlivým kapitolám, díky kterým rychle najdu to, co zrovna potřebuju. Děkuji!

Známý koncept, kterým jsem se prokousávala docela dlouho, ale dalo mi to nový pohled na řešení problémů v různých sférách života. Zvlášť na konci mi kniha připomínala koncept "zlého dvojčete", který zmiňuje Marián Jelínek.

Sice se kniha soustředí hlavně na sportovce, i tak byla ale zajímavá a lze si z ní vzít i lecco do běžného života.

Některé mýty budí k zamyšlení (a že jsem se taky chytla za nos :-), ale bylo mi líto, že se nejde více do hloubky. Velmi jsem ocenila tipy pro další rozšiřování obzorů na konci knihy.

Bohužel jsem se dvakrát snažila knihu přečíst, ale ani po třech letech jsem to nezvládla. Pravděpodobně nejsem cílová skupina, takže knihu posílám dál a třeba někomu poslouží!