Tenebien | Komentáře u knih | Databáze knih

Tenebien Tenebien komentáře u knih

P.S. Mám ťa rada P.S. Mám ťa rada Kasie West

Návyková četba, ale furt to nebylo ono. Jsou mnohem lepší knížky od Kasie Westové. Jen teda ty nejlepší u nás nevyšly. *nechápe* (čteno v originále)

24.06.2019 2 z 5

Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Lepší než první díl. Hrozně mě bavily flashbacky. Proč jako jenom dvě knížky? :-) (čteno v originále)

24.06.2019 5 z 5

Deník rostoucího bříška Deník rostoucího bříška Bára Trojanová

Ze začátku dobré, v půlce to ztrácí šmrnc, ale konec je zase celkem vtipný.

17.02.2019 3 z 5

Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Koukám, že databaze je žárlivá na goodreads a maže mé komentáře, které obsahují odkaz na recenzi na nich. Nebudu sem vypisovat všechno, co jsem psala tam, protože jsou v mé recenzi spoilery (zakryté). Jen bych chtěla podotknout, že tenhle díl byl nepatrně slabší než dvojka. I tak si ale přečtu pokračování, protože Nesta a Cassian. :-) A pokud chcete vědět všechno, odkaz je někde v diskuzi nebo to jde dohledat přes můj profil. (čteno v originále)

26.03.2018 4 z 5

Poušť v plamenech Poušť v plamenech Alwyn Hamilton

Tahle knížka se nejspíš dostane do seznamu mých oblíbených. Byla totiž super.
Nebylo v ní hluché místo, byla plná akce, magie a dobrodružství. Hlavní hrdinka byla skvělá, víc takových, prosím. :)
No a já jdu na další díly. (čteno v originále)

10.03.2018 5 z 5

Jaro rebelů Jaro rebelů Morgan Rhodes (p)

Já jen nechápu, proč nevyšly další díly. Tahle série je kniha od knihy lepší a lepší. (čtu teď pátý díl a jako wow)
Je pravda, že v tomhle díle se toho tolik nestalo, jen nám postavy trošku charakterově vyrostly a posunuly se, což já ráda. :) Navíc mi kniha přišla mnohem lepší než první díl (a ten byl dobrý). (čteno v originále)

24.02.2018 4 z 5

Krátké pohádky pro unavené rodiče Krátké pohádky pro unavené rodiče Michal Viewegh

To je jako všechno?
Některé vtípky byly dobré, ale celkově to bylo takové o ničem...

15.12.2017 2 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

3,5 hvězdičky
Ze začátku trošku pomalejší, ale i tak jsem si to užívala. Jen mě teda trošku naštvala závěrečná část knihy a to, co autorka udělala s postavami.
Mohla bych, prosím, dostat knížku BEZ milostného trojúhelníku?
A ráda bych poznamenala, že nejdřív jsem si zamilovala Tamlina, ale ke konci knížky jsem ho začala mít nerada. A ten druhej chlap? To jako vážně?!
Team Feyre. (čteno v originále)

05.12.2017 3 z 5

Růže & dýka Růže & dýka Renée Ahdieh

Skvělé zakončení skvělého příběhu. Nemohla jsem přestat číst. Řekla bych, že první díl se mi líbil o něco víc, ale na druhou stranu jsme tu viděli víc magie, i když stále nevím, jak přesně to fungovalo. :D
Líbilo se mi, jak Shahrzad s Khalidem byli vůči sobě ochranářští.
V tomhle díle bylo víc akce a dobrodružství, ale zase mi chyběly něteré jiné aspekty z první knihy...
A ta jedna smrt? Naprosto zbytečné.
Každopádně mám tip na knižní sérii pro neteř. (čteno v originále)

14.08.2017 4 z 5

Boj o trůn Boj o trůn Amanda Hocking

Ani nevím, co k tomu napsat. Mé pocity z druhé knihy přetrvávají.

26.07.2017 2 z 5

Únos čtvrté princezny Únos čtvrté princezny Julia Golding

Tuhle knížku mi doporučila ségra a já jsem fakt ráda, že jsem si ji přečetla. Vtáhlo mě to do děje a nemohla jsem se odtrhnout. Bylo to takové roztomilé a oddechové čtení, které doporučuji každé romantické (fantasy) duši.
Jen si nejsem jistá, jestli je mých 5 hvězdiček férových i k Sedmi království 2 a 3, které jsem si moc užila před tímhle... asi jim taky přidám, aby na tom byly knihy stejně. :D
Teď se jdu vrhnout na druhý díl z tohoto prostředí a doufám, že někdy vznikne film. (Na co v tom Hollywoodu jako myslej? Tohle už mělo být natočené!)

01.03.2017 5 z 5

Hvězdy nad hlavou Hvězdy nad hlavou Marissa Meyer

Tak můžu s klidným srdcem říct, že to byla moc pěkná knížka. Epilog byl super. Ostatní povídky taky. Vy, co jste odkázaní na češtinu, fakt vám to čekání nezávidím. :-) (čteno v originále)

08.02.2017 5 z 5

Posledná hviezda Posledná hviezda Rick Yancey

Nevím, co se téhle sérii stalo, ale já se straaaaašně nudila. Začalo se mi to líbit až někde kolem 80 %. Škoda. (čteno v originále)

17.01.2017 2 z 5

Cress Cress Marissa Meyer

Ta poslední kapitola... ach. :-)

Cress nebyla tak skvělá jako Scarlet, protože mi její osobnost byla asi trošku bližší, nicméně jsem si ji i tak zamilovala. Její naivita mi po chvíli vůbec nevadila, protože to bylo všechno až roztomilé.
Knížka se pomalu nedala odložit a já už se nemůžu dočkat, až si přečtu Winter a Fairest a zbytek povídek, co jsem přeskočila, protože chci vědět, jak to všechno dopadne. :-)
Thorne je výborný i v tomhle díle... samozřejmě.
Jo a knížka je opravdu vtipná. Začátek šesté kapitoly a plánování svatby mě odrovnal. Samozřejmě se tam najde plno dalších scén a prupovídek, které stojí za zaznamenání. Prostě paráda!
Akorát chudák Wolf... No, omluvte mě, jdu si přečíst Winter. :-) (čteno v originále)

24.11.2016 5 z 5

Scarlet Scarlet Marissa Meyer

Scarlet byla lepší než Cinder. Mnohem lepší. Až mám pocit, že jsem Cinder se čtyřmi hvězdičkami nadhodnotila. :D
Scarlet a Wolf mi přirostli k srdci a ani nechtěje, abych začala o Thornovi. Ten je s Cinder výbornej! :-)) (čteno v originále)

22.11.2016 5 z 5

Fangirl Fangirl Rainbow Rowell

Knížka se mi moc líbila, bylo to takové oddechové čtení. Jen ten konec mi přišel takový uspěchaný. Chtělo by to nějaké zakončení... (čteno v originále)

17.11.2016 4 z 5

Navždy a věčně Navždy a věčně Jennifer L. Armentrout

Četla jsem to už někdy na jaře anglicky, takže detaily po mně nechtějte, ale pamatuju si, že jsem si říkala, že je to skvělé YA.

01.10.2016 5 z 5

Studie jedu Studie jedu Maria V. Snyder

Tahle série je moje srdcovka. (čteno v originále)

10.12.2020 5 z 5

Dívka ve věži Dívka ve věži Katherine Arden

Mnohem lepší než první díl. S Konstantinem do pekel! (čteno v originále)

15.09.2019 4 z 5

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kelly Oram

3,5 hvězdičky, protože je to Cinder a Ella.
Tahle knížka vůbec nepotřebovala vzniknout. Doporučila bych ji všem fanouškům prvního dílu, ale není potřeba ji číst.
Já sama do toho šla ve strachu, že se bude odehrávat nějaké vztahové drama. Díkybohusetonestalo! :)
Jen Ellin vztah s rodinou zase nabral zpátečku, aby se tam mohlo něco dít. Ale alespoň se sblížila s Anou.
Ovšem jsem ráda, že jsem si to nakonec přečetla, protože jsem se znovu setkala se Cinderem a Ellou a opět to byla zábava.

No a já si teď budu muset přečíst V is for Virgin a Serial Hottie kvůli zmiňování/cameu postav z těchto knížek od Kelly... Achjo... :D //// Serial Hottie už mám za sebou a byl to otřes. Takže tak. :D (čteno v originále)

19.07.2018 3 z 5