Terka1975 komentáře u knih
To opět nebylo emocionálně lehké čtení. Sage se vydá hledat do zařízení ve Willowbrooku svou pohřešovanou sestru a co tam zažije ji v první polovině knihy dovede k naprostému zoufalství. Čtenáře tedy také, protože cesta ven znamená zázrak. Ale přichází ke slovu zločin, a ne jeden a příběh je stále napínavější. Vrah se dá odhadnout, ale ten příběh má větší dosah. Skutečnost, jak se s lidmi, kteří jsou retardovaní, psychicky nemocní ( nebo i ti, co jsou tam omylem) zacházelo, z toho mrazí.
“svoboda znamená pro každého něco jiného
V tomto díle musela Kate oprášit svou amišskou minulost a zapadnout do osady Amišů v utajení, aby odhalila úmrtí mladičké dívky. Tento díl odhalil zase mnohem víc z amišské kultury a víry a Kate mêla v sobě zase náboj nesmrtelnosti jak je jejím zvykem. Spokojenost.
Tady netřeba velkých slov, pohádka pro dospělé, která zanechá hluboký dojem, ano tento díl vše dokonale završil, pro mě nejlepší sága, která by si zasloužila filmové zpracování. A nikdy už nezapomenu jména hvězd souhvězdí Plejády, každá hvězda má svůj silný příběh.
Jako vždy - moře. Vypadá to na úžasnou dámskou rozlučku se svobodou, ale každá žena skrývá své tajemstvi. Ovlivní ta tajemstvi svatbu? Konec je překvapivý.
Když žena prožívá různá období svého života, tak se potýká i se specifickými rysy tohoto období a pokud vás čeká padesátka, je zajímavé se dočíst, že různé obavy má také někdo jiný podobného věku. Kniha je založena na rozhovorech a nehodnotí. Takže je to jako když sedíte s kamarádkami a povídáte si, možná o věcech, o kterých se moc nemluví.
Moc hezká myšlenka, vodník, rybník, mrtvola, penize, nevěra. S tím se dá dobře pracovat, ale tohle nemělo spad a napětí, bylo to vyprávění, co se stalo v naši vsi nehledě na to, jak morbidní to bylo. Za mě průměr, slabší.
Žádná kniha mě od této spisovatelky nezklamala, ani tato není vyjímkou. Pouto mateřství je silné, a je jedno, kdo je pravá matka, záleží na tom, kdo dá dítěti lásku a vybuduje si s nim vztah. Dojemný závěr.
Komorní příběh Grahama a Quinn, normálním páru toužícím po rodině. Rozpitvaný do titěrných emocí až na dřeň. Quinn je mi sympatická, protože to s ní emocionálně mává jako s každou normální ženou v její situaci a Graham, to je pan dokonalý. Která z nás by si Grahama nepřála mít doma... Je tam jedno malé mínus, ale to je je subjektivní, nejsem nastavená na tenty typ knih, asi protože mnou zmítají jiné emoce v reálném životě. Takže možná číst, když je člověk v pohodě, pak si to víc vychutná. Mně slzy došly.
Lottie opět boduje, i když její stálé praní a sušení prádla mi připomíná mě samotnou, i když nejsem vyšetřovatelka Byla jsem ráda, že tentokrát se případ netočil kolem Lottiných dětí. Myslím, ze to už stačilo. Zápletka byla jednodušší a co Lottie zjistila, jsem tušila mnohem dříve, to se mi většinou nestává./Ale i tak to bylo čtivé a napínavé čtení.
Co v mládí uděláš, ve stáří jako když najdeš... Ale co když Eve udělá rozhodnutí, které jí pronásleduje celý život? Kniha je napsaná tak, že s Eve i Cory člověk soucítí, i přes nelehký úděl se snaží žít dobrý život. Když se měla Eve rozhodnout, zda pravda je lepší než způsobená bolest, tak nevíte, jak jí poradit. Je to těžké téma, ale čte se s lehkostí, a to je na knihách paní Chamberlainové obdivuhodné, náročným tématem se lehce prokouše a ve čtenáři zanechá stopy.
Chtěla jsem si tuto knihu přečíst už delší dobu díky vašemu hodnocení a komentářům a jsem moc ráda. Je to kniha, která mě oslovila... Kniha o chudých rodinách na plantáži a jejich životě, z kterého je těžké se vymanit. Ale jde to, možná i v této knize povede předem prohraný boj o jiný život k lepším zítřkům... Smutné, ale pravdivé čtení, sterilizace je zkrátka i dnes kontroverzní téma a vzhledem k tomu, že je to na toto téma má první kniha, i první kniha této autorky, nezbývá mi, než hodnotit na plný počet. Knihy, které mají hluboké myšlenky se z hlavy hned neztrácejí... A takové mám nejraději.
Chamtivost vyhnaná do extrémů, tato klasika je věčná, Molière ve své době s touto divadelní hrou příliš úspěšný nebyl, ale kolik je dnes takových Harpagonů, když se člověk podívá kolem sebe. Musela jsem doplnil své čtenářské znalosti.
Těšila jsem se po dokonalých Černých leknínech na tuto knihu moc. Námět se mi moc líbil, ale občas jsem se v ději ztrácela. Něco mi tam scházelo, asi větší přehlednost a motivy postav, hodně času a myslím, ze zbytečně moc se rozebírala postava detektiva a chybělo mi víc emocí a propojení Emilie, Marca a jejich rodin.
Nemohu jinak, než souhlasit se Šánkou, že se tato kniha přežene jako vichřice, i když ze začátku to je jen jemný větřík, který sled událostí rozfouká tak, že nevíme, kolik škod ještě způsobí. Styl psaní je velmi působivý, protože nechává čtenáře pracovat s fantazií, a kdo už četl nějaké válečné romány o Židech, tak si dobře umí představit, čím Zuzana prošla, i když zde její bolest vnímáme jako celek v průběhu čtení. Těžká doba, nezáviděníhodná.
Nedá se hodnotit příběh, který se skutečně stal a stal se na tak otřesném místě, jako byla Osvětim. Příběh Dity Krausové je úžasný. Jak se mohl na takovémto místě starat o knihy jako dívka Dita je až neuvěřitelné. Ale naprosto chápu, že i takovéto místo se snažili vězni polidštit, aby v něm mohli přežít každý další den.
Kniha je napínavá a přečte se rychle. Ale patří mezi ty horší knihy paní spisovatelky, bylo to opravdu překombinované a konec se mi příliš nelíbil. Chudák Amelie. Byla zmítána životem ode zdi ke zdi.
(SPOILER) Česká rodina z 80 a 90 let, máma se neustále snaží zavděčit, hlavně aby získala od rodiny uznání a svym nedoceněnim neustále štěká na svoji rodinu. Nu i dnes si myslím, že se v tom mnohá z nás pozná. Táta je také frustrovaný člověk, který útěchu hledá v alkoholu. A dcery mi připomněly moje vlastní dětství svými touhami, zájmy, zkratka ta doba jejich dětství mi byla hodně blízká. Na konci ukáply i slzy beznaděje. Rozhodně kniha k zamyšlení - chybí tu základní a budující komunikace.
První polovina knihy byla spíše příběhová a vlekla se, jak se manželka sériového vraha vyrovnává se situací, ne nemá to vůbec lehké, musí chránit své děti i sebe před zlými a pomstychtivými lidmi. Obavy jsou až paranoické a je pravda, že jsou oprávněné. Druhá polovina knihy se změní na rychle plynoucí thriller, kdy akce střídá akci a nestíhá člověk nic, než číst a číst, až dojde na konec. Četlo by se mi lépe, kdyby napětí bylo rovnoměrnější.
Příběh dvou bratrů a jejich otce policisty prožívají mnoho traumatických zážitků, které dnes zažívá mnoho mladých lidi, vyrovnávají se s nimi po svém. A do toho vražda. A Adam se rozhodne pátrat na vlastní pěst. Bylo to hodně napínavé. Těším se na další díl s Adamem a Martinem, který letos vyjde.
Neměla jsem z nějakého důvodu žádná velká očekávání, ale kniha měla velmi zajímavý námět, záměnu dětí v porodnici, což víme, se může stát, ovšem vždy je to emocionální peklo a to pro všechny zúčastněné. Nejinak tomu bylo i v této knize, kdyby to nebyl psychothriller, ale jen příběh dvou rodin, stačilo by to. Ale ten příběh byl povýšen do dalšího levlu mnohem děsivějšího ( a znovu koloběh právní byrokracie ) kdy mě to hnalo dál číst, jak tato kauza dopadne. Myslím si, že z ní autor vykřesal maximum. A mě to příjemně překvapilo.