Tucaka komentáře u knih
Rozhodně lepší než první díl. Nejvíce mě nadchl Hirčin pohled na náš svět: ''Jablko, které nikdy neumírá, otrávená voda, svět bez zvířat, umírající svět''. Celkový sled událostí mě trochu zamotal hlavu, nevím jak Hirka, ale já i přese vše Gralovi nevěřím. Těším se na další a poslední díl.
Tento díl mě po předchozích naprosto dechberoucích trochu zklamal. Pasáže plánování války proti Vendě a odhalení zrádců v Morighanu byly opravdu zdlouhavé. Až na některé nedostatky se mi kniha líbila, ale četla jsem ji spíš abych se dozvěděla jak všechno dopadne.
!SPOILER!
Nechci znít jako pesimista, ale čekala jsem nějaký opravdu ohromující konec - obětování se Lii, tak jak předpověděla Venda... a nic?
Moc jsem nerozumněla. Některé pasáže pro mě byly pochopitelné, jiné zas ne. Krátké, výstižné, pro maturitu naprosto perfektní... ale já na tu poezii zkrátka nejsem.
Za mě lepší Křest sv. Vladimíra.
Mám trochu smíšené pocity. Chvílemi byla kniha čtivá a chvílemi jsem se musela nutit do čtení.
Celá série mi přišla spíš pojatá jako dětská pohádka. Na to, jaká obrovská bitva se odehrává nikdo nezemře? Dobře .. jedna z nich a to jsem snad i čekala, že se na konci knihy záhadně objeví.
Pro mě žádné napětí neposkytovala, avšak vykreslení a charakteristika osob byla naprosto ohromující, to se musí nechat.
Knížka výborná, ze začátku mi Ove připomínal typického českého důchodce, avšak jeho změna k ,,lepšímu" mi přišla místy příliš křečovitá.
Tak konec byla BOMBA! ... oproti Elitě nelze srovnávat. Akce, napětí, láska ... no prostě naprosto užasný.
Za mě horší než první díl. Na knize mě nejvíc štvala nerozhodnost Americi mezi Aspenem a Maxonem. Sama musím uznat, že bez vysvětlení bych nad Maxonovým chováním odešla z paláce. Někdy jsem se u knížky opravdu nervovala :D jinak pěkně čtení, určitě pokračuju v sérii.
Naprosto užasný fantasy. Knize nechybí ani nějaký ten románek (ikdyž jsem v části mého já truchlila nad tím, že jim to s Temnyjem nevyšlo). Příběh neobsahuje ..nudné'' části, stále je co číst a nad čím zatajovat dech. Za mě určitě plný počet hvězd a těším se na další pokračování. :)
Za mě zatím nejslabší díl. Docela mě začíná štvát, že ať se hlavní hrdinové dostanou do jakýchkoliv nesnází, nikomu se nic nestane a vše má dobrý konec. Zkrátka na mě až moc velká pohádka pro děti.
NAPROSTO OHROMUJÍCÍ!
Škoda jen, že jsem tuto knihu četla až po Královně stínů, určuje si doporučuju přečíst Krvavé ostří jako první než načnete první díl Skleněného trůnu .. člověk tak počítá s tím co se stane na konci knihy.
Dle procent na databázi a recenzí jsem čekala opravdovou knižní bombu jako každá knížka od jojo. Od spisovatelky jsem četla celkem 4 knihy, a tato mě bavila zatím nejméně.
Jinak úžasný příběh o lásce, škoda.. jsem spíše realista a na tak přehnané slaďárny zkrátka nejsem. V některých pasážích jsem se trochu ztrácela a některé bych úplně vynechala.
Jinak doporučuji přečíst, ale nejlepší kniha co jsem od Jojo četla byla slavné než jsem tě poznala.
Moc pěkné čtení! Rozhodně zase něco trochu jiného. Těším na 2. díl.
Nato kolik má kniha stránek má stále zajímavý příběh. Pro mě ze všech nejlepších část o moru v Londýně, v té chvíli jsem hltala každé slovo!
Krásné čtení :)
Jediné co bych knize vytknula je rozsah celé knihy. Některé části bych vytknula, aby nebyla kniha pro čtenáře tak dlouhá. U knihy byl nejlepší velmi smutný konec.
Nádhera! První polovina knížky se četla pěkně, ale nic zajímavého se tam nedělo ... ale druhou polovinu jsem přečetla jedním dechem. Rozhodně jsem nepochybovala o tom, že by si spisovatelka hravě neporadila s dalším strhujícím příběhem. Za mě bez zaváhání plný počet hvězdiček!
Knížka mě od začátku hodně bavila, ale ten konec... Konec je podle mého až příliš přehnaný.
Nemám slov! Zatím nejlepší díl skleněného trůnu. Ze začátku se nic moc tak nedělo, ale posledních 200 stránek se četlo samo. Za mě bez váhání plný počet hvězdiček.
Wildcard byl mnohem lepší než předchozí Warcross. Až na možná trošku přehnaný konec knihy byl příběh plný nečekaných zvratů. Ve druhém díle se také odhalilo něco z života vedlejších postav, díky tomu jsem si je ještě víc zamilovala. Co bych dále ráda ocenila je, že autorka "nepřesladila" vztah mezi Emikou a Hideem. Ve většině knih co jsem četla jsou zbytečné zápletky, bezhlavá zamilovanost a milostný trojúhelník. Vztah mezi nimi bych přirovnala reálnému souznění bez zbytečných "slaďáren".
Pro mě po nějaké delší době kniha, kterou jsem nedokázala odložit. Skvělé prostředí, doba, žádný zbytečný milostný trojúhelník, žádný zdlouhavý boj. Příběh se perfektně čte, těším se na další díl!