Tereziee | Komentáře u knih | Databáze knih

Tereziee Tereziee komentáře u knih

Pohřbená pravda Pohřbená pravda Angela Marsons

Nemám co vytknout. Napínavý, se zajímavým tématem a případem.

16.02.2019 5 z 5

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Nádherná knížka. Četla mi ji mamka, když jsem byla malá a dodnes se k ní ráda vracím i sama v dospělosti. Už se těším, až ji budu číst svým dětem.

28.09.2017 5 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Moje druhé setkání s Josie Quinn, ke kterému došlo asi dva roky po přečtení prvního dílu. Dlouho jsem pokračování odkládala, protože mě Mizející dívky tolik nenadchly. Musím ale říct, že Dívka beze jména mě bavila o něco víc. Četlo se mi to mnohem lépe a k vyšetřovatelce Josie jsem si začala pomalu nacházet cestu. ¨

Je pravda, že případ je poměrně dost překombinovaný a šílený, ale vlastně jsem celou dobu byla napjatá a bavilo mě to. Takže proč ne. Zkusím určitě i další díly :)

18.12.2023 4 z 5

Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Drahá Evelyn, po dočtení ses zařadila mezi jednu z nejlepších knih, co jsem letos přečetla.

Když jsem dva roky zpět četla Daisy Jones okamžitě jsem si zamilovala autorčin styl psaní a doufala jsem, že opěvovaná Evelyn Hugo bude stejně skvělá. A byla ještě lepší. Autorka má ten dar postavy vykreslit tak reálně, že budete věřit že opravdu existují. Hltala jsem celý příběh od začátku do konce. Usmívala jsem se, dojímala se, násavala jsem atmosféru zlaté éry Hollywoodu a celou knihu jsem si užila. Nešla totiž odložit. Doporučuji!

01.07.2023 5 z 5

Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Silný příběh, který otevřel téma o kterém jsem nevěděla prakticky nic. Příběh řeckých uprchlíků pro mě byl ojedinělý. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout. Četlo se to samo a já jsem chtěla vědět, co bude dál. Příběh je vyprávěn několika postavami, což dává příběhu ojedinělý náhled na příběh z několika úhlů.

Dvě hlavní hrdinky Sotiria a Koula jsou velmi zajímavé hlavní postavy. Chvíli víc soucítíte s jednou pak s druhou. Sledujete celou jejich životní cestu od mládí až do konce jejich životů. Tuhle knihu bych rozhodně doporučila všem čtenářům například Aleny Mornštajnové apod.

12.04.2023 4 z 5

V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Ze začátku jsem se nemohla začíst, ale to už tak u severské krimi mám většinou vždy. Jak se ale případ rozjel, vtáhlo mě to. Místy mě mátl větší počet postav, ale nakonec jsem se zorientovala a moc se mi líbilo, jak se nakonec vše propojilo a postavy v případu figurovaly, i když třeba jen nepatrně.

Čtení je to náročné. Vraždy dětí jsou vždycky drsné a o trochu hůř se mi o tom čte, ale nebyl to alespoň žádný krvák. Nakonec se vše rozuzlilo, ale chybělo mi zde dovysvětlení několika pasáží. Ten konec mi přišel hrozně rychlý. Za to musím ubrat jednu hvězdičku. Jinak ale kvalitní a čtivé krimi.

30.01.2023 4 z 5

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Moc mě baví se k Harrymu neustále vracet. Jako dítě jsem Vězně z Azkabanu moc nemusela, ale čím jsem starší, tím víc mám tento díl ráda.

29.01.2022

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Jestli je něco opravdová srdcová záležitost, tak je to právě Harry. Čtení jsem si neuvěřitelně užila a těším se na další díly, i když jsem je všechny četla tolikrát a vím jak vše dopadne. Stejně se mi ale vždycky při čtení tají dech.

08.01.2021 5 z 5

Řetěz Řetěz Adrian McKinty

Skvěle napsaný thriller s neotřelým tématem. První část knihy byla opravdu napínavá a četla jsem ji se zatajeným dechem. Druhá polovina už byla poněkud pomalejší, ale i tak skvělá. Hvězdičku ubírám za konec, který byl na mě hodně přitažený za vlasy.

20.10.2020 4 z 5

Rudá galerie Rudá galerie Tiffany Reisz

Nevím jestli mám brečet nebo se smát. Hodně velká škoda papíru bych řekla. Nevím na čem autorka jede, ale musí to mít pořádný grády. Nikdy od erotických románů nečekám literární zážitek na úrovni...ale tohle bylo něco strašnýho. Děj naprosto nulový a šlo opravdu jen o sex. Takový knižní hardcore porno. Nemluvě o tom, že spousta věcí musí být fyzicky nemožná. U některých pasáží jsem měla chuť knížku spálit a u některých jsem se opravdu smála absurditě celého díla. Zapracování paranormalní linky do děje tomu dalo jen třešničku na dortu. Za mě rozhodně NE, NE, NE!

03.09.2020

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Tohle bylo jedním slovem - skvělý! Zatím nejlepší thriller od Lapeny. Příběh mě vtáhnul od první stránky a držel mě v napětí až do konce. Hrozně moc mě baví tyhle sousedské vztahy, tajemství a celkově psychologie postav. A postavy autorka vykreslit umí bravurně. Rozhodně doporučuji, jeden z nejlepších thrillerů.

23.05.2020 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Silný příběh o lásce, odvaze a víře. Lale i Gita měli opravdu štěstí, že ustáli hrůzy koncentračního tábora a nakonec mohli prožít život, který si za ostnatým drátem tak moc přáli. Je dobře, že lidé, kteří měli štěstí a tyto hrůzy přežili vyprávějí své příběhy dál, aby společnost nikdy nezapomněla...

05.02.2020 4 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Asi zatím nejlepší kniha s Erikou. Napínavý od začátku až do konce. Líbí se mi, že už od poloviny víte kdo je vrah a sledujete i jeho myšlenkové pochody a pohled na situaci. Další plus je velmi aktuální téma sociálních sítí.

14.03.2019 5 z 5

Na ledě Na ledě Hannah Grace

Tak tohle pro mě byl krok vedle. Naprosto nevyužitý potenciál hokejového a krasobruslařského prostředí a hlavně mi vůbec nesedl styl, jakým autorka píše. Obálkou se to tváří jako nějaké young adult sladké povídání, ale opak je pravdou. Peprností autorka teda rozhodně nešetřila a bylo tam toho až přespříliš. Do knihy jsem se musela nutit a prakticky celou dobu jsem jen počítala stránky do konce. Věřím, že si své čtenáře najde ale já mezi fanoušky rozhodně patřit nebudu.

18.08.2024 2 z 5

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Jako vždy jsem od Caplinové dostala přesně to, co jsem potřebovala. Pohodovou oddechovku, u které můžete vypnout a nechat se unášet příběhem. Oba hlavní hrdinové byli sympaťáci a prostředí New Yorku bylo opět parádně vykresleno přesně tak, jak to autorka umí. Těším se na další díly.

25.07.2024 4 z 5

Ignis fatuus Ignis fatuus Petra Klabouchová

Moje první setkání s Petrou Klabouchovou dopadlo na jedničku s hvězdičkou a ještě k tomu dvakrát podtrženou!

Ignis fatuus je za mě jedna z nejlepších knih, co jsem minimálně letos měla možnost přečíst. Jestli milujete Karikovu Trhlinu, tak tohle musíte prostě číst. Příběh je skvěle vystavěný a všechny postavy jsou velice dobře vykreslené. Děj ubíhá pod rukama rychlostí blesku a musím říct, že jsem často měla husí kůži.

Doplnění knihy o vyšetřovací spisy dodáva knize ten správný šmrnc a atmosféru.

02.07.2024 5 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

K sérii s Erikou se vždy ráda vracím a vím, že autor dostojí mého očekávání. A jinak tomu nebylo ani u Anděla smrti. Musím říct, že případ byl zajímavý a nápad originální. Bryndza si nechává otevřená vrátka na pokračování, tak jsem velmi zvědavá.

29.05.2024 4 z 5

Rozlučka na ostrově Rozlučka na ostrově Lucy Clarke

Rozlučka na ostrově je čtivý psychologický thriller o partě žen, které spolu tráví prodloužený víkend v Řecku. Mají tajemství, která před sebou skrývají. Vlastně už typický thrillerový scénář, ale v tomto případě mě to moc bavilo. Vyprávění se střídá z pohledu několika postav, ale není to chaos. Od autorky jsem četla už několik thrillerů a tento rozhodně patří mezi její lepší.
Dýchne na vás dovolenková atmosféra, budete neustále v napětí a stránky budou ubíhat samy. Všechny hlavní postavy mi byly svým způsobem sympatické, což se v thrilleru zas tak moc často nestává (nebo aspoň mně). Tuhle jednohubkou mužů s klidem doporučit všem milovníkům napětí, kteří nepotřebují litry krve a mají rádi psychologické zápletky.

05.01.2024 4 z 5

Gazely Gazely Patrik Hartl

Na nového Hartla jsem se těšila, protože jsem věděla, že dostanu parádní oddechovku. A tak se taky stalo. U Gazel se člověk zasměje, ale zároveň kniha opět řeší vztahy, jak už to má autor ve zvyku. Všechny tři hlavní hrdinky vypráví svůj příběh postupně a všechny linky se časově prolínají. Bavily mě narážky na životy hrdinů z knihy Prvok, Šampon, Tečka a Karel. A celé to prostě tak nějak sedlo. Za mě je tohle určitě jedna z těch lepších autorových knih.

18.11.2023 4 z 5

S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Touhle knihou jsem se prokousávala velmi dlouho, ale není to tím že by kniha nebyla čtivá, ale spíš tím, že já ty životopisy mám vždy na dlouhý lokte a musím si je dávkovat. Jsem fanynka Harryho Pottera a samozřejmě z tohoto důvodu jsem po knize sáhla. O Tomu Feltonovi jsem toho moc nevěděla, protože Draco nikdy nebyl úplně mojí oblíbenou postavou. Celá kniha mě ale bavila. Bavilo mě číst historky z natáčení nejen Harryho Pottera, ale i jiných filmů. Poznat zákoutí tohoto úplně jiného světa. To, jak Tom vnímal postavu Draca mi dalo na celou ságu zase trošku jiný úhel pohledu. Poslední část knihy je věnována nelehké části Tomova života, o které jsem neměla ani páru. Je strašně lehké spadnout do problémů, ale strašně těžké se z nich vymotat. Moc Tomovi fandím a doufám, že se na té správné cestě udrží už napořád.

Kniha je krásně graficky zpracovaná a doplněná fotkami, což za mě je velké plus a prakticky i nezbytnost v životopise. Tahle kniha je rozhodně must read, nejen pro fanoušky Harryho Pottera.

18.11.2023 4 z 5