Tilte Tilte komentáře u knih

Tariki - Přijímat zoufalství, nacházet klid Tariki - Přijímat zoufalství, nacházet klid Hirojuki Icuki

podtitul "prijimat zoufalstvi, nachazet klid" presne vystihuje obsah. kniha je pristupna beznemu ctenari i bez znalosti buddhismu. konecne nekdo rika, ze pozitivni postoj neni pro kazdeho mozny a v klidu se zacne prodirat bolesti a utrpenim zivota.
zatim mi to klidne prodirani moc nejde, je na cem delat.

04.06.2021 3 z 5

Pátá minuta je o nás Pátá minuta je o nás Eva Pospíšilová

velmi ctive, ale jen obsah, zadny literarni zazitek
lgbt tema frci, tak si rikam, ze to aspon privede mladez ke cteni na papiru, promluvila staromilka

ale jsem rada, ze jsem si zase po nejake dobe pripomnela, ze dospivani je narocne obdobi a rodice by zaprve nemely skodit a zadruhe pomahat az po vyzvani

09.05.2021

Mor Mor Milada Mašinová

precetla jsem asi za pul hodinky vsechny 3 dily. pekne zpracovani, poteseni pro oci. dobre dusna atmosfera. libi se mi naznaky a cela dejova linka pribehu. jen sem to nemusela cist ted, jdu zavolat mamince.

26.02.2021

Co mě výcvik zvířat naučil o životě, lásce a manželství Co mě výcvik zvířat naučil o životě, lásce a manželství Amy Sutherland

clanek by mi stacil. cekala jsem prirucku, strukturovany navod, bylo to spis vzpominkove vypraveni.

02.02.2021

Malíři a upíři Malíři a upíři Ivan Kušan

velmi ctive, aktualni a zaroven retro, trochu balkanske exotiky a pritom blizke prostredi, zname realie. krasny jazyk, peclivy preklad. cetli to, mi oblibenci hajicek, urban, simacek?

02.01.2021

Sv. Outdoor Sv. Outdoor Marie Iljašenko

téda, tak jsem se dlouho nedojala
myslela sem si, ze to bude na me moc fajnovy, a taky jo, fakt fajn

14.12.2020 4 z 5

A přesto říci životu ano: Psycholog prožívá koncentrační tábor A přesto říci životu ano: Psycholog prožívá koncentrační tábor Viktor Emil Frankl

cetla jsem velmi dlouho, po par strankach, vzdycky rano. prime svedectvi, sebereflexe a hluboky vhled do podstaty zivota. spise text ke studiu.
jen hru jsem nezvladla

10.12.2020 5 z 5

Elementárne častice Elementárne častice Michel Houellebecq

posloucham jako cetbu, nesnesla bych to cist, autor mi priserne leze na nervy. napred sem myslela, ze je povrchni, nelaskavy. ale spis je mi vsechno, o cem tu vypravi, cizi a fuk. malo vasne, chuti.

17.10.2020

Rok perel Rok perel Zuzana Brabcová

svedectvi o vzplanuti a nasledcich
neucetla bych to, poslouchala jsem jako cetbu v rozhlase

28.09.2020

Vše, co jsme si nikdy neřekli Vše, co jsme si nikdy neřekli Celeste Ng

prilis mnoho sladkobolnosti na jedne hromade. ohnicky me oslovily vic.

24.09.2020

Mazl tov Mazl tov Margot Vanderstraeten

zajimave realie, mirne me drazdila uhlazena forma, pro me proste nevhodny format

23.08.2020

Jídelna Šalom Jídelna Šalom Vlasta Rút Sidonová

magicka povidka o zazraku ciste vody v mikve pri zaplavach

20.08.2020 4 z 5

Tvýma očima Tvýma očima Peter Høeg

porad se mi libi, jak Hoeg vypravi, ale ani v susanine efektu, ani tady, me nepresvedcil pribeh

21.07.2020

Předčítač Předčítač Bernhard Schlink

silny pribeh, krasne cteni, dekuju

26.06.2020 4 z 5

Vrány Vrány Petra Dvořáková

je mi z toho pribehu smutno
a jo, jako matka premyslim, kde uberu z buzerace a pridam na podpore

16.05.2020

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

velmi snadne a prime cteni. verila jsem mu to a citila se spolu s nim unavena po nocnich, otravena z domaciho stereotypu. je mu pres 40 a porad resi, ze zklamal rodice.

12.05.2020

Skladatelka voňavého prádla Skladatelka voňavého prádla Martina Formanová

pozoruhodny navod, jak to daleko dotahnout

07.05.2020

Ženy, které čtou, jsou nebezpečné Ženy, které čtou, jsou nebezpečné Stefan Bollmann

skvely uvod od pani Brdeckove, vtipny nazev a zajimavy obsah, nedelni odpoledne zalita sluncem, s knihou v ruce

07.05.2020 3 z 5

Možnosti milostného románu Možnosti milostného románu Jan Němec

zvlastni, zenske cteni
misty prilis cizelovane, nemela jsem se s kym ztotoznit, neziju zadny z zivotu, o kterych se tu pise

07.05.2020

Serotonin Serotonin Michel Houellebecq

prijemny primy a lehky styl, zadna prazdna mista, nic hloubaveho, melo to spad, poklidny, staly
mozna sem otupely adept na Captorix 20mg, zaznamenala jsem jen jeden vtipny moment za celou knihu:

Mé sbohem v hotelu Mercure bylo kupodivu poněkud těžkou chvilí, hlavně kvůli nebohé Audrey, která měla slzy na krajíčku, jenže co jsem mohl dělat, jestli nesnese tohle, nesnese v životě nic, nebylo ji víc než dvacet pět, ale stejně, měla by se zocelit.

25.02.2020