Titi komentáře u knih
Skvělé, bavila jsem se ještě víc, než u známého seriálu :)
Přečetla jsem asi třetinu knihy, lépeřečeno jsem se první třetinou pronudila a potom jsem to vzdala, takže nehodnotím.
Holocaust v romantickém hávu? Nevěřila jsem, co to čtu. Za 4 dny pátrání v Evropě Hope zjistí téměř vše!!! Přijde mi to jako výsměch mnoha tisícům židů, kteří po válce leta i desetiletí pátrali po svých příbuzných. Neuvěřitelně špatná kniha. 1* za začátek a recepty.
Po všech těch knihách věhlasných autorek (ů) co čtu, to byla pro mne příjemná změna. Skvěle napsaný román z českého pohraničí začíná v době socialismu a je doveden až do současnosti. Jen škoda, že společnému životu Blaženy se Charlottou nebyl dán větší prostor, ta část se mi líbila nejvíc.
Kniha určená především pro fanoušky brněnské skupiny. Pochvala nejen autorům knihy, ale i nakladatelství Jota.
Mám doma vydání z roku 1969. Věřím tomu, že v té době to musela být doslova pecka pro všechny fanoušky Beatles.
Dlouho, předlouho jsem u knihy neplakala. Na konci této knihy jsem nemohla slzy zadržet. Vím, že je to taková pohádka pro dospělé, kde Christian a jeho nejbližší jsou ti NEJ a ostatní jsou ti zlí, záludní, nepřátelští. Takové knihy moc nečtu, ale toto je výjimka. Porodní bába mě prostě dostala.
Dobře mu tak! :)))) Velká škoda, že se Monyová víc nerozepsala o kypré Jasmíně. Ta jediná mi připadala normální. ;)
Kniha jako dobré francouzské víno, které se musí vychutnat a ne ho zhltnout. U této knihy to ani nejde.
První kniha od této autorky a jsem spokojená. Klasická detektivka, žádná brutalita, vraha jsem neuhodla. Zvláštní bylo, že jsem dlouho měla pocit, že se děj odehrává v předválečné době, jenže tehdy mobilní telefony nebyly :) Ale i přesto ten pocit ve mě zůstal dál...Určitě sek autorce ještě vrátím.
Na remosku nedám dopustit. Je vynikající nejen na chaty, chalupy, ale i vdomácnotech. Jsou zde recepty na jídla slaná i sladká, hrnkové i lžícové recepty, chleba atd. Kniha je doplněna krásnými fotografiemi jídel.
Co bych to byla za brňačku, kdybych si nepřečetla naše pověsti?! :)))
Krásný, čtivý román, ale ty chyby jsou neskutečné. Například: před pěti lety se matka vrátila ke svému ročnímu dítěti; Tim se několikrát plete s Tomem a já vtom měla najednou zmatek. Nicméně autorka a její dílo nemohou za to, co stvořil Ikar. Proto 5*
Skvělé!!! Klasická detektivka to rozhodně není, nevím přesně jak to pojmenovat.
Knihu jsem četla, když mi bylo 15, byla jsem napnutá jak kšandy :) Adamíru s Cupákem bych si ráda poslechla, ale kde pajonku, kde?
Čekala jsem strašnou blbost. Potom jsem se začetla a bylo to pro mě víc než příjemné překvapení.