Twinfy93 Twinfy93 komentáře u knih

Nevěsta Nevěsta Ali Hazelwood

(SPOILER) Jedním slovem nádhera. Knížka mě chytla od první stránky, až do poslední. Líbí se mi jinakost vylíčení upírů a vlkodlaků. Stejně jako většinu lidí mě štvalo slovo "vlkáči" a občas jsem měla trochu problém vyznat se v tom, co Misery vyslovila skutečně nahlas a co si jen myslela. Obě hlavní postavy mi byly sympatické a zamilovala jsem si je na první dobrou. Misery je vtipná, chytrá, zároveň bylo hezké číst jak se rozvíjela a poznávala se i po své citové stránce. Erotické scény a celkově to jejich jiskření a vývoj vztahu, mě bavily. Navíc ten přebal je taky moc hezký. Chtělo by to další díl.

06.02.2025 5 z 5

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

(SPOILER) Už je to sice delší doba co jsem knihu četla, ale pořád si vybavují pocity, které ve mě kniha vyvolala. Něco jako Orwellova Farma zvířat, nebo 1984.

Nemohla jsem se od ní odtrhnout a doslova jsem ji zhltla. Přijde mi, že spousta lidí, co tu píše negativní komentáře knihu správně nepochopila. V knize nešlo o žádnou smrtící epidemii. Samotná hlavní postava několikrát zmínila, že jde o plánovanou regulaci přelidněné planety. Proto vláda pomocí strachu z neznámé choroby, zmanipulovala lidi, aby se uchýlili ke kanibalismu.

Ještě bych chtěla zmínit a upozornit, že kniha vyšla před pandemii koronaviru, tudíž pak zpětně mohl člověk zhodnotit, jak se dá lidmi za použití strachu z neznámé choroby krásně manipulovat. Děj odehrávající v knize, by se tak klidně mohl ve vzdálené budoucnosti stát realitou. Přihlédneme-li k tomu, jak už se dnes celkem neskrytě světové elity snaží snížit populaci. Ale to už bych moc bruslila po tenkém ledu konspirací, což také není úplně téma pro každého.

Každopádně by mě zajímalo, co by ti, kteří byli natolik znechucení tématem knihy a celkem detailním popisem, řekli na knihu 120 dnů Sodomy? Protože Znamenitá mrtvola, je oproti zmíněnému titulu slabý čajíček.

09.02.2025

Broučci Broučci Jan Karafiát

Knížka je moc nábožensky urputná. Jako dítě jsem to tolik nevnimala

26.11.2024 1 z 5

Sladké pokušení Sladké pokušení Cora Reilly

Zhltla jsem to během dvou dnů. Nemohla jsem se odtrhnout. Knížka se moc hezky čte a líbí se mi jak se střídají myšlenky hlavních postav, vidíme tak pohled na věc z obou stran. Erotické pasáže byly také moc hezky psané a vzrušující

04.11.2024 5 z 5

Hraj o svůj osud Hraj o svůj osud Stella Tack

(SPOILER) Úžasná kniha, zhltla jsem ji za 4 večery a nemůžu se dočkat dalšího dílu. Jsem na straně černých a za Jacksona. Bylo mi ho v určitých chvílích líto, je evidentní, že je zamilovaný do Alice a to hodně. Celkově černí mi přišli více empatičtí a sympatičtí. Knížka mě rozesmála i dojala k slzám. Jsem zvědavá kdo je ve skutečnosti Curse. Jelikož Curse znamená anglicky prokletí, napadlo mě, jestli to nebude ten, kvůli kterému to celé začalo, nebo další služebník? A taky jsem měla chvilku na konci obavu, aby třeba Alice nepřijala nedopatřením znamení krále a nebyl to boj na život a na smrt mezi ní a Jacksonem. Třeba to bude předmětem další knihy, že k ukončení se musí služebník stát králem a obětovat se To by bylo kruté...btw nechápu proč mu na konci neřekla pravdu, třeba by ji vyšel vstříc, než ho takhle zbytečně ranit.

03.11.2024 5 z 5

Drahá Avo Drahá Avo Ilsa Madden-Mills

Tak to bylo něco...kniha mě okamžitě vtáhla do děje a od první stránky jsem ji hltala. Přečetla jsem ji za dva dny, tak moc jsem chtěla vědět, jak to skončí.

11.03.2025 5 z 5

Každé další léto Každé další léto Carley Fortune

(SPOILER) Krásná oddychovka. Sice mi hned došlo, co se v minulosti odehrálo, ale i tak jsem si čtení moc užila. Líbil se mi styl psaní, četlo se to hezky. Přeskakování přítomnosti a budoucnosti, mi vůbec nepřišlo zmatečné jako třeba v jiných knihách. Vše hezky navazovalo a postavy se pomalu rozvíjely, dospívaly a odkrývaly svá nitra. Trošku mi to připomínalo seriál Dawsonův svět. Charlie mi byl chvilku sympatičtější, než Sam, který mě chvílemi dost štval. Ale i tak, to pouto které mezi sebou měli, ta počáteční nevinnost, bylo pohlazení po duši a ten konec jistě potěšil nejednoho čtenáře. Taková pohádka pro dospělé :-)

02.02.2025 5 z 5

Kočka na cestách Kočka na cestách Hiro Arikawa

Líbilo se mi vyprávění z kočičí perspektivy a vztah, který mezi sebou měli. Ten konec mě několikrát rozplakal. Hvězdičku ubírám proto, protože jsem se musela do čtení nutit. Nebylo to takové, že bych se od toho nemohla odtrhnout.

27.12.2024 4 z 5

Pět jazyků lásky Pět jazyků lásky Gary Chapman

Moc hezká knížka, doplněna o konkrétní příklady. Dokázala mi osvětlit něco, co jsem nedokázala dosud zformulovat, přestože jsem věděla, že každý projevuje lásku jinak. Velice užitečná.

27.12.2024 5 z 5

Vrah je v každém z nás Vrah je v každém z nás Lucie Bechynková

Kniha se dala přečíst velmi rychle. Podcast neznám, takže případy pro mě byly neznámé. Bylo zajímavé dozvědět se, jak probíhá vyšetřování. Škoda, že v knize nebylo více případů.

09.02.2025 4 z 5

Krakatit Krakatit Karel Čapek

Vůbec mě to nebavilo. Čteno k maturitě...

03.01.2025 1 z 5

Příběhy pro potěchu duše Příběhy pro potěchu duše Bruno Ferrero

Objevila jsem ji náhodou v jednom antikvariátu... Úžasná knížka, tak krásná a hluboká, že jsem ji musela poslat dál, aby udělala radost někomu dalšímu .. jen ty občasné odkazy na bibli mi trochu vadily, ale to jsem přešla :)

20.07.2023 5 z 5

Matčina panenka Matčina panenka Abby Davies

Knížku jsem měla přečtenou za dva dny. Četla se dobře, ale že bych se k ní vracela znovu, to ne. Škoda, že tam nebylo jak dopadla Olivie.

15.03.2025 3 z 5

Osel a stín Osel a stín Jan Werich

Čteno k maturitě, možná bych to po letech chápala jinak.

03.01.2025 4 z 5

Otec Goriot Otec Goriot Honoré de Balzac

Četla jsem to jako povinnou četbu k maturitě. Bylo mi úzko z toho, jak moc miloval dcery a taky jak se mu za to "odvděčily"..

03.01.2025

Panda a dráček Panda a dráček James Norbury

Krásne obrázky a moc se mi líbí obal knihy.

02.01.2025 5 z 5

Divoký tymián Divoký tymián Rosamunde Pilcher

(SPOILER) Začátek mě moc nebavil, jelikož jsem se neorientovala ve jménech, než se nastínily všechny postavy. Oliver byl pěkný vůl a Victorie hloupá, že ho hned neposlala někam. A taky jak snadno přešla, že vlastně Thomas byl unesen. Roddy s Johnem, mi byli sympatičtí. Konec se mi líbil i přesto, že se vše tak jednoduše vyřešilo. Stačilo přečíst jednou...

02.01.2025 3 z 5

Bojuj o své srdce Bojuj o své srdce Stella Tack

(SPOILER) Na tento díl jsem vyloženě vyčkávala. Bohužel, byla jsem z něj o dost méně nadšená, než z prvního dílu, který jsem přečetla jedním dechem. Spoustu věcí jsem odhadla, už po přečtení prvního dílu (viz má recenze), takže mě děj až tak moc nepřekvapil. Ba naopak, bylo to až moc předvídatelné. Začátek byl napínavý, potom to přešlo trochu v nudu. Navíc ten konec mi přišel takový spěšně utnutý a splacaný tak, aby uspokojil čtenáře. Škoda...

24.12.2024 3.5 z 5

Jáma a kyvadlo a jiné fantastické povídky Jáma a kyvadlo a jiné fantastické povídky Edgar Allan Poe

Na povídky jsem se těšila. Bohužel, čekala jsem víc, nenadchlo mě to..

11.01.2025 1.5 z 5

Dášeňka čili Život štěněte Dášeňka čili Život štěněte Karel Čapek

Možná, kdyby mi ji někdo býval četl, když jsem byla dítě, tak by se mi bývala líbila. Ale teď to rozhodně není můj šálek. Líbí se mi obrázky, fotografie i vymyšlené psí příběhy na konci. Knížku jsem koupila v antikvariátu a poputuje zase dál. Alespoň si mohu odškrtnout výzvu.

07.01.2025 2 z 5