Timkim Online Timkim komentáře u knih

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Teda, tak jak jsem se dříve u autora zklamal, tohle je naprosto úžasné. Nerudný dědek s velkým srdcem. Možná se mi to líbilo i proto, že se v něm začínám malinko poznávat. Ne moc, ale pár věcí mám stejných. Dokonalé a možná ještě Frederika vezmu na milost. Plný počet 100%

24.02.2024 5 z 5

Pohřbená pravda Pohřbená pravda Angela Marsons

Zajímavé téma, zajímavé a hlavně napínavě podané. V dnešní době stále aktuální a přijde mi že i mediálně podporované. Nenávist lidí vůči ostatním kvůli jejich víře, smýšlení, barvě pleti....nejhorší na tom bude to, že se schovávají pod rouškou dobra a správnosti. Plný počet hvězd.

10.07.2023 5 z 5

Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Tak doposlouchano. Popravdě jsem čekal něco jiného. Po předešlé knize od autorky se nedostavil kýžený wow efekt, ale zlé to vubec nebylo. Byla i místa u kterých jsem se zasmál.
Možný spoiler:
Motiv bych ještě pochopil, 50 % pachatele jsem odhalil asi v polovině knihy ale část s hormony mi přišla trochu malinko mimo.
Ponechávám plný počet hvězd, ale objektivně 85 %

07.09.2022 5 z 5

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Odposlouchané jako audiokniha. Přednes Helgy Čočkové byl tragicky, jenže s tím autor moc neudělá. Když budu hodnotit knihu, je více než povedená, ano, musím souhlasit, asi zatím nejlepší. V první polovině jsem se přistihl, že mě více baví vyprávění Niny a Erika tam působila jako rušivý element.
Navíc to bylo i uvěřitelné, protože ač sériový vrah, tak se může dopustit omylů a zanechávat stopy.
Dále nějak doufám, že se rozvine (zceli) vztah s Petersonem, ale nějak tomu zatim nic nenaznačuje.
Konec jsem čekal jiný, i když byl asi spravedlivý. Tak si přečtu další díl.....

15.02.2022 5 z 5

Osvícení Osvícení Stephen King

Kniha je naprostá pecka. Přečteno takřka jedním dechem. Super děj, vývoj děsu, gradace...pak jsem koukal na film....originál od Kinga, 80% podle knihy. Jednoznačně doporučuji.

18.09.2021 5 z 5

Ďábel v zrcadle Ďábel v zrcadle Juraj Červenák

Opět vynikající historická detektivka. Toto trio vyšetřovatelů mě nesmírně baví. Jen mě neustále udivuje, jak ve jménu té správné víry byla likvidace lidí na denním pořádku. Výborně napsané. Toho mučení v tomto dílu moc nebylo a vůbec to nechybělo. 95%

22.05.2024 5 z 5

Billy Summers Billy Summers Stephen King

Naprosto geniální kniha. Bavila mě od první kapitoly a Billy byl prostě sympoš, ať už dělal cokoliv. Nájemný vrah se zásadami a ctí, to zní dostatečně ujetě.
Není to duchařina, žádné mystično, ale krásný příběh o životě na hraně. Super bylo též zmínění o Overlooku. Konec jsem si představoval jinak, ale asi to tak mělo být. Škoda, že to nedopadlo happyendem, nebo že by přeci jen? Vřele doporučuji. 100%

27.11.2023 5 z 5

Ženská na odstřel Ženská na odstřel Martin Goffa

Tak další výborná audio kniha za mnou. Super poslech. Jak jen je to možné, že se ten chlap vždy do něčeho namočí ???? Dar, nebo prokletí?
Jediné co mi malinko uniklo, proč vlastně se stala ta prvotní situace, ale jinak super. Krásné přímočaré, bez odboček s předvídatelným dějem. Proč ne.... Takže vlastně happy end???

09.12.2022 5 z 5

Přiznat vinu Přiznat vinu Martin Goffa

Tak jo, uznávám, Martin a jeho Terence mi pronikli pod kůži. A musím říct, že zatím všechny od něho poslechnute, možná je to i Honzou a jeho přednesem, mě bavily. Asi ta česká tvorba nebude až tak marná. V knížkách je krásné, jak se dotýká témat zdejších. Super. Doporučuji.

02.12.2022 5 z 5

Muž z chatrče Muž z chatrče Martin Goffa

(SPOILER) Detektivku jsem čekal, ale že to půjde až tak do hloubky, to jsem nečekal. To že nakradli miliardy se ví, že byli zaháčkovani na nejvyšších místech se ví. Že v tom jel i Havel se tutlalo a že je to v dnešní době jinak???? Nejsem naivní. Vynikající kniha s krátkými kapitolami s rychlým spádem. Na stejné téma bych doporučil knihu Příběh jednoho policajta. Za mě velice povedené a až děsivě, jak je tato republika prorostlá šmejdy a korupcí.

07.11.2022 5 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Třetí díl a opět výtečný. Carl mi dost často leze svým chováním na nervy ...rozdá úkoly a jde si "odpočinout" ale Asad a jeho prupovidky a metafory jsou naprosto geniální. S tím tříhrbým velbloudem mě dostal.
Nějak si začínám zvykat, že v každé, tedy skoro každé knize se objevuje nějaká církev. Zde to bylo však ještě v pohodě a opět se mi stalo, že jsem chápal pachatelovy důvody. Ne že bych to schvaloval, ale chápal jsem ho.
Na další díl se těším, jsem zvědav jak to bude pokračovat s Vigou a Rose.

12.07.2022 5 z 5

Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Když to tak vezmu, jsem to já. Hunter má nespavost a má v oblibě Singl malt whiskey....s tím se stotoznuji. Jinak je bravurní vyšetřovatel a jeho spojitosti by mě ani v životě nenapadly....takže je lepší. Jo bylo to super. Konecne člověk pochopí, že i v brutalitě může být krása. Nadsázka...pokud někdo nepochopil..zase jedna dobrá Carterovka.

28.06.2022 5 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Chvíli mi trvalo, než jsem se zaposlouchal. Pak už jsem to nemohl vypnout. Je zajímavé, jak někteří lidé dokáží i po letech v sobě nosit pocit za křivdu a pocit odplaty. Děj byl vymyšlen velice dobře a opět se mi stalo, že jsem začal fandit "padouchovi", z lidského hlediska. Čekal jsem, že ji nechá Erika uprchnout, ale konec je, jaký je. Nebylo to vůbec špatné, jen ta tvrdohlavost a svéráznost Eriky mi začíná lézt na nervy. Uvidíme dal.....

02.02.2022 4 z 5

Dětské duše Dětské duše Angela Marsons

Musím uznat, že tento díl se mi líbil. Nová postava v týmu byla příjemným osvěžením a perfektně zapadla, navíc se Kim nezaobírá sebou a svoji minulosti. Pachatele jsem netipl, takže za mě spokojenost. 90%

20.05.2024 4 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

No podívejme se, ta Kim se mi už nezdá ani tak nesnesitelná. Perfektní propojení Alex, matky a Kim. Bavilo mě pozorovat manipulaci a myšlenkové pochody doktorky. Tato soukromá linka byla možná lepší než celé vyšetřování, které jsem téměř nezaznamenal a bylo dle mého jen podkres pro celou knihu. Super. Dnes to bude vysoko. 95%

04.01.2024 5 z 5

Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Nemůžu jinak, ale tady je 100% málo. Naprosto geniální detektivka kdy se smějete nahlas, téměř nedýcháte napětím, zhnuseně krčíte nos a nevěřícně koukáte. To vše tam bylo a kolikrát jsem si řekl "no a je to v pytli". A jak jsem tak četl komentáře k pokračování, které si dám do ucha dnes, mám se na co těšit. Sam není žádný superhrdina a o to víc se mi to líbilo. Super.
Mimochodem, takovou rodinku nechcete mít za sousedy.

17.11.2023 5 z 5

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Tak tohle bylo naprosto super. Netvrdím, že je to kniha pouze pro ženy, jelikož jsem se náramně bavil a bylo těžké přestat poslouchat, nebo se mi mění orientace. Příběh je bravurně vykreslený z pohledu obou hlavních protagonistek, jak Amber, tak Daphne. Chvíli fandite jedné, pak druhé. Moc se mi líbily myšlenkové pochody Amber a její syrová mluva. No a jak to tak v každé pohádce bývá, zlo bylo potrestáno větším zlem, a všichni ve zdraví žili dál. Každopádně po dlouhé době kniha které dávám plný počet bez mrknutí oka.

16.10.2023 5 z 5

Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Daleko, daleko lepší než Kroky vraha, i když v některých místech mi nápovědy přišly zcela nahodilé. Bergman mi zde byl o poznání sympatičtější a tudíž jsem měl i méně averze k poslechu příběhu. Co mi ale přišlo zcela laické, byla " marihuanová cigareta", vždyť i dítě na základní škole ví, že je to joint. Za plno to není, ale 85% s klidným srdcem.

23.09.2023 4 z 5

Anděl v podsvětí Anděl v podsvětí Juraj Červenák

Páni, to bylo zase něco. Příběh mě vtáhl do děje natolik, že jsem to viděl úplně před sebou. Ty ponuré uličky Plzně, podzemí, sněhové vánice i hromadu polen za kterými se Stein ukrýval. Díky bohu měl na své straně mocného spojence, jinak by byl v místech, kam slunce nesvítí....už mám připravený další díl, tak uvidíme, kam nás tentokrát zavede...že by do Prahy???

27.04.2023 5 z 5

Skála Skála Peter May

V této knize byla dobře vykreslena krajina a život tamních obyvatel. Nejedná se tu v podstatě o detektivku. Ta je upozaděna příběhem mladého Fina který zde vyrůstal. Drsný život, první lásky, první rebélie a v neposlední řadě 17 let stará křivda. Kniha byla výtečně načtena, ale dějově se mi více líbí druhý díl této série. Musím si co nejdříve opatřit Šachové figurky.

24.02.2023 4 z 5