tittanie Online tittanie komentáře u knih

Správný krok Správný krok Liz Tomforde

Tenhle díl se mi asi líbil více než ten první, ale to asi bude tím, že v tomhle nebyly žádné otravné zvířata. Zápletka ke konci samozřejmě předvídatelná. Sportovní prostředí přidává plusové body. Jo, jako oddychovka dobrý.

03.12.2024

Můj terezínský deník 1943-1944 Můj terezínský deník 1943-1944 Helga Pollak-Kinsky

Tuhle knížku jsem si půjčila, aniž bych ji měla na seznamu.
Jsem spokojená. Kniha byla logicky napsaná a doplnili ji fotky. Líbilo se mi, že zápisky popisovaly i trochu doby po válce.

03.12.2024

Dravé zvěři napospas Dravé zvěři napospas Jana Jašová

Autorku jsem objevila až letos a jsem nadšená. Tohle je druhá kniha, kterou jsem od ní četla. A těším se na další.
Knihu jsem přečetla prakticky za den. Musela jsem vědět, kdo to je. A částečně jsem to uhodla, ale jenom proto, že to autorka chtěla, protože věděla, že ví víc než já.
Jenom bych potřebovala vysvětlit poslední větu.

30.11.2024

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Nejsem úplně čtenář fantasy. Tahle knížka mi do poloviny přišla jako kříženec Popelky a Krásky a zvířete. Jakmile jsem se dostala za polovinu, tak mě začalo zajímat, jak to dopadne a prakticky jsem druhou poloviny knížky přečetla za asi dvě hodiny.
Nejsem tak odvařená, jako fanynky této knihy a autorky, ale určitě si přečtu další díl.

27.11.2024

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Kniha se četla velice dobře a rychle. Možná jsem se chtěla více bát, tak to mohl za mě ještě být větší thriller. Konec možná trochu zvláštní a budu nad ním ještě nějakou dobru přemýšlet.

24.11.2024

Sudetský dům III: 1959–1963 Sudetský dům III: 1959–1963 Štěpán Javůrek

První díl mě dostal, druhý mě zklamal, takže jsem se do třetího dílu pouštěla s obavami.
Knihu jsem přečetla za den a myslím, že to že druhý a třetí díl nevyšly hned po sobě, tak jsem na zklamání z druhého dílu trochu zapomněla.
I když mi to přišlo takové, že autor moc chtěl, aby se Smolíkovým dařilo, což si myslím, že nebylo moc reálné. Na konci jsem byla dojatá a jsem ráda, že autor dořešil všechny linky, které otevřel.

22.11.2024

Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Ze začátku jsem se nemohla začíst a říkala jsem si, že to vzdám, ale pak mi došlo, že podobný pocit jsem měla u knihy Když přišli psi.
Pokračovala jsem ve čtení a kniha se mi moc líbila. Do revoluce mi přišlo, že děj se velice rychle hrnul, ale pak mi přišlo, že děj začal přešlapovat na místě.
Zajímavé téma, docela sympatické postavy.

22.11.2024

Zmizelá místa: Zaniklé obce a osady v Čechách a na Moravě Zmizelá místa: Zaniklé obce a osady v Čechách a na Moravě Klára Houšková

Docela zajímavá knížka o zmizelých místech v ČR. Myslela jsem, že to bude jenom o místech, které zmizely po válce díky odsunům, ale jsou tam i místa, která zmizely třeba kvůli přehradě.
Knihu jsem si půjčovala v knihovně jako eknihu, za které jsem velice ráda, ale co mi vadilo je aplikace Flexibooks, která mi zkazila požitek ze čtení.

20.11.2024

Disident: Alexej Navalnyj - Profil politického vězně Disident: Alexej Navalnyj - Profil politického vězně David M. Herszenhorn

Některé části knihy se mi četly lépe, některé hůře.
Moc nevím, co dalšího napsat. Asi jenom že obdivuju lidi, kteří bojují s větrnými mlýny. Jenom nechápu ty v rusku.

19.11.2024

Prorok Prorok Petr Sagitarius

Opět příjemné počtení. Sice jsem občas odhadla děj, ale i tak to bylo super. Těším se na další díl. Jsem zvědavá, jak to všechno dopadne.

16.11.2024

Na smrť II. - Bez milosti Na smrť II. - Bez milosti Jozef Karika

Původně jsem ani druhý díl číst nechtěla, protože kniha na mě působila moc brutálně.
Část v koncentráku byla brutální a četla se mi velice špatně. Něco jsem musela i přeskočit.
Konec jsem nějak odtušila tři kapitoly před koncem a jsem přesvědčená, že to jinak skončit nemohlo.

14.11.2024

Na smrt Na smrt Jozef Karika

Kniha vyšla ve dvou verzích. Takto a oba díly zvlášť.
Musím říct, že bych asi nečetla druhý díl, kdybych ho neměla v jedné knize společně s prvním dílem. Druhý díl se mi ze začátku líbil více, aspoň ta část Viktora, jenomže pak se stalo, co se stalo a bylo peklo číst Karla i Viktora.

13.11.2024

Na smrť I. Na smrť I. Jozef Karika

Vlastně nevím, co mám napsat. Nevím, jestli se mi kniha líbila nebo ne. Byla hodně drsná. Počátky nacismu a mafie v USA. Vlastně nic moc pěkného. Spousta mrtvol, střelby, mučení....

13.11.2024

Myšlenky za volantem 2 Myšlenky za volantem 2 Marek Eben

Moc pěkné setkání s panem Ebenem. Má moc zajímavé myšlenky za volantem, taky bych chtěla myslet na něco jiného než na řízení, které nesnáším.
Poslouchala jsem rozhovor ke knize a protože já jsem si ji půjčovala jako eknihu, tak jsem zjistila, že fyzická kniha je trhací. Což mi přišlo zajímavé.

12.11.2024

Dcera vandrovní apatykářky Dcera vandrovní apatykářky Iny Lorentz

První díl série mě docela bavil, takže jsem si říkala, že by bylo fajn dočíst i poslední díl série.
Celá série je na jedno brdo. Knižní hrdinové prožívají svůj neuvěřitelný život na historickém pozadí.
Čte se to dobře, ale je to předvídatelné. Taková důchodcovská knížka.

10.11.2024

Když přišli psi Když přišli psi Scarlett Wilková

Tahle kniha ve mě rezonuje ještě pár hodin po dočtení. Dlouho se mi to nestalo. Chtěla jsem začít číst další knížku, ale přišlo mi, že je škoda přijít o ten pocit, který jsem z knížky měla.
Včera jsem ji začala číst a dočetla jsem se na stranu 130 a dneska jsem ji měla vyloženě strach otevřít, protože postava Slávka mi byl strašně moc nesympatická. Takový hnusný, pokřivený člověk. A to jsem ještě nebyla na konci.
Překonala jsem svůj strach a pustila se do čtení zbytku knížky. A dopadlo to přesně tam, kde to mělo být. Aspoň takový je můj pocit.

04.11.2024 5 z 5

Hořké slunce - Z francouzské poezie nové doby Hořké slunce - Z francouzské poezie nové doby Karel Čapek

Karel Čapek je můj oblíbený autor a loni jsem se rozhodla, že musím přečíst celé jeho dílo.
Nejsem na poezii. Některé básně se mi líbili více některé méně, ale jde o překlad Čapka a poezii francouzských autorů.

03.11.2024

Francouzská poesie a jiné překlady Francouzská poesie a jiné překlady Karel Čapek

Francouzská poezie nové doby Francouzská poezie nové doby Karel Čapek

Nejvíce se mi líbil doslov překladatele.

Poslední svobodný miliardář Poslední svobodný miliardář Pippa Grant

Měla jsem náladu na nějaké jednodušší čtení. Tak jsem dala na doporučení a pustila se do čtení této knihy.
Jsme naštvaná. Scény se psem mě neuvěřitelně štvaly. Trapné!
Dlouhé. Zbytečný čas strávený čtením. Ano, mohla jsem to odložit a vlastně ani nevím, proč jsem to neudělala. Asi jenom proto, že jsem četla větší kraviny v tomto žánru.

01.11.2024