Terez25 Terez25 komentáře u knih

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Nebylo to úplně špatné, ale příběh celkově slabý. Kdybych to měla srovnat, víc se mi líbily Přízraky domu Carrowů.
Craven Manor už mě neláká...

26.06.2020 3 z 5

Vánoční říše Vánoční říše Joe Hill (p)

Mystery příběh, který se četl dobře a svižně. Stigmatu “syna Stephena Kinga” se Hill nevyhne, avšak hororový žánr zastává celkem slušně.
Je zvláštní, že tuto knihu mám ve své knihovně už řadu let a teprve teď jsem si ji přečetla. Možná dám šanci i dalším knihám od tohoto autora.

28.05.2020 4 z 5

Stesk po krvi Stesk po krvi Dario Correnti

S touhle knihou to bylo jednou nahoru a pak zas šupem dolů.
Líbilo se mi italské prostředí, ústřední dvojice novinářů “detektivů amatérů” byla také fajn. Především Marco Besana a jeho sarkastické poznámky.
Ale jinak je to průměr. Neurazí, nenadchne. A konec dost odbytý, bohužel.

23.03.2020 3 z 5

Poslední příliv Poslední příliv Sandrine Collette

Zvláštní kniha, která mě ze začátku nechávala chladnou a dělalo mi problém se začíst. Trochu moc zdlouhavé popisy na můj vkus.
Něco mě ale přimělo číst dál a pak už mě příběh začal i bavit.
Jako celek je kniha velmi dojemná a plná emocí, ale přesto tento žánr není můj šálek čaje.

20.03.2020 4 z 5

Bezmocná Bezmocná Timea E. Nagy

V rámci žánru velmi zdařilé. Ale na to, že Timee bylo už něco kolem dvaceti let, když jí toto postihlo, byla velice naivní a důvěřivá. Je zázrak, že se jí z toho povedlo dostat a nakonec žila smysluplným a naplněným životem.
Začátek měl trochu pomalejší rozjezd a bylo to celé takové “ukecané”.
Ale celkově to nijak nesnižuje hodnotu knihy.

03.03.2020 4 z 5

Tajemství hedvábného vějíře Tajemství hedvábného vějíře Lisa See

Příběh je velmi krásný a silný i přesto, že je to fikce. Udělalo na mě dojem, že autorka kvůli knize navštívila místa z příběhu a pátrala po tradicích a zvyklostech ve staré Číně. To knize určitě dodalo na autenticitě.
Tradice, které byly součástí běžných životů tehdejších Číňanů, zejména žen, jsou pro nás Evropany jen stěží pochopitelné. Mám však pocit, že knihu trochu táhne dolů ne příliš zdařilý překlad.

13.08.2019 4 z 5

Mlčenlivé ženy Mlčenlivé ženy Kerry Fisher

Pěkná, čtivá kniha, která je spíše sondou do života dvou švagrových, dvou rozdílných žen, které se vlivem okolností stanou přítelkyněmi, než mrazivým thrillerem. Kniha se však čte lehce a nakonec vše dopadne dobře. Fajn čtení třeba na pláž.

08.07.2019 4 z 5

Přiznání Přiznání Anna Todd

Zrovna včera jsem byla na filmovém zpracování v kině a nutno podotknout, že Hardina trefili. Kudrnáč to zrovna není, jako v knížce, ale zato drzej a sexy kukuč mu nechybí. ;-D
Jinak druhý díl si drží laťku a pořád baví. Pravda, je to s Tessou a Hardinem jak na horský dráze, ale kdo by jim nefandil a tu chemii mezi nimi jim nezáviděl?! :-)

08.05.2019 4 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Tento Harry mi dal trochu zabrat. Chvíli mi trvalo, než jsem ho přelouskala, ale opět jsem se jen utvrdila v tom, že je to čtení pro radost.:)

25.02.2019 5 z 5

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

V tomto díle je už poměrně chmurná atmosféra. To mu ovšem neubírá na atraktivitě, právě naopak.
Opět velmi pěkné čtení.

13.01.2019 5 z 5

Koralina Koralina Neil Gaiman

Musím přiznat, že kniha je podle mě o něco slabší, než film. Ale protože animák miluju, tak nelze jinak, než 5. :-)

25.06.2018 5 z 5

Bílé kosti Bílé kosti Graham Masterton

Dobrá detektivka, v čele s příjemnou postavou komisařky, ale trochu jsem se ztrácela ve jménech a abych se přiznala, na konci jsem tak úplně nepochopila, kdo byl vlastně vrah. Jinak ale prostředí deštivého Irska a městečko opředeno dávnými legendami se mi velmi líbilo.
Jsem zvědavá na druhý díl...

11.06.2018 4 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Pátý díl této skvělé série a Angela Marsons stále neztrácí dech. Kim Stone je snad můj nejoblíbenější literární detektiv vůbec. Doufám, že Pokrevní pouta tuto sérii neuzavřela a že budou další případy, kde se setkáme s Kim, Bryantem a s Alex.

08.06.2018 5 z 5

Konec léta Konec léta Anders de la Motte

Kniha, ze které jsem měla pořádně zamotanou hlavu. Četla se s lehkostí, děj byl zajímavý, ale to rozuzlení na konci... nějak nevím, jak se k tomu postavit. Je škoda, že se to tak rychle utlo, klidně tomu mohlo být věnováno ještě pár stránek navíc. A také (MŮŽE BÝT SPOILER) mě trochu zklamalo, jak se to nakonec s Isakem vyvrbilo. Škoda, pevně jsem věřila, že je to znovunalezený Billy.
Anders de la Motte je ale určitě talent a jen u jedné přečtené knihy nezůstanu.

01.06.2018 4 z 5

DNA DNA Yrsa Sigurðardóttir

Moje první kniha od autorky. Kniha je napsaná čtivě a svižným tempem. Ale zjistila jsem, že i když jsem ji dočetla teprve před dvěma dny, vlastně jsem ji už úplně vypustila z hlavy a ani si na ni nevzpomněla. Četla se dobře, ale pro mě zapadne do průměru.

17.05.2018 3 z 5

Hračkář Hračkář Liam Pieper

Velice emocionální a silný příběh. V každém případě stojí za přečtení.

30.01.2018 5 z 5

Zátiší Zátiší Louise Penny

Kniha mě vůbec neoslovila, špatně se mi četla.
Jsem někde v půlce, zatím odkládám. Možná se k ní vrátím později.

31.07.2017 2 z 5

Fantom z Blackwoodu Fantom z Blackwoodu Darcy Coates

Duchařský příběh, kterému ovšem k dokonalosti leccos chybělo.
Možná jsem čekala víc…
Nemůžu nezmínit časté výpadky teček a milionkrát se opakující slovo “ne-e” mi lezlo strašně na nervy. Bohužel se v tomto případě nejedná o příliš zdařilý překlad.
Zkrátka myslím, že Darcy Coates má i lepší knihy.

08.03.2022 3 z 5

Smrtící útes Smrtící útes Gregg Dunnett

Já tentokrát půjdu proti proudu, protože mě Smrtící útes nijak zvlášť neoslovil. Naopak, kniha je pro mě zklamáním a rozhodně jsem při tak vysokém hodnocení čekala mnohem víc.
Neobvyklý styl vyprávění z pohledu malého chlapce byl zajímavý a postavy dobře napsané, ale jinak mi to celé vyznělo tak nějak prázdně.

18.07.2020 3 z 5

Pred nami Pred nami Anna Todd

Zvláštní a tak trochu vycpávkové. Přijde mi, že tento díl je vlastně takové shrnutí. Nic, co by vyloženě změnilo nebo nějak zásadně přetočilo děj tu není. Jinak ale celá série je parádní a ráda se k ní někdy vrátím.

19.05.2020 3 z 5