TerJac TerJac komentáře u knih

Zuzka aneb vlaky v hlavě na doživotí Zuzka aneb vlaky v hlavě na doživotí Tamara Krejčí

Nechci být hnusná, ale kniha mě vyděsila. Takhle špatně napsanou knihu jsem nečetla už dlouho. Chyb v textu jako máku, nesrozumitelné věty, které pochopit je umění, atd... Knihou jsem prostě po 20 stranách začala už jen listovat aby se dobrala konce, jehož rozuzlení jsem stejně tušila. Pardon ale toto ne.

15.11.2016 1 z 5

Příšerná teta Příšerná teta David Walliams

ANO, ANO, ANO! Opět žádné zklamání, kniha byla krásně napínavá a myslím, že mne oslovila o něco víc než Dědečkův velký útěk, i když je pravda, že Dědečkův velký útěk měl v příběhu větší sociální téma a otázek k zamyšlení, než Příšerná teta. Ale Příšerná teta byla velmi napínavá a skutečně bych řekla, že je to takový správný dětský dobrodružný příběh, ve kterém najdete vše. No prostě Pan autor :-) Kterou knihu od něj koupit ? - s žádnou neuděláte krok vedle :-)

Jediná kritika na knihu - kde byl tentokrát Rádž se svým super obchůdkem ? :-D

15.09.2016 5 z 5

H. U. S. (Hus úplně světovej) H. U. S. (Hus úplně světovej) Klára Smolíková

Kniha se mi moc líbila. Propojení takové dávky informací z historie s příběhem se moc povedlo, a bylo to tak velmi zajímavé. Jako věčnému zájemci o historii se mi kniha moc líbila. Jen nevím, jak toto kvantum informací pojmou děti, kterým je kniha určena. V poslední třetině knihy, kdy se Petr toulá s Magdou Prahou, létají kvanta informací, je to celkem i dlouhé, a pokud zrovna dotyčný nebude skutečný nadšenec historie, tak nevím, zda to pro něj nebude nuda. Ale každopádně je to velmi dobře napsané!!!

09.09.2016 5 z 5

Krysburger Krysburger David Walliams

Vynikající kniha. Opět mě autor nezklamal. Je sice pravda, že jako cca 12-letému dítěti (kterým je zhruba kniha určena) by mi to přivodilo možná noční můry (chvílemi jsem byl znechucená a zároveň se bála i já :-)) Ale bylo to prostě fajn ;-)

08.09.2016 5 z 5

Zločin na Starém Městě pražském Zločin na Starém Městě pražském Daniela Krolupperová

Kniha se mi líbila, byla moc pěkná a příběh mne zaujal. Určitě autorka vytvořila další z řad poutavých příběhů, který mne oslovil. Ale mám-li být upřímná, nedokážu si představit, že tuto knihu budou číst děti. V doporučení je sice, že je určena dětem od 11 let, ale myslím, že by ji asi odložili. Z historického hlediska ale velmi krásný příběh, pěkné ilustrace a líbí se mi, že je v příběhu mnoho zajímavých informací. Bohužel, pro dnešní děti bude kniha asi nezajímavá, což je škoda.

05.09.2016 4 z 5

Řvi potichu, brácho Řvi potichu, brácho Ivona Březinová

Ano, kniha mne oslovila, a i když jsem už knih na tématiku autismu četla několik, i tak jsem se opět něco dozvěděla. Napsáno dobře :-)

05.09.2016 5 z 5

Dědečkův velký útěk Dědečkův velký útěk David Walliams

Naposledy jsem četla Ďábelskou zubařku a po prvotním nadšení z předešlých knih jsem byla trochu zklamaná, protože jsem tehdy u té knihy nabyla dojmu, že se autor odklání víc k fantazijním příběhům, které postrádají ty výborné pointy ze života jako předchozí knihy. Velký dědečkův útěk jsem proto vzala do ruky jen z nudy a spíš v očekávání, že knihu budu hodnotit opět stejně jako již zmiňovanou Ďábelskou zubařku. Ale kniha mne naprosto ohromila. Je vidět, že autor je skutečně profík a způsob, jakým nádherně do příběhu vkresluje sociální témata a dotek krutostí reálného života, je prostě ohromující! Kniha je plná, jak vzrušující zábavy, která nepostrádá fantazii a nadnesenost, tak zároveň otázky z života k zamyšlení, které z četby dělají zážitek! Smekám! Mám na stole Příšernou tetu a Krysburger, a jsem moc zvědavá, co autor opět vykouzlil :-)

31.08.2016 5 z 5

Papírová města Papírová města John Green

Tak tohle byla ztráta času :-( Těšila jsem se na ni a byla jsem tedy opravdu zklamaná. Až se trochu divím, že jsme ji neodložila. Nevím, možná, že tyhle příběhy už pro mě nejsou ale stále jsem doufala, že autor nakonec překvapí a kniha mě dostane. Ale nestalo se a doteď vlastně ani nevím, co si o příběhu myslet. Za mne bohužel propadák.

02.08.2016 2 z 5

O modrém světle O modrém světle Daniela Krolupperová

Nádherná kniha, autorka opět nezklamala. Přečteno jedním dechem, moc doporučuji :-)))

26.07.2016 5 z 5

Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

Já ty její knihy miluji! Jsou super a děsně mě strhla samozřejmě i tato. Ale musím říct, že na konci přišlo trochu zklamání. Buď už si mě autorka rozmazlila, nebo mi to přišlo docela slabé. Celé rozuzlení na mě působilo až trochu primitivně. Očekávala jsem od toho větší ránu. Ale jinak se to četlo výborně, ale i tak se mi předchozí knihy líbily více.

26.07.2016 4 z 5

Vítej, Karle! Vítej, Karle! Ivona Březinová

Jako spisovatelku mám I. Březiovou ráda, ale tady jsem byla zklamaná. Ne, že by to bylo špatně napsané, ale podle mě, kdyby chtěla, by autorka ten příběh dokázala napsat lépe. Jak na mne kniha působí? No, tento rok je výročí Karla IV., všichni na toto téma píšou a já musím taky. Z toho vyšel pak příběh vypovídající o kvalitě. Ne, že by byl až tak špatný, ale rozuzlení a celková zápletka prostě na mne působí vynuceně. Tohle zkrátka není kniha, která by řekla něco podstatného a něco přinesla. Jen duplikát těch mnoha dalších, mnohých rovněž vynucených.

26.07.2016 3 z 5

Johana s dlouhýma nohama Johana s dlouhýma nohama Petra Braunová

Petra nikdy nezklame. Opět se to četlo samo. Jednoduchý krásný příběh, který v sobě má i tak plno ponaučení :-) Díky Petro!

18.07.2016 5 z 5

Anna Anna Jostein Gaarder

Jsem trochu zklamaná. Samozřejmě, že jsem pochopila o co autorovi šlo, ale v knize si v některých chvílích protiřečí. Velmi mi vadí protichůdné jednání. Anna velmi kritizuje řidiče "párkaře", že nechají zapnutý motor a běží si pro hot dog (kolik zplodin, že jde tím do vzduchu) ale ona sama si přála nejnovější chytrý telefon, je z něj happy a využívá super aplikace (o internetu na svém domácím PC nemluvě). Navíc se v příběhu objevují časové nesrovnalosti. Četla jsem to pozpátku, větu od věty a pokud se nad tím člověk zamyslí, tak zjistí že se v časové linii autor trochu nejednou sekl. No nic. Nápad dobrý, ale zrovna tohle by dětem moc nedoporučila. Znám na toto téma lepší knihy.

18.07.2016 3 z 5

Bludiště Bludiště Pavel Čech

Perfektní!!! Chcete si užít s dětmi při čtení a propojit více činností? Tak Pavel Čech je správná volba :-)

15.07.2016 5 z 5

Přání Přání Pavel Čech

Pro mě jednoznačně opět obrovský úspěch. Občas mívám pocit, že jsou jeho knihy z jakéhosi jiného světa. Ze světa kde nacházím to, co v tom našem tolik postrádám. Také doporučuji číst s dětmi a užít si to. Jeho knihy dávají obrovské možnosti, jak si užít čtení a udělat z něj zážitek :-) Děkuji Pavle!

15.07.2016 5 z 5

To je Praha To je Praha Olga Černá

Kniha je hezky zpracovaná, ale byla jsem velmi zklamaná. Nejen, že je to bráno jaksi "hopem" a je potřeba si k tomu dost dostudovat, abych dítěti objasnila již nakousnuté informace (raději toho mohlo být méně a lépe vysvětleno) ale mám pocit, že kniha jaksi dětem podsouvá jisté názory a pohledy. Některé pasáže mě vyloženě vytočily a nedivím se, že děti se na spoustu věcí dívají jinak a blábolí o nich občas tak, že si říkám "Odkud to proboha mají?" No, nebudu to zde dál pitvat, ostatně je to věc názoru, ale za mě zklamání.

15.07.2016 3 z 5

Klárka a 11 babiček Klárka a 11 babiček Olga Černá

Byla jsem velmi mile překvapena. Z příběhu na mě dýchlo to, co už tak často nedýchá - jakási útulnost, pravdivost, síla osudu a také to, že naděje je v tom, že za každým mrakem čeká slunce. Moc se mi to líbilo.

09.06.2016 5 z 5

Husův dům Husův dům Klára Smolíková

Co dodat? Neznám lepší způsob, jak dětem představit jedno období dějin - a přitom zábavně, poučně i se zajímavostmi. Klobouk dolů!

07.06.2016 5 z 5

Kristián a kocour Teo Kristián a kocour Teo Ivana Peroutková

Velmi pěkný příběh o tak trochu netradičním "výletu" malého hocha a jeho kocoura. Řekla by i svým způsobem poučný. Moc pěkný příběh!!

07.06.2016 5 z 5

Já, Jůtuber Já, Jůtuber Tereza Hodanová

Mno nevím. Za hodnotnou tuto knihu rozhodně nepovažuji. Ani jsem od toho nic moc nečekala. Je fakt, že tím dneska mladí žijou a je to trend. Mám na to ale svůj názor a nebudu to raději více pitvat. Každý máme to svý ;-)

17.03.2016 1 z 5