TerezaRůža komentáře u knih
Knížky Petry Soukupové mám moc ráda a tahle není výjimkou. Pokud vám sedne její styl, čte se to samo. Myslím, že tyhle rodinný žabomyší války aspoň v nějaké míře zažila většina lidí. :) Nějaký zvraty v tom nečekejte, je to prostě krátký nahlídnutí pod pokličku jedné rodinky.
Psaný stylem, kterej asi ne každýmu sedne, ale mně to vyhovolalo - přišlo mi to podobný jak v Bábovkách.. :)
Příběh smutnej, mám obavu, že docela realistickej. Každopádně postava Hanky byla na obří facku, to děcko mělo víc rozumu jak ona.
Knížka celkově super, přečteno za den.
Tak tady se vymknu z průměru. V první půlce se nic nedělo, to bylo ještě dobrý. Ale druhá půlka mi přišla přinejlepším úsměvná. Spíš než za horor bych to označila za takovou strašidelnou pohádku pro otrlejší děti. Popis toho strašidla, to byla fakt spíš komedie. Ještě mi přišlo, že se chová celkem nelogicky. Ale budiž - pokud už bych byla na místě hlavní hrdinky, samozřejmě bych se posrala strachy. Nicméně ona pouze činností zahání svíravý pocity okolo žaludku. Tak to smekám, má pro strach uděláno... Ani styl psaní mě nijak neoslovil. Rozmýšlela jsem mezi dvěma a třema hvězdičkama, dávám tři za námět, strašidelný baráky mi jsou blízký. :)
Knížka je moc pěkná, ale závěr slábl a slábl a useknutej konec mě teda vyloženě zklamal. Za přečtení ale i tak stojí. ????
Ach jo. První dvě knížky se mi moc líbily, ale vyhnat děj do takových těžko uvěřitelných extrémů, to se jen tak nevidí. Zajímalo mě, jak to dopadne, ale strašné jsem se u čtení trápila. Dávám tři hvězdy, ale s odřenýma ušima.
(SPOILER) Mně se knížka četla moc dobře a opravdu mě bavila. Ale... Ten závěr, resp. jeho absence, byl na facku. Člověk celou dobu čeká, že se dozví, co se teda stalo, když už to autorka omílá pořád dokola, a pak prostě nic. Nemám moc ráda ani otevřený konce, nicméně konce stylu 'Už to mám nějaký dlouhý, tak na to kašlu' mě strašné štvou.
(SPOILER) Horor to za mě nebyl, ale ta psychologická rovina tam byla super! Všichni se bojí čarodějnice, ale nakonec všechno zlo napáchají oni sami. A je jedno, jestli jsme v 17. století, nebo v moderní americké společnosti. Hvězdičku jsem strhla za pro mě docela překombinovanej konec, ale klidně bych tam poslala i 4 a půl. :)
Jo a ta čarodějnice, ta byla strašněj chudák, byla mi mnohem sympatičtější než většina postav. Překvapilo mě, že sám autor to považoval za román, u kterýho bychom se měli bát toho nadpřirozena. Jediný, co mě tam děsilo, byl rozlícenej dav, kterej kvelačnost schovával za snahu o spravednost.
Jedna z mých nejoblíbenějších od této autorky. Nápad mi přijde super, trošku to člověka i nutí zamyslet se nad tím, jestli svůj život vede směrem, kterej se mu zamlouvá. A samozřejmě skvěle čtivá oddychovka. :)
Zajímavej nápad, ale ta vata mezi tím, to bylo utrpení. Škoda. Navíc teda konec působil dojmem, že se autorce prostě nechtělo vymyslet něco smysluplnýho.
Ze začátku jsem se bála, že mi nesedne styl psaní a že to možná bude trošku nuda. Ale vůbec ne! S postupem času se mi styl naopak zalíbil a jak příběh pokračoval, byla to pecka.
Za mě nejlepší autorova kniha, místy jsem se dokonce bála, což se mi často nestává. :) Moc se mi líbí i styl psaní, rozhodně doporučuju.
Od autorky jedna z lepších, a to dost výrazně. Místy zdlouhavá, ale jo, líbila se mi, postrádala jsem v tom pro autorku docela typickou naivitu vyprávění - naštěstí. :)
Čtivá knížka, originální pojetí vztahu snachy a tchyně. Příběh se mi moc líbil, jen mě trošku zklamal pro mě nedotaženej konec. Každopádně rozhodně jedna z těch lepších! :)
Posledních padesát stran bylo čirý utrpení. Škoda, kdyby to bylo ponechaný v reálné rovině, tak by se mi to moc líbilo.
Uf. Už dlouho se mi nestalo, že bych se musela do knížky tolik nutit, a to jsem se na ni opravdu těšila. Nevím, příběh Sáry měl potenciál, ale v záplavě všeho ostatního to jaksi zaniklo. Celkově mě ten příběh nezaujal, bohužel.
V knížce se na můj vkus moc střídaly nudný roztahaný pasáže s poměrně krátkýma chvilkama napětí. Ke konci to sice docela nabralo grády, ale na závěr jsem teda postrádala hodně vysvětlování, kdybych nevěděla, že není pokračování, tak ho asi hned hledám.
Parádní oddechová - ale rozhodně ne banální - četba se super zápletkou.
Kdybych věděla, jakej bude závěr, tak tu knížku ani nečtu. Četla se mi sice dobře, ale konec na facku.
Já tentokrát prostě musím strhnout hvězdičku za ten - i když pro Petru Soukupovou typickej - useknutej konec. Četla jsem e-knihu, takže jsem konec jaksi nečekala a dost mě to zklamalo. Jinak ale knížka super, jako vždy.