tittanie

No potřebovala jsem něco do čtenářské výzvy. Za mě Andersen ne.
ČV 2020 13 Kniha od dánského autora

Co dodat. Souhlasím s hodnocením i s většinou komentářů. Kniha je úžasná a těším se na další díl. Autorka si podle mě hodně znepříjemnila práci, protože všichni budou čekat něco minimálně takhle dobrého jako je první díl. Jestli se ji to podaří, tak to bude jenom dobře.

Knihy z Austrálie miluju, ale tady jsem se docela musela nutit dočíst ji. Přišla mi taková moc natažená stačila by polovina stránek a věřím, že by byla lepší.

Miluju knihy od Kubátové je to taková letní klasika k vodě. Ale tohle mě dostalo. Hlavně myšlenka hlavní hrdinky Karly. To jak bojovala s režimem, jak si vlastně v sobě udělala svůj svět a našla své štěstí a rovnováhu mě dostalo k myšlence, že vlastně je důležité vážit si sama sebe a nemyslet si, že okolí nás udělá šťastné. Jde o to, že nemusíme mít školy a peníze, ale hlavně musíme být šťastní bez ohledu na to co se nám ideologie snaží vnutit. Nevím jestli to bylo hlavním cílem autorky, myslím, že asi ne, ale opravdu ve mě kniha nechala hluboký dojem. Plus jako bonus všechno to, co se odehrávalo okolo.

Ze začátku mi chvilku trvalo, než jsem se začetla, trochu se mi pletly postavy, hlavně ženské. Ale potom mě kniha neuvěřitelně vtáhla a musela jsem číst dokud jsem se nedostala na poslední stránku. Bože to bylo něco! Člověk si při takových knihách přerovná priority a uvědomí si, jak se vlastně máme dobře i když si to nemyslíme.

Zajímavá detektivní kniha. Sice mi trochu trvalo než jsem si zvykla na styl jakým autorka píše, ale nakonec jsem si přečetla i další knihy ze série. Prostředí mi přišlo zajímavé a i postavy byly fajn.

Nevím proč, jsem s četbou otálela. Nakonec jsem ji přečetla během pár hodin. A měla jsem štěstí, že už vyšly další díly knihy a já jsem mohla celou sérii přečíst prakticky najednou. Díky tomu jsem si všechno pamatovala a trochu mě rušilo připomínání děje z minulých knih, ale to je jenom moje věc, protože kdybych knihy četla třeba během roku nebo tak jak vycházely, tak bych si to samozřejmě nepamatovala. Za mě skvělé a báječné a těším se na další díly.

Ženský fotbal. Téma o kterém nic nevím, a hlavně asi ani neznám jinou knihu o ženském fotbale. Kniha se dobře četla. Byla vtipná, trochu mi vadil záchodový humor. Jinak super.

Báječné. Krásné středověké dobrodružství. Kniha se četla velice dobře.

Jsem nadšená jako z předchozích dílů. Fajn doba a postavy. Trochu neuvěřitelné dobrodružství, ale skvěle se mi kniha četla. Jen tak dál.

Zajímavý detektivní příběh z pro mě zajímavé doby.

Skvělý středověký příběh. Báječné čtení. Jsem ráda, že jsem se do toho pusitla.

Skvělé a báječné. Co dodat. Každý díl je perfektní a nedá se říct, že by klesala kvalita s dalšími díly.

Tato série je skvělá. Těším se na další a díly. Miluju Wolframa i Beneše.

Knihu mi doporučil kolega a musím říct, že některé hlášky si pamatuji i dlouho po přečtení. :D Jsem ráda, že jsem se ke knize dostala.

Krásný příběh, který je zasazen do pro mě zajímavého období. Konec jsem nečekala. Ale kniha se mi moc líbila.

Úžasné téma, úžasná zápletka. Perfektní. Ten nápad s čísly na čele mě naprosto dostal. Tenhle dar bych nechtěla. Vědět, kdy umřou mí blízcí musí být strašně těžké.

Oblíbený autor. Dokonalá série. Báječné postavy. Doufám, že budou další díly.

U prvního dílu jsem si říkala, že tu knížku nebudu číst, že je to téma, které mě nezajímá, ale nakonec mě zlomila autorka, kterou ráda čtu a její knihy se mi líbí. Takže jsem sáhla i po druhém dílu. Možná mi trochu vadila potřeba udělat z jednoho hrdiny dominantního a z druhého submisivního. Ale ano kniha se mi líbila.