Thalin Thalin komentáře u knih

Rockový polibek Rockový polibek Kylie Scott

Na můj vkus to bylo hrozně předvídatelné, neoriginální a místy vyloženě hloupé. Hlavně chování postav.

Krutý princ Krutý princ Holly Black

Blackovou mám ráda už od puberty a jejím příběhům jsem ještě pořád neodrostla. Kniha mě bavila, stejně tak postavy a hlavně celé to prostředí, v kterém se to odehrává.

Gabrielův Očistec Gabrielův Očistec Sylvain Reynard

Sama sebe se ptám, proč jsem to vlastně četla, když mě jednička tak otřesně nudila? Možná v naději, že se to nějak posune a nebude to taková nudná přeslazená blbost. Vedle jak ta jedle, tohle bylo snad ještě horší. Do trojky už nejdu, ne a ne.

04.01.2023 1 z 5

Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Holly Black

Kniha je taková pěkná, dodatková vsuvka. A vůbec mi nevadí, že je cílená spíš na mladší čtenáře, i tak jsem si ji užila. A navíc se mi moc líbí to grafické zpracování.

Upíří chutě Upíří chutě Andrej Olegovič Beljanin

Už je to delší doba, co jsem knihu četla, ale i tak si děj pořád pamatuju a bavil mě. Není to nějaká upíří klasika a nejspíš to se mi na tom líbilo. Včetně postav a děje.

04.01.2023 4 z 5

Trh marnosti: Román bez hrdiny Trh marnosti: Román bez hrdiny William Makepeace Thackeray

Mě normálně dlouhé knihy nijak neodrazují, ale tady by to chtělo trošku zkrátit to tlachání, místy to bylo vážně zbytečné zdlouhavé a hlavně nudné. Vykreslení charakterů a popisky některých šlechticů sice byly napsané skvěle, ale to mi to stejně nezachránilo.

Muž, který se směje Muž, který se směje Victor Hugo

Budu opakovat už stokrát řečené, ale knize by rozhodně prospělo ji osekat. Msty je to vážně zbytečně zdlouhavé a té omáčky kolem nebylo třeba tolik. Jinak je to ale skvělý, smutný a lidský příběh. Jen ten konec mi dlouho neseděl.

Selekce Selekce Kiera Cass

Asi jsem už na tohle stará nebo to prostě jen bylo vážně napsané tak jednoduchým a holčičím způsobem, že jsem neustále protáčela oči. America je nesympatická husa, nějaký náznak distopie a kastovního systému tam čtenář najde akorát v začátku knihy. Jinak je to pohádka pro holčičky.

Bouře a vzdor Bouře a vzdor Leigh Bardugo

Druhé díl je rozhodně slabší a místy mě to vážně nebavilo. To neustálé putování sem a tam, dohady. Nudilo mě to. Pořád jsem sice Alině fandila, ale i ona sama mi chvilkama fakt lezla na nervy.

Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Na knihy jsem se vrhla až po seriálu, i když jsem je měla v hledáčku už dávno. A líbilo se mi, že dějově to i odpovídalo, pominuli linku Vran. Jen v knize nebyla ta rasová omáčka, kterou si mohl seriál odpustit. (ale to by holt nebyl Netflix) . Postavy mi byly sympatické, děj ubíhal a celý ten svět inspirovaný nejspíš ruským carstvím a slovanskou kulturou mě dost bavil.

04.01.2023 5 z 5

Baneovy kroniky Baneovy kroniky Cassandra Clare (p)

Na kroniky jsem se opravdu těšila, ale bohužel mě to nebavilo tak, jak jsem očekávala. Místy mi připadalo, že se to táhne a na další díly mě to nenavnadilo.

04.01.2023 3 z 5

Probuzený milenec Probuzený milenec J. R. Ward (p)

Z celé série je tohle můj nejoblíbenější díl a taky nejoblíbenější bratr. Už jen proto, jak je komplikovaný. Děj je sice mnoha těchto knihách stejný a stejně tak rychlost, s jakou se do sebe hlavní pár beznadějně zamiluje, ale tady to alespoň neměla Bella tak snadné.

Mýtonoši Mýtonoši Tracy Deonn

Upřímně mě kniha nebavila ani z poloviny tak, jak jsem očekávala. Téma rasismu mi tam přišlo místy vyloženě nacpané na sílu a bylo to rušivé. A děj mi občas přišel zbytečně zmatený. Ani z postav jsem si nebyla schopná žádnou oblíbit. Možná už nejsem cílovka, ale zase je spousta jiných ya knih, které mě opravdu bavily. Tahle mezi ně ale holt nepatří.

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Když se mi ta knížka před lety dostala do rukou, tak jsem nečekala nic extra. Jen nějakou předělanou frází na Krásku a zvíře. Ale Maas to tak hezky rozvedla a předělala po svém a zapojila do vlastního světa, že tam vlastně ta inspirace něčím jiným ani není moc poznat. Má to spád děj, sympatickou hlavní hrdinku. Sice mi svou zatvrzelostí místy lezla na nervy, ale pořád jsem jí fandila. Což se moc nedá říct o ostatních obyvatelích zámku, ty jsem si oblíbila až po delší době a pak ta oblíbenost s dalšími knihami dost kolísala. Ale i tak to patří mezi mé oblíbené fantasy knihy a svět.

04.01.2023 5 z 5

Náhradní princ Náhradní princ Lenka Lanczová

Sice mi Jana svý chováním a stavěním se do roli chudinky místy připadala dost otravná, ale pořád to byla jedna z knížek, které mě v pubertálním věku bavily. I když, jak tu padlo, jsou si ty knihy v mnohém dost podobné.

Malé ženy Malé ženy Louisa May Alcott

Malé ženy jsou taková milá klasika, která dějem kdo ví jak nenadchne, ale myslím si, že si tam skoro každý najde v sestrách něco, co ho zaujme nebo pobaví.

04.01.2023 4 z 5

451 stupňů Fahrenheita 451 stupňů Fahrenheita Ray Bradbury (p)

Celá ta myšlenka je rozhodně zajímavá a vlastně i poměrně děsivá, když si člověk představí, že by v takové společnosti měl žít. Děj je svižný a ubíhá rychle. Místy možná zbytečně moc, nebylo přece kam spěchat. I tak ale hodnotím dost kladně a považuju to za jednu z klasik v daném žánru.

Enderova hra Enderova hra Orson Scott Card

Nejdřív jsem viděla film a až pak přečetla knihu. A moc mě nechytila, místy vyloženě nudila. Na druhý díl mě to nijak nenavnadilo. Možná kdybych byla mladší.

Oškliví Oškliví Scott Westerfeld

Na celé knížce mi něco nesedělo a nejspíš to mělo co dělat s celou tou posedlostí dokonalostí a technologiemi k tomu určené. Mimo to mi nebyla sympatická snad jediná postava. Ale rychle se to čte, když už nic.

365 dní 365 dní Blanka Lipińska

Podobně jako padesát odstínů to má obrovskou mediální masáž a reklamu vyhnanou do takové míry, že některým ženským přijde naproto v pořádku a vlastně ohromně sexy, když ženu unese psychopat a nutí ji se do něj zamilovat. Hlavní hrdinka je tupá a sebestředná alkoholička a nejspíš lehká sociopatka. Její vyvolený je zase magor prvního řádu, který čeká, že si z něj všichni sednou na prdel a běda když ne. Tomu říkám sen...
Film tomu jen dal ubohou vizuální podobu, která by mohla fungovat jako soft porno, ale ne jako film. I Asylum točí lepší filmy, ti to aspoň totiž nemyslí vážně.

04.01.2023